Какво разбрах ...
Какво разбрах ...
Обръщам се към всички, които чакат визи. Казаха ми, че за да се получат бързо визите трябвало е да се плати едновременно и за двете посоки
. Иначе визите се бавели повече от 20 дни. Съобщиха ми го от Монреал. Моля се обаче това да не е така. Да го обсъдим, пък може да ни просветне :thinkerg:

След като прочетох какво сте разбрали
, се отбих до офиса на ups и момата, която беше там ми каза, че съм можел да предплатя пратката. Добре, ама защо ли колежката й
не ми каза тая малка подробност??? Много съм й сърдит...
и я спаси факта, че се беше покрила някъде. Куриерчето
се опита да я защити и едва ли не да прехвърли вината в/у нас, че ние не сме разбрали, че така можело. Добре де... нали все пак тя, като слежителка на тази фирма, трябваше да ни каже какви възможности предлага ups. Още не съм открил хапчета за гадаеене...

Аз мога да говоря само за UPS, защото използвах тях. Когато си пращах паспорта пуснах и заявка за обратната пратка от Румъния, но не съм предплащал нищо. Визата ми дойде за четири (работни) дни. Проследявате ли си он-лайн пратките? Ако, да кажем, са пуснати от Румъния преди седмица, седмица и нещо тогава си поговорете по-сериозно с куриерите
(но без бой).

- Дякон Игнатий
Плащането на обратното писмо при всички е след получаването му,като естествено требе да го заявиш.Аз ползвах Спииди и мога да сподепя,че съм доволен от тях.Само,че вече не са на 12 евро , а на 15 за едната страна,което е пак 2 пъти по-евтино от всички останали(за DHL да не говорим).Всеки си има череп на торса и да си опича акъла...... 

НАПРАВИ НЕЩО ЗА РОДИНАТА-ЕМИГРИРАЙ
-
Ние изпратихме паспортите със Спиди на 5дек. и на 17 ги получихме обратно с визи. Не очаквах да са толкова експедитивни нито в Спиди, нито в посолството. В писмото за визи ни препоръчваха да използваме UPS или DHL, но да обърнем внимание, че ако изпратим с друг куриер ще ни върнат паспортите с него. Спиди отскоро работят с чужбина и не можеш да си проследиш пратката на сайта им извън територията на страната, но с въртене на телефони номера става. Цена в едната посока - 15 Евро, при получаване се заплаща пак толкова. Попълват се 2 молби на български и 1 на румънски до шеф на КПП- разрешение за изнасяне на паспортите от друго лице.
Re: Какво разбрах ...
tai kato i az chakam pismo za viji da potitam nqkoi hodil li e lichno da pocolstvoto v rumaniq da si zanese pasporta.mislq si ako tam stava barzo da si napravq edna ekskurziika za posledno iz balkanite.dali shte ima problem
usrename : pipon
pass 123456
enjoy!
pass 123456
enjoy!
- hankroum
- Обратна връзка:
Като получиш визите тогава ще си платиш каквото е необходимо. Обикновенно цената е с около 10-15% по висока от тази дето си платил.
Не се притеснявай факторът пари не може да забави една пратка а само може да е стопира.
Дори и да не си платил те от Букорещ ти е пращат по същите куриерски служби за твоя сметка.
успех!!!
Не се притеснявай факторът пари не може да забави една пратка а само може да е стопира.
Дори и да не си платил те от Букорещ ти е пращат по същите куриерски служби за твоя сметка.
успех!!!
АЗ СЕ ГОРДЕЯ ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН!!!
НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ОТ КЪДЕ ИДВАТЕ!!!
НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ОТ КЪДЕ ИДВАТЕ!!!