Малко ще загубя време и днес, въпреки че си обещах да не го правя често.
Ще адресирам първите си отговори към Хълбой:
- наистина съм се изразил малко неправилно за разходите, но мисля, че всеки би ме разбрал с малко старание, така както Ya-Ka Stereo е направил (когато започнах да пиша в този форум открих, че съм позабравил Българският език, както и начина на изразяване, сега виждам че започвам да пиша на Английски с много грешки, идващи от Българската подредба на мислите

).
- по отношение на проверката за името на фирмата мисля съм написал че, подчертавам: "тази стъпка не е задължителна"; но ако се получи съвпадение може да си навлечеш неприятности, като да бъдеш съден за заблуда ако някой с регистрирано преди тебе такова търговско име и с подобна дейност прецени, че има основание да започне подобно дело. Ако утре се регистрира някой с твоето име ти ще можеш да го съдиш, не той теб, защото ти си първият регистриран. Но името няма голямо значение - тук може да си регистрираш ООД-то и само като номер, без никакво име, може да имаш безброй ООД-та и т.н. Както се казва: "важна е субстанцията, а не формата".
Сега, да отговоря на Ya-Ka Stereo:
Аз имам този недостатък, че понякога провокирам хората, не винаги с цел да ги обидя, но за да разбера повече за тях, пък в този случай и за да разбереш и ти повече за себе си (както ще видиш по-нататък) - не мога да прилагам този подход винаги, познавам хора, на които не бих посмял да говоря по този начин. Значи, това което съм написал за теб е вярно, както е вярно и това, че ако бях банков служител, отговорен за това да реша, дали трябва да ти се отпусне овърдрафт кредит (имам квалификации за това) бих ти отказал. И не по лични мотиви (такива нямам, както знаеш), а поради обективни причини, които са:
- нямаш добро познание в Банковата област (което е необходимо, за да развиваш бизнес и да използваш кредити) - значи навсякъде (и в БГ) се издават много лесно кредити с гаранция (имот, собственост, стоки на склад, ценни книжа, гаранти и т.н.). Издаването на овърдрафт кредити (без гаранции за Банката) може би е по-трудно, но и тук това е така (познай защо). Това няма нищо общо с връзкарите.
- много лесно се сърдиш, следователно не си постоянен, палиш се - ами и в бизнеса може да имаш моменти в които ще ти е трудно, как ще реагираш тогава - като обвиниш всички, че са връзкари и искат да те ограбят ли? Тук малко преувеличавам, правя го нарочно, мисля имаш нюх за това какво и как да кажеш, но ти трябва малко повече търпение и да рафинираш изразите си (по-точни, по-неутрални, по-умерени). Разгледай форума и виж колко хора пишат за това как са "излъгани" от некоректни търговци и телекомуникационни компании - не ти давам тези препоръки напразно. Тези хора не знаят, че повечето от проблемите могат да се решат лесно с един телефонен разговор, ако се използват правилните думи и дори интонация ако щеш.
- задаваш необмислени въпроси (това дали ще ти пречи фирмата на работата) - има книги, има гугъл, има т.нар. "комън сенс", ако в банката зададеш такъв въпрос естествено ще получиш червени точки в съзнанието на банковият служител
- един друг, много важен съвет, който отдавна мислех да напиша към всички: Защо смятате, че връзкарщината е лоша? Винаги съм казвал и пак ще повторя, че това го има по цял свят, но проблема е във вас, че по някакви причини сте преценили (или сте научени) че това е лошо нещо - ами че то си е част от капитализма, тук политически учтиво му викат "нетуъркинг", иначе правилното му име е "непотизъм". Има два вида връзки - такива, дето сте ги получили по рождение, и такива, дето вие ще си създадете в последствие, и ако не искате да го правите, толкова по-зле за вас. Всеки предпочита да прави бизнес или да има отношение с друг, когото харесва - прочети пак вторият ми пост по тази тема. Помисли си и ти: на кого ще ти е по-приятно да помогнеш - на някой твой много близък роднина, на някой любим приятел от детинство, или на някой много изряден в работата твой колега (но с който не поддържаш отношения). Толкова за връзкарите - "проблемът не лежи в нашите звезди, а в нас самите".
Сега прочети цялата тема още веднъж, вкл. твоите мнения (според мен тази тема е доста смислена), ако не си разбрал нещо запази си първите ми 2 мнения и ги прочети пак по-натам. Това, в което искам да те уверя е че не си губя времето, пишейки тук за да те обиждам, имам съвсем други мотиви. А на теб ще пожелая късмет и успех във всичките ти начинания: имаш основите, но трябва да изгладиш малко поведението си за да бъдеш по-успешен в бъдещото ти бизнес развитие.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...