много ми е интересно как ли се става agent d'immigration
много ми е интересно как ли се става agent d'immigration
много ми е интересно как ли се става имиграционен служител? с какво образование трябва да си и какъв ли канадски опит се иска? че то туй си е сладка работа- стоиш си в някое кансулство и препитваш кандидат емигрантите
небезизвесния Пиер петров как ли се е уредил?

- IvHaydu
- Хайдутин на годината
Пиер - летец? Мдаааа...JOY написа:Небезизвестния Пиер е летец по образование.Има програма в Университета за емиграционни служители,вероятно се изисква и гражданство,а останалото предполагам е късмет.
Късмет имат сегашните кандидатстващи, че най-накрая пиер паркира за последно самолета си в хангара...
Въпреки че господин Улицов май нещо се опитва да се оПиерва...

Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Re: много ми е интересно как ли се става agent d'immigration
S vrazki, s vrazki....sasho71 написа:много ми е интересно как ли се става имиграционен служител? с какво образование трябва да си и какъв ли канадски опит се иска? че то туй си е сладка работа- стоиш си в някое кансулство и препитваш кандидат емигрантитенебезизвесния Пиер петров как ли се е уредил?

"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."
Winston Churchill
Winston Churchill
Явно е от особено значение да имаш за приятели влиятелни хора или такива, на които им се чува думата тук и там, за да си намериш по-добра работа, особено когато става дума за администрацията.Поне в България е така.
Дали този принцип се прилага и при имиграционните служители......
или ги избират заради особени заслуги......
Ако някой знае нещо по въпроса, нека пише :idea:

Дали този принцип се прилага и при имиграционните служители......

Ако някой знае нещо по въпроса, нека пише :idea:

Shte vi kazha za edin takav, koyto obache veche si e smenil rabotata. Ot Africa, visshe obrazovanie v bratska iztochnoevropeyska strana, tuk vzima kanadsko obrazovanie, rabotil e predi tova v edna organizaciya za pomosht na imigranti, ama kakvi drugi raboti e imal ne znam i kolko tochno mu e otnelo za da stigne do tozi post pak ne znam. V Canada e ot 15-ina godini. Ako iskate i vie mozhete da se probvate, ama barzo i lesno nyama da stane. Ne e podhodyashto za semeyni, zashtoto neprekasnoto si v komandirovka.
Предполагам,че както особенните заслуги,така и обощочовешкия принцип са си изиграли ролята...Дали този принцип се прилага и при имиграционните служители...... или ги избират заради особени заслуги......
И аз му се кефя.Имах късмета(и нещастието) да се срещна с него.Късмет,защото са малко подобните интелигентни хора,с които някога ми се е отдавало да пообщувам.Той е наистина исключителен професионалист и човек! А нещастиеAmi 4estno da vi kaja,kefia mu se na Pierre Petroff.Bez da sum imal kasmeta (ili ne6tastieto)da se stre6tna s nego v otkrit dvuboy za titlata(CSQ).Da ima6 nay-hubavata profesia na sveta i posle da si prodalji6 karierata kato prelita6 okeana i re6ava6 4ove6ki sadbi - emi kvo po-hubavo ot tova.

Re: много ми е интересно как ли се става agent d'immigration
Това е рекламата за работа като имиграционен офицер:sasho71 написа:много ми е интересно как ли се става имиграционен служител? с какво образование трябва да си и какъв ли канадски опит се иска? че то туй си е сладка работа- стоиш си в някое кансулство и препитваш кандидат емигрантитенебезизвесния Пиер петров как ли се е уредил?
http://www.dfait-maeci.gc.ca/department ... cer-en.asp
А това са изискванията за да се кандидаства за такава работа:
http://www.dfait-maeci.gc.ca/department ... ply-en.asp
Кампанията по набиране на имиграционни офицери за 2003 е свършила през октомври, така че желаещите ще трябва да почакат до следващата

- Lub0
- Обратна връзка:
Да се надяваме че има повечко бенефити, че заплатите много мижави:
Salary and Benefits
For Foreign Service candidates who do not meet the language requirements, they are not initially hired as Public Servants but receive an allowance of $35,221 while on government-funded language training.
For Foreign Service candidates who are bilingual and who are hired from outside the Public Service, the starting salary is $44,026 to $55495.
The starting salary band for a Management and Consular Affairs Officer is $43,863 to $47,260.
Salary and Benefits
For Foreign Service candidates who do not meet the language requirements, they are not initially hired as Public Servants but receive an allowance of $35,221 while on government-funded language training.
For Foreign Service candidates who are bilingual and who are hired from outside the Public Service, the starting salary is $44,026 to $55495.
The starting salary band for a Management and Consular Affairs Officer is $43,863 to $47,260.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Taka e, tryabvat vrzki i kasmet. Nomerat e da imash kanadska diploma i da pochnesh nyakakav staj pri imigracionnite i dokato si tam da sazdadesh dobri kontakti. No, po princip ne e lesno da se dobresh do taya sladka drjavna slujba. Az poznavam lichno edin kanadec, koyto raboti v immigracionnite. Razpravya, che bilo boring. Boring, ama hodi vsyaka godina na gotini mesta na pochivka. Day Boje vsekimu takava skuchna rabota 

Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид

Btozo, man, ti kak mislish? Interes ima, iska li pitane! Az sashto sam mnogo navit da rabotya v imigracionnite, no kato se ima predvid situaciyata mi i che nyamam oshte neobhodimiya statut, zasega shte si ostana s mechtite i ucheneto na ezici. A, tova e vyarno, che trsyat hora s razlichni ezici, shtoto poznavam nyakolko dushi, koito uchat razni filologii i si tochat zabite za imigracionnite 

Per aspera ad astra!

Oh, moiat lichen opit s immigracionnite slujiteli e tolkova gorchiv, che ne moga da poviarvam, che toga sa hora s visshe obrasovanie! Stava vypros za immigration officers v Buffalo, USA (Canuck, mai i teb tova te chaka i ot syrce ti pojelavam da popadnesh na niakoi po- chitav immigration officer ot nashia).
Dokato nie se pobyrkvame veche ot chakane na pustoto pismo za vizite, umnite glavi ot Buffalo iskali da im izpratim FBI clearance (t.e. svidetelstvo za sydimost za US) na myja mi, no propusnali da ni uvedomiat za tova. Otgore na vsichkoto vyprosnoto svidetelstvo sme im go izpratili oshte s pyrvonachalnite dokumenti. Izpratihme im fax sobiasnenia i poluchihme absolutno neadekvaten otgovor ot tiahna strana... Predi pyk ni iskaha svidetelstva za sydimost ot Canada, pri polojenie, che nikoga ne sme hodili tam...
Izviniavaite, che vi zanimavam s moite problemi, no prosto v momenta immigracionnite slujiteli sa mi CHERNI. Spored men, tova moje da e dosta opasna profesia- ne znam kak bih reagirala, ako se sreshtna ochi v ochi s tozi tikvenik, deto ni obrabotva dosieto.
A niako znae li kak chovek moje da se oplache ot immigracionen sluhitel, za da moje posledniat da byde nakazan disciplinarno?
Dokato nie se pobyrkvame veche ot chakane na pustoto pismo za vizite, umnite glavi ot Buffalo iskali da im izpratim FBI clearance (t.e. svidetelstvo za sydimost za US) na myja mi, no propusnali da ni uvedomiat za tova. Otgore na vsichkoto vyprosnoto svidetelstvo sme im go izpratili oshte s pyrvonachalnite dokumenti. Izpratihme im fax sobiasnenia i poluchihme absolutno neadekvaten otgovor ot tiahna strana... Predi pyk ni iskaha svidetelstva za sydimost ot Canada, pri polojenie, che nikoga ne sme hodili tam...
Izviniavaite, che vi zanimavam s moite problemi, no prosto v momenta immigracionnite slujiteli sa mi CHERNI. Spored men, tova moje da e dosta opasna profesia- ne znam kak bih reagirala, ako se sreshtna ochi v ochi s tozi tikvenik, deto ni obrabotva dosieto.
A niako znae li kak chovek moje da se oplache ot immigracionen sluhitel, za da moje posledniat da byde nakazan disciplinarno?