проблем с конжуан ду фе
проблем с конжуан ду фе
Скъпи, съфорумци ние отново имаме проблем. Както повечето знаят ние кандидатстваме като конжуан ду фе. Преди 2 седмици получихме писмо, в което от Букурещ ни уведомиха, че ни искат личните карти, но никъде в писмото не се споменаваше, че искат доказателаства за съвместното ни съжителство. Днес писах е-мейл до Букурещ да попитам дали са получили личните карти и ни отговориха, че не могат да приемат личните карти за доказателства, тъй като били на различни адреси и ще ни изпратят писмо да им изпратим други доказателства за съвместното ни съжителство. Знам, че има и други, които кандидатстват като конжуан ду фе и са им искали доказателаства, за това ви моля да ни кажете какви точно доказателства искат. Освен това, ние заедно с другите документи за Букурещ им изпратихме и копие на адресните регистрации, които доказват, че живеем на един и същи адрес. А те сега искат доказателаства, та нали тези адресни регистрации са доказателството. Какво по-добро доказателство от това? Възможно ли е да са ги загубили някаде или пък да не са ни ги уважили като доказателство,/ въпреки че минахме интервюто с тях/, и за това сега да ни искат други доказателства?
Предварително благодаря.
Предварително благодаря.
Господи Anik, какво наистина става с вас?
Тия хора Ви "ошашавиха" с техните адресни регистрации. Те направо тактично Ви намекват, че е време за сватба
. Знам, че сега не Ви е до смях, но имах познати, които наистина им писна от въртели и взеха та подписаха накрая.
Пловдивчани сте хубави хора, не заслужавате такива въртели.
Дано проблемът Ви скоро се реши и то в положителения за Вас аспект.
УСПЕХИ и МНОГО КЪСМЕТ!
Тия хора Ви "ошашавиха" с техните адресни регистрации. Те направо тактично Ви намекват, че е време за сватба

Пловдивчани сте хубави хора, не заслужавате такива въртели.
Дано проблемът Ви скоро се реши и то в положителения за Вас аспект.
УСПЕХИ и МНОГО КЪСМЕТ!
Както ви отговорих в личното съобщение питайте Линко.Той ги разбира отлично нещата.
Но не се притеснявайте!
Каквото и да стане вие винаги можете да сключите брак и няма да имате никакви проблеми след това.Дори ви съветвам да го направите сега за да си нямате други проблеми там по-късно.
Успех!
Док............
Но не се притеснявайте!
Каквото и да стане вие винаги можете да сключите брак и няма да имате никакви проблеми след това.Дори ви съветвам да го направите сега за да си нямате други проблеми там по-късно.
Успех!
Док............
TROUBLEMAKER
- hankroum
- Обратна връзка:
Не искам да ви обезкоражавам, но ако се ожените ще си спестите куп главоболия. А тук в Монтреал ги има много повече. Не знам как ще реагират местните социални служби.
Пък ако нещете - пратете им пак адресните регистрации и отидете в полицията да питате дали могат да ви издадат такава бележка че живеете заедно и да и сложат печат. Ако имате пък някой познат полицай още по добре.
Успех ви желая.
Пък ако нещете - пратете им пак адресните регистрации и отидете в полицията да питате дали могат да ви издадат такава бележка че живеете заедно и да и сложат печат. Ако имате пък някой познат полицай още по добре.
Успех ви желая.
АЗ СЕ ГОРДЕЯ ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН!!!
НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ОТ КЪДЕ ИДВАТЕ!!!
НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ОТ КЪДЕ ИДВАТЕ!!!
Dokazatelstva
Първо един контролен въпрос. На интервюто запазиха ли оригинала на някой документ като доказателство??? Ако да пак им го изпратете.
Ето и още документи който представихме и по - нататък и дума не стана за допълнителни документи.
1. Документ за адресна регистрация (издава се от общината), специална бланка е и отбелязва адреса на които живееш и от кога.
2. Документ от полицията ( на него най-много повярваха и взеха оригинала на интервюто) саморъчно го написах и поисках полицейския началник да ми го разпише като ме показах документа от общината.
3.Домова книга (копие на страницата на която сме вписани заверено от натариус), намерих стара домова книга попълних си я намерих и кой се води домоуправител на района (справка в полицията), подписа я, при натариуса да завери така направената снимка на книгата, и превод разбира се.
4.Декларация или за тежест декларации от съсед(и) заверена при натариус и превод.
Това ми беше достатъчно и не ме попитаха повече за конжуанство.
Има и още, ако ви е по лесно да го направите, ако имате общи сметки, много голяма тежест имат, от преди време де, става за ток, вода, в банка или застраховке живот в полза на другия.
Е това е малко е множко, но е бетон.
П.С.
Не вярват много на снимки.
Успех
Ето и още документи който представихме и по - нататък и дума не стана за допълнителни документи.
1. Документ за адресна регистрация (издава се от общината), специална бланка е и отбелязва адреса на които живееш и от кога.
2. Документ от полицията ( на него най-много повярваха и взеха оригинала на интервюто) саморъчно го написах и поисках полицейския началник да ми го разпише като ме показах документа от общината.
3.Домова книга (копие на страницата на която сме вписани заверено от натариус), намерих стара домова книга попълних си я намерих и кой се води домоуправител на района (справка в полицията), подписа я, при натариуса да завери така направената снимка на книгата, и превод разбира се.
4.Декларация или за тежест декларации от съсед(и) заверена при натариус и превод.
Има и още, ако ви е по лесно да го направите, ако имате общи сметки, много голяма тежест имат, от преди време де, става за ток, вода, в банка или застраховке живот в полза на другия.
П.С.
Успех
Живей както желаеш, но не пречи.
-
КАКВОО! КАК ТАКА!?!?
Откъде накъде си давате личните карти? Канадците не знаят ли че е абсолщтно забранено да си изпращаш личните документи по такъв начин и неизвестно къде? ТОВА Е ЛУДОСТ!!
Отдруга страна се правят на ударени с мокър парцал като им се покаже трудов стаж придобит по време на следване. Неможело!
Или - или! Те са много принципни.
Откъде накъде си давате личните карти? Канадците не знаят ли че е абсолщтно забранено да си изпращаш личните документи по такъв начин и неизвестно къде? ТОВА Е ЛУДОСТ!!
Отдруга страна се правят на ударени с мокър парцал като им се покаже трудов стаж придобит по време на следване. Неможело!
Или - или! Те са много принципни.
всъщност ние също мислехме да почнем процедурата като конжуа, дори имаме дете на 3 г., но в края на краищата преценихме плюсовете и минусите и се оженихме. Лесна работа, става за два дни - на 07.07 сключихме гр. брак, а на 12.07 с преведеното и заверено от общината копие за чужбина пратихме документите във Виена.
бъди красив труп!
-
Ние можем да изпратим адресни регистрации за настоящ адрес от 2003 година, с които минахме интервюто, клетвени декларации от родители и приятели, че живеем заедно от 2003 г, общи снимки от различни периоди, една гаранция на CD за компютъра, която е на общо име, но е отпреди 1 седмица, кратко обяснение на цитати от ЗБДС заверено при нотариус, където се казва че имаме право на постоянен и на настоящ адрес, които могат да са различни, обяснения защо той не си е сменил личната карта и роман на нашата връзка.Мисля, че това ще бъде достатъчно, повече доказателства нямаме. Странното е обаче, че ние им изпратихме копие на адресните регистрации заедно с другите документи в Букурещ и те би трябвало да ги имат.Чудно ми е какво е станало с тези регистрации- загубили ли са ги или не са ги уважили и ако не са ги уважили защо не са ги уважили като доказателство след като сме минали интервюто с тях и все пак това е документ от общината.
Моля, тези които са имали същия порблем да споделят какво са изпращали като доказателства.
Благодаря ви предварително!
Моля, тези които са имали същия порблем да споделят какво са изпращали като доказателства.
Благодаря ви предварително!
Re: Dokazatelstva
На интервюто ни поискаха да видят оригиналите на адресните ни регистрации за настоящ адрес и ги свериха с копията, които им бяхме изпратили и това беше. Нищо повече не ни поискаха, нито пък са ни питали нещо за това.Имаме и копие от вносните бележки, които сме плащали за таксите за Виена и Букурещ, които са на общо име.От 5-6 години при нас няма домова книга, така че остава само варианта с клетвени декларации от съседи, приятели и родители, заедно с дрегите доказателства, които можем да изпратим.Chanliev написа:Първо един контролен въпрос. На интервюто запазиха ли оригинала на някой документ като доказателство??? Ако да пак им го изпратете.
П.С.
Успех