Кола за новодошъл?
Кола за новодошъл?
Гледам разни сайтове и мненията по форума и имам чувството че нещо не стоплям. Възможно ли е хонда сивик 1990г/230000 км да струва 4000 КАД??? В момента карам опел 1987/200 000 км, който струва около 500 -1000 лева. Каква кола бихте препоръчали на новодошъл? Честно казано, нямах намерение да харча повече от 1000 КАД за кола като дойда..
Но за тия пари намирам неща, които и в бг дори са по-евтини.
Не мога ли да скокна до Щатите и да си внеса по-евтина кола? Там може да се намерят доста хубави неща на разумни цени.
По принцип си мисля за малолитражка, до 100 000 км, ръчни скорости и гуми, които да издържат още година.
Канадци, какво мислите?
Но за тия пари намирам неща, които и в бг дори са по-евтини.
Не мога ли да скокна до Щатите и да си внеса по-евтина кола? Там може да се намерят доста хубави неща на разумни цени.
По принцип си мисля за малолитражка, до 100 000 км, ръчни скорости и гуми, които да издържат още година.
Канадци, какво мислите?
не се шашкай, те тукашните като чуят Хонда Сивик и Тойота Корола и нещо им става, умножават цените по 2 
ето тук например http://www.lespac.com/ има колици по 500-1000 $, хем не са много умрели
Етодаже и Сивик за 1000$, 91 година
Смятай и 200-300$ прехвърляне, регистрация и прочее отгоре.

ето тук например http://www.lespac.com/ има колици по 500-1000 $, хем не са много умрели

Етодаже и Сивик за 1000$, 91 година
Смятай и 200-300$ прехвърляне, регистрация и прочее отгоре.
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Do 100 000km nadali shte si namerish za tolkova pari, no ima 4itavi koli.
Nali se seshtash 4e v Europe razstoyaniyata sa dosta po-razli4ni i zatova ne pravi tolkova vpe4atlenie kato e na mn kilometri, a i v krajna smetka kato ya vzemesh nqma da ya karash cql jivot!
Na lespac.com ima naistina 4itavi koli. Vij za starite toyota tercel, chevrolet cavalier, ford festiva, nissan sentra.
Nali se seshtash 4e v Europe razstoyaniyata sa dosta po-razli4ni i zatova ne pravi tolkova vpe4atlenie kato e na mn kilometri, a i v krajna smetka kato ya vzemesh nqma da ya karash cql jivot!
Na lespac.com ima naistina 4itavi koli. Vij za starite toyota tercel, chevrolet cavalier, ford festiva, nissan sentra.
ами стои кофтиqbq написа:ОК, мерси, а как стои въпроса за докарване на кола от Щатите?
qbq

писали сме тука за внос на кола в Канада- така 4е напани се и виж.
ама с 2 думи не си парвия които иска да прецака системата-ама затова пак ситемат ае така направена 4е в 99,9% да не може да баде прецакана и да ти вземат пари4ките.

та насо4и се кам бракмите(стото за 1000КАД кола друга дума не намирам) които се продават около тебе-това сте ти е наи евтиното.
Я сега да видим правилно ли съм прочел - от Европа кола просто не може да се вземе.. по никакъв начин, ако ще човек да застане на челна стойка, единствени изключения се правят за луксозни, бутикови или ретро автомобили, тогава с яко набутване за превоз, лицензи и разрешителни става.
Внос на кола от Щатите - коли, произведени преди 15 години и повече може да се внасят. От тези, които са произведени по-скоро, коли могат да се внасят само от определения списък. Погледнах списъка - става дума само за спортни и луксозни модели (поправете ме)
Отделно, ако човек се промуши между иглените уши на митническите изисквания (хем изгодно, хем от списъка, хем читава), тогава го чака "метризация" на колата - т.е. промяна на всички индикатори и управляващи механизми така че да бъдат в метрична система. Дори процедурата да отнема ден два, със сигурност цената на преправянето едва ли е под 1000-1500 КАД, така че цялата далавера се изпарява, като се придружава с обилна и досадна бюрокрация.
Може би просто трябва някой, който е успял да докара кола от Щатите да си признае как го е сторил.
qbq
Внос на кола от Щатите - коли, произведени преди 15 години и повече може да се внасят. От тези, които са произведени по-скоро, коли могат да се внасят само от определения списък. Погледнах списъка - става дума само за спортни и луксозни модели (поправете ме)
Отделно, ако човек се промуши между иглените уши на митническите изисквания (хем изгодно, хем от списъка, хем читава), тогава го чака "метризация" на колата - т.е. промяна на всички индикатори и управляващи механизми така че да бъдат в метрична система. Дори процедурата да отнема ден два, със сигурност цената на преправянето едва ли е под 1000-1500 КАД, така че цялата далавера се изпарява, като се придружава с обилна и досадна бюрокрация.
Може би просто трябва някой, който е успял да докара кола от Щатите да си признае как го е сторил.
qbq
qbq, направо си избий от главата марките хонда и тойота. Местните селяни са решили, че те са върха на сладоледа и името удвоява реалната цена. Посъщия начин стои въпроса и с европейските коли, много са надценени, но за разлика от японските еднодневки поне има някакво основание за това, немската кола си е немска кола. Старите американски не са лоши и частите са им най-евтини, ако ти се наложи да я ремонтираш, а бъди сигурен, това няма да ти се размине.
А най-добре е ако можеш да минеш без кола, докато можеш да си позволиш нещо по-сносно, за около 7-8 хил. Казвам ти го защото в сервизите тук не работят за 10 лв/час, като в БГ, дерат кожи хората, не си играят и балъци дето са си купили стари коли са им най-насърце.
А най-добре е ако можеш да минеш без кола, докато можеш да си позволиш нещо по-сносно, за около 7-8 хил. Казвам ти го защото в сервизите тук не работят за 10 лв/час, като в БГ, дерат кожи хората, не си играят и балъци дето са си купили стари коли са им най-насърце.
Ей, как сте се заяли с тая виза.. имам приятели, роднини в Щатите, ще ми изберат една кола и ще ми я докарат като ми идват на гости, ей го Ню Йорк къде е, въпроса ми беше може ли да се промуши колата, а аз това дето го разбрах май не можело.
Жалко че Тойота няма да мога да си взема, определено ги харесвам вече. И няма спасение от Голфовете, живи здрави... Може пък като идвам да изтегля от лотарията нещо новичко
Айде лека нощ че умрех за сън
qbq
Жалко че Тойота няма да мога да си взема, определено ги харесвам вече. И няма спасение от Голфовете, живи здрави... Може пък като идвам да изтегля от лотарията нещо новичко

Айде лека нощ че умрех за сън
qbq