още един въпрос за документите за Букурещ

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
ljoni
Мнения: 89
Регистриран на: Вто Юни 22, 2004 5:32 am
Местоположение: Montreal

още един въпрос за документите за Букурещ

Мнение от ljoni »

здравейте съфорумци
Честита Коледа и Щастлива и успешна Нова Година.
Имам въпрос относно документите, които трябва да се пращат в Букурещ. Въпреки, че прочетох статиите по темата, но не ми става ясно следното:
В ANNEXE1 се попълват данни за това къде си учил и къде си работил.
В тази връзка трябва ли да се изпращат като във Виена копия на дипломи и трудови книжки или те си получват данните за нас от Виена.
Hristova
Мнения: 79
Регистриран на: Пон Юни 27, 2005 2:59 am
Местоположение: Vancouver

dokumenti za bukure6t

Мнение от Hristova »

Zdraveite!
Za Bukuresht se prashtat otnovo "toutes les pièces justificatives", ni izpratihme notarialno zaverenite kopia s prevodite im.
Uspeh!
01.04.05 - DCS - Vienne
14.06.05 - интервю
12.09.05 - Изпратени док. в Букурещ
03.11.05 - получени бар-кодове
20.12.05 - получени медицински
05.01.06 - направени медицински
12.01.06 - OK
22.02.06 - покана за визи
11.03.06 - ВИЗИ
AniK
Мнения: 436
Регистриран на: Нед Окт 24, 2004 3:08 pm
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Re: още един въпрос за документите за Букурещ

Мнение от AniK »

ljoni написа:здравейте съфорумци
Честита Коледа и Щастлива и успешна Нова Година.
Имам въпрос относно документите, които трябва да се пращат в Букурещ. Въпреки, че прочетох статиите по темата, но не ми става ясно следното:
В ANNEXE1 се попълват данни за това къде си учил и къде си работил.
В тази връзка трябва ли да се изпращат като във Виена копия на дипломи и трудови книжки или те си получват данните за нас от Виена.
Не се изпращат никакви такива документи, доказващи стаж,образование или пък нещо друго. Каквото е имало да доказвате сте го доказали на интервюто. Щом вече имате издадени сертификати значи сте покрили изискванията им и няма нужда от повече доказателства за каквото и да било. Ако има нещо, което им е необходимо от Букурещ ще ви уведомят и чак тогава ще изпратите, това което ви изискват.Това са всички изисквани документи, които се изпращат в Букурещ:
Eто тук са необходимите формуляри:
http://www.cic.gc.ca/francais/demandes/qualifie.html
1.Demande de residence permanente au Canada, - В този формуляр няма нищо особено, с изключение на полето за категорията на кандидатстване. Тук си поставяте отметката на Immigration économique. - попълва се само от водещия кандидат
2.Annexe 1- Antecedents, Declaration,
3.Renseignement additional sur la famille,
4. Annexe 5- Declaration d`intention de resider au Quebec immigration economique-попълва се само от водещия кандидат
Заедно с тези формуляри се изпращат и следните документи:
1.Бележката от банката за внесената сума за обработка на досие- /праща се оригинал/, която е 465 щатски долара за възрастен и 130 щатски долара за дете. Заедно с тези такси можете да платите и таксата за виза, която е 820 щатски долара за всеки, който е над 21 години. Тези такси се внасят в Юнион банк.
2.Копие на сертификатите ви.
3.Дубликатите на актовете за раждане за всички членове на семейството ви, преведени от заклет преводач и имат на гърба си правоъгълен печат, поставен от служителката в общината, поради което не се заверяват нотариално.
4. Дубликат на свидетелството за сключен граждански брак-преведен от заклет преводач и има на гърба си правоъгълен печат, поставен от служителката в общината, поради което не се заверява нотариално.
5.Свидетелства за съдимост за всички граждани, които са над 18 години- превежда се от заклет преводач и се праща оригинал. Ако има някой, който след като е навършил 18 години е живял или работил в чужбина за повече от 6 месеца, трябва да изкара свидетелство за съдимост и от страната, в която е бил. Когато отидете в съда, за да изкарате свидетелства за съдимост трябва да носите личните карти и актовете за раждане.
6.Копие на лични карти- от двете страни.
7. Копие на паспортите.
8. По 6 бр снимки за всички членове на семейството ви- трябва да са направени през последните 6 месеца и трябва да са направени на бял фон.Отзад на снимките трябва да се напишат име и фамилия, дата на ражданецвят на очите и ръст . Ето повече информация за изискванията към снимките:
http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/guides/E37106.pdf
А тук можеш да намериш информация как се попълват формулярите:
http://www.cic.gc.ca/francais/pdf/trous ... es/FQ7.pdf
Аватар
grobari
Мнения: 301
Регистриран на: Нед Юни 12, 2005 1:02 pm
Местоположение: SOFIA

Мнение от grobari »

След интервюто ни изпитващата ни даде лист с инструкции какво точно трябва да направим на следващия етап от процедурата. Това включваше и списък на документите, които се прилагат със задължителните формуляри. Не фигурират дипломи, а всичко е точно както е описано в статията на този сайт. И още нещо - пощенския код в Букурещ е променен и новият може да се вземе от официалния сайт.
бъди красив труп!
Заключено