Novogodi6no Party v Montreal
-
- Обратна връзка:
...нека и аз да кажа нещо...
Първо - честита нова година, разбира се - здраве и късмет на всички!
Бях със семейството си на въпросното новогодишно парти и съм съгласен с мнението на по-горе писалите, че най-неприятното нещо там беше злополучния Ди-джей...Поради няколко причини - първо апаратурата му беше лошокачествена, което юнакът компенсираше с издуването на децибели, от които не можехме да си кажем приказката на чашка, второ - нямаше никаква концепция във воденето му на вечерта - всичко беше хаотично и без стил, трето - човекът просто не водеше през повечето време, може би защото не можеше или не искаше...Пълна гола вода! Както се изразиха някои по-горе - и някой пенсионер би се справил по-добре - аз в качеството си на почти пенсионер го потвърждавам!
Иначе - трябва да се събираме на такива празници - аз толкова българи не бях виждал от отдавна! И по-весело е и по-полезно! Нямаше сбивания и други простотии освен споменатата, нито много пияни - за себе си поне такъв спомен имам:)
Първо - честита нова година, разбира се - здраве и късмет на всички!
Бях със семейството си на въпросното новогодишно парти и съм съгласен с мнението на по-горе писалите, че най-неприятното нещо там беше злополучния Ди-джей...Поради няколко причини - първо апаратурата му беше лошокачествена, което юнакът компенсираше с издуването на децибели, от които не можехме да си кажем приказката на чашка, второ - нямаше никаква концепция във воденето му на вечерта - всичко беше хаотично и без стил, трето - човекът просто не водеше през повечето време, може би защото не можеше или не искаше...Пълна гола вода! Както се изразиха някои по-горе - и някой пенсионер би се справил по-добре - аз в качеството си на почти пенсионер го потвърждавам!
Иначе - трябва да се събираме на такива празници - аз толкова българи не бях виждал от отдавна! И по-весело е и по-полезно! Нямаше сбивания и други простотии освен споменатата, нито много пияни - за себе си поне такъв спомен имам:)
Отзивите, които стигнаха до мен, бяха че е имало хубаво настроение за възрастните (тези които са искали разбира се) и игра за децата, а това е най-важно за такъв празник. Разберете - ако обединяващият признак на една група е само етническият произход, няма начин да се задоволят предпочитанията на всички. В България едни ще предпочитат да отидат на диско клуб, друг на джаз клуб, трети ще отидат там където се пуска чалга, а тук всички отиват на едно място. Ами няма как да се угоди на всеки, трябва да сте наясно с това като отивате на подобно събитие и да адаптирате прага си на търпимост. Пожелавам ви много усмивки през новата година 
А като станем 120 хиляди като в Чикаго (дай Боже), ще можем да си позволим да правим много и за различни вкусове новогодишни бг партита, а дотогава да се благодарим и на това, което ни се предлага, защото и то не е малко

А като станем 120 хиляди като в Чикаго (дай Боже), ще можем да си позволим да правим много и за различни вкусове новогодишни бг партита, а дотогава да се благодарим и на това, което ни се предлага, защото и то не е малко

parti
Chestita Nova Godina na vsichki.Dobre prekarahme.Ako znaete kak e bilo novogodishnoto parti v Winnipeg na balgarite vaobshte niamashe da sagaliavame za nashia DI jei.Onia tam [di jeya] se napil i stroshil botilka rakia v glavata na edin balgarin sled koeto politsiata razturila partito
- Ivet
- Обратна връзка:
Re: parti
Bad ganja again?:lol:pol написа:Chestita Nova Godina na vsichki.Dobre prekarahme.Ako znaete kak e bilo novogodishnoto parti v Winnipeg na balgarite vaobshte niamashe da sagaliavame za nashia DI jei.Onia tam [di jeya] se napil i stroshil botilka rakia v glavata na edin balgarin sled koeto politsiata razturila partito
Let it go...
Novogodishno party

IIskam ot vse sarze da blagodaria na organizatorite na tova party,te napraviha tova koeto smetnaha za dobre,a kritizi i nedovolni ot balgarite vinagi ste ima, dori i varha da e bilo vsichko.
Mislia che i chalgata koiato beshe pusnata ne beshe mnogo i ne se prekaliavashe sas neia.Za da se poluchi kupon triabva da ima ot vsichko po malko.Ne vigdam nisto losho v tova.Ima tolkova ne loshi parcheta.
Sas horata ne se zloupotrebiavashe sasto, do predi 12 chasa biaha pusnati samo Biala roza i oste 2 hora.I edva kam 1.30 imashe malko poveche, no v tova ima li problem sled kato te sa chast ot balgarskiat bit i kultura zapasili se prez vekovete ,disko-vodestiat vigdashe che horata gi obichat i tanzuvat.Tova beshe kupon koito zaviseshe ot nas samite.
A veroiatno pochitatelite na klasicheska muzika sa bili osteteni,no tova vse pak e novogodishna balgarska vecher .
DJ beshe izpraven megdu chuka i nakovalniata zastoto triabvashe da se saobrazi sas 160 vkusa,drug e vaprosa che ne uspia,koeto edva li e vazmogno.
Koito iska da bade DJ neka opita i da vidim da li ste se spravi?
- IvHaydu
- Хайдутин на годината
Какво не му харесвате на купона??
Ракия - готино, кюфтета - готино, чалга - готино...
Който иска по-изискано, да си купи една лазаня и да гледа новогодишния концерт на Виенската филхармония, там тоя Моцарт го скъсаха от свирни...
А като станем над 120 хиляди, ще стане още по-яко!
Ракия - готино, кюфтета - готино, чалга - готино...
Който иска по-изискано, да си купи една лазаня и да гледа новогодишния концерт на Виенската филхармония, там тоя Моцарт го скъсаха от свирни...
А като станем над 120 хиляди, ще стане още по-яко!

Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Re: 4ectita Nova 2006 Godina
Щом според госпожата "публично и лично съм я обидил", аз сега публично и лично й се извинявам.Tonyka написа:A cega ickam da otgovoria na Dino /MODERATORA/ koito publi4no i li4no me obidi ...
Госпожо, двамата с Вас явно казахме 2 полуистини, т.е. не казахме цялата истина.
Да, признавам, и аз харесвам песента на Мая Нешкова, която Вие избрахте за поздрав към дъщеря си. И аз в никакъв случай не считам тази песен за "отвратителна чалга".
И допълвам, "отвратителната чалга" беше поръчана от дъщеря Ви и нейните приятелки. Не говоря за изпълненията на Ивана (които според мен са "поносима чалга"), а за кючека, който дъщеря Ви и нейните няколко приятелки танцуваха в есктаз. Имам предвид също и "страхотното парче" на Азис & Устата.
Тези "песни" звучаха от Flash MP3 player SONY на едно от момичетата, понеже "небезизвестният DJ Краси" е известен с това, че няма такива шедьоври във фонотеката си.
И вие лично не поръчахте тази "музика", просто поискахте той да уважи желанията на дъщеря Ви. Разбирам Ви - всеки родител иска децата му да се забавляват, а имаше и повод за това.
Отново, извинявам се за неточностите в първия ми постинг.
Съжалявам, ако лично и публично съм Ви засегнал.
На мене купонът ми хареса и БЛАГОДАРЯ на съпруга Ви за организацията.
Знам, че може да стане още по-добро тържество, но за това трябва да допринесем всички ние - не само да очакваме от организатора, от диджея, от някой друг да направи всичко перфектно и да угоди на всеки.
Даниел
За много години!!!
Честита Нова година на всички участници във форума!Аз съм един от организаторите на тържеството.Казвам се Димитър Кордов и съм член на Църковното Настоятелство.Никога досега не съм участвувал във форуми , дали защото нямам време или съм смятал че мненията в по-голямата си част са несериозни,а може би и двете заедно. Държа да отбележа,че всичко по-долу е моето лично мнение и не е съгласувано с Настоятелството.
Много се разстроих,като видях написаното от Дино,и то след като доста хора ми се обадиха по телефона за това.Няма да се спирам в детайлите,само ще добавя няколко думи преди ви изложа всичко ,което мисля да отстоявам пред Настоятелството на нашата църква ”Св.Иван Рилски”.
Кандидатурата на Краси(дисководещия) беше намерена чрез този форум. Имаше още един осмелил се да излезе пред такава разнородна публика,но Краси бе
възприет от болшинството(с които споделих и от които зависи ).Единственото, което му казах преди тържеството беше да има разнородна музика,умерена чалга и да залага преди всичко на изпитани хитове,когато е пред такава разнообразна публика.Каза ми че е ОК,има всякаква музика и ще стане страхотно парти.
Вярно е ,че моята съпруга Тони много се опитваше да промени музиката след около 22 часа.Първо тя говори с мен,и аз колкото и да я обичам,вежливо и отказах да се бъркам в работата на дисководещия.Тя като познава добре характера ми реши да търси други начини да постигне целта си,(за което упорство понякога я уважавам).Не знам какво се случи и откъде се взе тази крайна чалга,но трябва да знаете,че за подобни изпълнения други дисководещи биха останали без хонорар.Много е просто –предварително се подписва договор кои песни не трябва да се изпълняват.В случая такъв нямаше и Краси ще си получи хонорара.(предполагам вече го е получил)Парадоксално щеше да е:Краси без хонорар затова ,че пуска чалга.Той се поддаде на натиска,за което не го оправдавам , ако ще този натиск да е от съпругата ми.(Между другото и тя беше разочарована от тази чалга) Да оставим тази дреболия.
Мнението ми е ,че основната цел която си постави ръководството на църквата е изпълнено,а то беше да даде възможност на част от българите в Монтреал да празнуват заедно.Не е за прененебрегване и факта,че по този начин набираме средства за съществуването на църквата. За съжаление на мнозина им беше отказано,просто защото нямаше места в залата.Ако има доволни пишете на адрес:
board-stivanrilsky@yahoogroups.ca
така малко ще стимулирате хората,които вършат толкова неща напълно доброволно.(Никой нищо не каза за украсата в залата,за уютната обстановка,за подредбата на масите,за покривките и свещичките в залата,за незабележимата охрана,която беше неизменно до входа)
Ако има недоволни също може да пишете на този адрес ,но ще ви кажа един по-сигурен начин да осъществите вижданията си.Станете членове на църковната общност(струва само 10$ на месец на семейство),кандидатирайте се за ръководството,шансът да ви изберат е голям,тъй като постоянно се търсят нови хора със свежи идеи и готови да работят често benevol..Между другото отчетно-изборното събрание е на 15 януари 2006 след службата в църквата,от 13 часа.Заповядайте.!
А за бъдещи партита имам според мен много добра идея,но това става друга тема.
Още веднъж Честита Нова Година!
ПП.Dino благодаря ти за второто писмо.Там между другите писания видях добри думи за организаторите,част от които бях и аз.Това още веднъж потвърди доброто впечатление,което остана в мен след като се запознахме на това парти.Надявам се пак да се срещнем.
Dimitar Kordov
Много се разстроих,като видях написаното от Дино,и то след като доста хора ми се обадиха по телефона за това.Няма да се спирам в детайлите,само ще добавя няколко думи преди ви изложа всичко ,което мисля да отстоявам пред Настоятелството на нашата църква ”Св.Иван Рилски”.
Кандидатурата на Краси(дисководещия) беше намерена чрез този форум. Имаше още един осмелил се да излезе пред такава разнородна публика,но Краси бе
възприет от болшинството(с които споделих и от които зависи ).Единственото, което му казах преди тържеството беше да има разнородна музика,умерена чалга и да залага преди всичко на изпитани хитове,когато е пред такава разнообразна публика.Каза ми че е ОК,има всякаква музика и ще стане страхотно парти.
Вярно е ,че моята съпруга Тони много се опитваше да промени музиката след около 22 часа.Първо тя говори с мен,и аз колкото и да я обичам,вежливо и отказах да се бъркам в работата на дисководещия.Тя като познава добре характера ми реши да търси други начини да постигне целта си,(за което упорство понякога я уважавам).Не знам какво се случи и откъде се взе тази крайна чалга,но трябва да знаете,че за подобни изпълнения други дисководещи биха останали без хонорар.Много е просто –предварително се подписва договор кои песни не трябва да се изпълняват.В случая такъв нямаше и Краси ще си получи хонорара.(предполагам вече го е получил)Парадоксално щеше да е:Краси без хонорар затова ,че пуска чалга.Той се поддаде на натиска,за което не го оправдавам , ако ще този натиск да е от съпругата ми.(Между другото и тя беше разочарована от тази чалга) Да оставим тази дреболия.
Мнението ми е ,че основната цел която си постави ръководството на църквата е изпълнено,а то беше да даде възможност на част от българите в Монтреал да празнуват заедно.Не е за прененебрегване и факта,че по този начин набираме средства за съществуването на църквата. За съжаление на мнозина им беше отказано,просто защото нямаше места в залата.Ако има доволни пишете на адрес:
board-stivanrilsky@yahoogroups.ca
така малко ще стимулирате хората,които вършат толкова неща напълно доброволно.(Никой нищо не каза за украсата в залата,за уютната обстановка,за подредбата на масите,за покривките и свещичките в залата,за незабележимата охрана,която беше неизменно до входа)
Ако има недоволни също може да пишете на този адрес ,но ще ви кажа един по-сигурен начин да осъществите вижданията си.Станете членове на църковната общност(струва само 10$ на месец на семейство),кандидатирайте се за ръководството,шансът да ви изберат е голям,тъй като постоянно се търсят нови хора със свежи идеи и готови да работят често benevol..Между другото отчетно-изборното събрание е на 15 януари 2006 след службата в църквата,от 13 часа.Заповядайте.!
А за бъдещи партита имам според мен много добра идея,но това става друга тема.
Още веднъж Честита Нова Година!
ПП.Dino благодаря ти за второто писмо.Там между другите писания видях добри думи за организаторите,част от които бях и аз.Това още веднъж потвърди доброто впечатление,което остана в мен след като се запознахме на това парти.Надявам се пак да се срещнем.
Dimitar Kordov
Аз пък бях на грек парти и ще ви разкажа как протече в музикалнозабавната си част.Ами комшиите гърци цяла нощ си слушаха гръцка чалга ,само навръх 12 часа пуснаха едно две класически фолк хора традиционни за този повод,нещо аналог на нашите Дунавско и Еленино които се слушат и играят на този празник.И никаква чуждоземска музика ,ни на френски ,ни на английски,всъщност с едно малко изключение направено за мен ,поздравиха ме с една българска чалга песен на една от най известните български певици според тях на която не и знам името и репертоара ,щото много не се интерисувам от този жанр,но песента си беше много хубава в интерес на истината.
Давам ви този пример ,защото забелязвам противопоставяне от страна на участвалите в това Българско парти,купон или както искате го наречете относно вида музика която трябва да е преоритетна при подобен вид събирания.Гледам страстите доста се разгорещиха около дилемата да я има ли или да я няма българската чалга на Българско парти и искам да споделя моето мнение и то е :
-Ако догодина организирате такова Българско Парти и пускате само българска чалга,щото се предполага ,че аудиторията му ще е българска ,ще дойда с удоволствие,ако ще ми пускате Бийтълс ,БониМ и концерт по желание сори без мен ,ще отида на Рейв Парти/обожавам техно музиката/ в Центре Бел или на Италианско,Индийско или някое друго,където хората уважават националната си идентичност и си слушат тяхната си чалга на техния си език и не си избиват комплексите демонстрирайки чуждопоклонничество ,щото ги е срам да се нарекат такива каквито са /да ме прощава Отец Паисий за плагиатството/.Аре не се правете на ощипани госпожици дето не ходят на тоалетна,не пръцкат и нямат кафява чертичка на долните си гащички,ами се замислете в/у написаното по горе от мен.
Давам ви този пример ,защото забелязвам противопоставяне от страна на участвалите в това Българско парти,купон или както искате го наречете относно вида музика която трябва да е преоритетна при подобен вид събирания.Гледам страстите доста се разгорещиха около дилемата да я има ли или да я няма българската чалга на Българско парти и искам да споделя моето мнение и то е :
-Ако догодина организирате такова Българско Парти и пускате само българска чалга,щото се предполага ,че аудиторията му ще е българска ,ще дойда с удоволствие,ако ще ми пускате Бийтълс ,БониМ и концерт по желание сори без мен ,ще отида на Рейв Парти/обожавам техно музиката/ в Центре Бел или на Италианско,Индийско или някое друго,където хората уважават националната си идентичност и си слушат тяхната си чалга на техния си език и не си избиват комплексите демонстрирайки чуждопоклонничество ,щото ги е срам да се нарекат такива каквито са /да ме прощава Отец Паисий за плагиатството/.Аре не се правете на ощипани госпожици дето не ходят на тоалетна,не пръцкат и нямат кафява чертичка на долните си гащички,ами се замислете в/у написаното по горе от мен.

perti
vie gospodin bateto ili koito ida si kakvo losho ima v tova da se slusha bg. muzika.do kakva stepen znaesh ezika na tia biitalsi,do pod krushata vervam.gledal li si filma -TROY; za troya be pich sas BRAD PIT.DTUG FILM -ZINA -i t.n. koi pee tam be -balgarski glas.zashto taka si revnal na vseslushanie protiv balgarskoto
А какъв е критерия за хубава и пошла и кой го определя,защото познавам лично и Глория и Кристина Д. и съм в течение коя как си направи кариерата .Едната с талант,а другата със свирки,макар и да е парадоксално ,та ако разглеждаме проблема нека да е под един знаменател и правилата да важат както за българската чалга така и за българската естрада.Аз лично не откривам голяма разлика ,навремето българската естрада се лансираше от партийните секретари и се създаваха имена ,сега чалгата е търговски продукт на друга категория хора дърпащи конците от материалното си положение.Интересно обаче защо ли втората се радва на голяма популярност от страна на българското население.Ако може отговорете,само ако може да не охарактеризирвате сънародниците си като простаци и диви селяни изживявайки се като висша класа/ВИП персони демек/,а използвайте аргументи.Благодаря.
А, това вече е по-близко до темата на спораbateto написа:А какъв е критерия за хубава и пошла и кой го определя,защото познавам лично и Глория и Кристина Д. и съм в течение коя как си направи кариерата .Едната с талант,а другата със свирки,макар и да е парадоксално ,та ако разглеждаме проблема нека да е под един знаменател и правилата да важат както за българската чалга така и за българската естрада.Аз лично не откривам голяма разлика ,навремето българската естрада се лансираше от партийните секретари и се създаваха имена ,сега чалгата е търговски продукт на друга категория хора дърпащи конците от материалното си положение. Интересно обаче защо ли втората се радва на голяма популярност от страна на българското население. Ако може отговорете, само ако може да не охарактеризирвате сънародниците си като простаци и диви селяни изживявайки се като висша класа/ВИП персони демек/,а използвайте аргументи.Благодаря.

Колкото до охарактеризирването въз основа на това кой каква музика слуша, ... засега, в тази тема, май ти си единственият който го прави

bateto написа: ... Ако догодина организирате такова Българско Парти и пускате само българска чалга,щото се предполага ,че аудиторията му ще е българска ,ще дойда с удоволствие,ако ще ми пускате Бийтълс ,БониМ и концерт по желание сори без мен ,ще отида на Рейв Парти/обожавам техно музиката/ в Центре Бел или на Италианско,Индийско или някое друго,където хората уважават националната си идентичност и си слушат тяхната си чалга на техния си език и не си избиват комплексите демонстрирайки чуждопоклонничество, щото ги е срам да се нарекат такива каквито са ...
Obey gravity ... It's the law!