заеми и бизнес проект?
заеми и бизнес проект?
Към тези , които вече са там и са в час с нещата , искаме да попитаме дали кебекарските банки дават кредити срещу бизнес план, има ли разни програми за това . Аз предполагам че всяка цивилизована държава има такава практика и че там също има но ми е любопитно да разбера как стоят нещата от първа ръка , така че ако имате добра воля пишете 

По принцип за бизнес заеми дават ,но много по трудно отколкото частни заеми ,трябва да покриеш доста изисквания които напърво време с пристигането ти са неизпълними.Например за да ти дадат бизнес кредитна линия на фирмата не е достатъчно да им докажеш добър доход и кредитните агенции да им рапортуват добро кредитно досие,неща които удовлетворяват банките да ти отпуснат персонална кредитна линия.Във всички банки където съм ходил ми искат да представя и 3 данъчни декларации на фирмата ми,т.е. тя трябва да функционира поне от преди 3год.Зави си също за какво е проекта ,ако е за ресторантьорство,търговия на дребно или развиване на услуги,шансът да ти дадат някой лев е почти нулев.Значи на пъво време за да разкриеш собствен бизнес трябва ти да си го финансираш,да го разработиш,да докажеш тогава на банката ,че върви успешно и е печеливш и тогава да се надяваш на някой лев заем.Например купуваш обект на франчайзинг или наемаш помещение оборудваш го и след време ,3 год обикновенно както си поставят условието банките се явяваш и им искаш примерно 10 или 20к за подмяна на витината,столовете или оборудването.Тогава вече може да те огрее.Нямам личен опит в последната схема ,но поне доколкото знам е така.Ако някой знае по вече нека пише и да ме обори ,че не е така,даже имам оферта ,ако ми уреи бизнес кр.лайн от 50до200к на фирмата ми с едногодишно съществуване и оборот 50к за периода му давам комисионна от 10-20% взависимост от величината на кредита. 

-
www.bdc.ca
procheti malko i se zapoznai s usloviata za kandidatstvane. shte ti iskat biznez plan, kakto i dobra ideia, shte e neobhodimo da finansirash otchasti proekta s tvoi spestiavania. iade. i da pocherpite. ot parvite pechalbi razbira se.

procheti malko i se zapoznai s usloviata za kandidatstvane. shte ti iskat biznez plan, kakto i dobra ideia, shte e neobhodimo da finansirash otchasti proekta s tvoi spestiavania. iade. i da pocherpite. ot parvite pechalbi razbira se.

- hullboy
- Изгонен от форума
Biznes
Zdraveite
Potvarzdavam dumite na Bateto, njma biznes zaem ot banka predi da sa minali 3 god. v biznes.
I posle ne e sigurno zavisi ot finansovite dokumenti, oborot, pechalba, vid industria I nai vaznoto resenieto na bankata kojato moze I da otkaze.
AZ ne sluchaino pisah predi che da finansiram moja biznes koito e izkluchitelno capital ( cash zavisim ) izpolzvah neizrazhodvan napalno studentski zaem koito e nalitse no njma da im go varna navednaz , a na vnoski zastoto e vid kredit, Lichna kreditna linja, I lichni kreditni karti, Pari doneseni ot BG I zaemi ot priateli ot BG obstonosta v Ottawa.
Za koeto doverie blagodarja na BG obstnosta.
Na tezi hora plastam lihva po visoka ot tazi v banka I razni fondove.. Na drugo mjasto bjah pisal che 17 godini upravljavam chuzdi pari I taka se uchi chovek s vremeto osven v universitet
V BG sasto raboteh s pari nazaem v oblasta na leasing.
Ima programi koito pomagat srestu dobar biznes plan odobren ot nezavisma vansna komisia no te ne davat kredit , a samo plastat opredeleni smetki, kato tel. internet, reklama v Yellow pages i to za 1 god. srok.
Lichno sam uchastval v takava.
No se iska da imas biznes addres s drugi dumi otvoreno biznes pomestenie.
Kak ste vlezes v nego s kakvi pari ste platis naema si e tvoi problem.
Tvoi problem e I da go zaredis sas stokata kojato ste prodavas, ili uslugite koito ste predlagas, njakoi ot tezi uslugi iziskvat masini
( oborudvane )
Moze da iskas masinite ili stokite ot dostavchitsi na kredit ili na izplastane, moze I da stane no e lichna pretsenka na dostavchika.
Obsto vzeto hich ne e lesno.
Pozdravi
Hullboy
Potvarzdavam dumite na Bateto, njma biznes zaem ot banka predi da sa minali 3 god. v biznes.
I posle ne e sigurno zavisi ot finansovite dokumenti, oborot, pechalba, vid industria I nai vaznoto resenieto na bankata kojato moze I da otkaze.
AZ ne sluchaino pisah predi che da finansiram moja biznes koito e izkluchitelno capital ( cash zavisim ) izpolzvah neizrazhodvan napalno studentski zaem koito e nalitse no njma da im go varna navednaz , a na vnoski zastoto e vid kredit, Lichna kreditna linja, I lichni kreditni karti, Pari doneseni ot BG I zaemi ot priateli ot BG obstonosta v Ottawa.
Za koeto doverie blagodarja na BG obstnosta.
Na tezi hora plastam lihva po visoka ot tazi v banka I razni fondove.. Na drugo mjasto bjah pisal che 17 godini upravljavam chuzdi pari I taka se uchi chovek s vremeto osven v universitet
V BG sasto raboteh s pari nazaem v oblasta na leasing.
Ima programi koito pomagat srestu dobar biznes plan odobren ot nezavisma vansna komisia no te ne davat kredit , a samo plastat opredeleni smetki, kato tel. internet, reklama v Yellow pages i to za 1 god. srok.
Lichno sam uchastval v takava.
No se iska da imas biznes addres s drugi dumi otvoreno biznes pomestenie.
Kak ste vlezes v nego s kakvi pari ste platis naema si e tvoi problem.
Tvoi problem e I da go zaredis sas stokata kojato ste prodavas, ili uslugite koito ste predlagas, njakoi ot tezi uslugi iziskvat masini
( oborudvane )
Moze da iskas masinite ili stokite ot dostavchitsi na kredit ili na izplastane, moze I da stane no e lichna pretsenka na dostavchika.
Obsto vzeto hich ne e lesno.
Pozdravi
Hullboy
-
- Обратна връзка:
Най-после отново един смислен постинг!
Ще ви споделя и своя скромен опит - както Батето и Халбой казаха - не е лесно..., но става. Най-важното е човек да има ясна идея какво иска да прави и да е наясно може ли да го прави.
Действително има организации, които, ако си на социал, например, при интересна идея магат да те подкрепят, НО - не с финансиране, а по-скоро с ориентиране и заплащане на част от разходите ти за определен срок. Те могат да ти помогнат да кандидатстваш правилно и за финансиране, но това не ти е гарантирано. Накратко - преминаваш успешно определени процедури в организацията, правиш фирма, кандидастваш за финасиране и ако го получиш - ОК, ако не - по-горе е казано как става - събираш пари от приятели и т.н. /ако ти трябват за оборудване/, НО дишайки сравнително спокойно поне една година, защото имаш парите за екзистенц-минимума от организацията, през която си минал, почваш да правиш своя бизнес. След година - ако си читав - продължаваш вече по инерция, ако не - фалираш официално и отиваш отново на социал...Няма особен риск, но си иска човек да се напъне да убеди хората, че може.
А относно банките - да, за бизнес процесуално пари по-трудно дават, НО има и субективен фактор - ако те харесат, може персонална кредитна линия без кредитно досие да ти дадат и ето ти финасирането, стига да не ти трябват десетки хилади долари...
Друг начин - идваш с готов бизнес и балата пари от БГ, правиш фирма и почваш, НО имай предвид, че в този вариант ти нищо не знаеш все още за фунционирането на бизнеса тук, а смея да твърдя, че си има особенности...
Ще ви споделя и своя скромен опит - както Батето и Халбой казаха - не е лесно..., но става. Най-важното е човек да има ясна идея какво иска да прави и да е наясно може ли да го прави.
Действително има организации, които, ако си на социал, например, при интересна идея магат да те подкрепят, НО - не с финансиране, а по-скоро с ориентиране и заплащане на част от разходите ти за определен срок. Те могат да ти помогнат да кандидатстваш правилно и за финансиране, но това не ти е гарантирано. Накратко - преминаваш успешно определени процедури в организацията, правиш фирма, кандидастваш за финасиране и ако го получиш - ОК, ако не - по-горе е казано как става - събираш пари от приятели и т.н. /ако ти трябват за оборудване/, НО дишайки сравнително спокойно поне една година, защото имаш парите за екзистенц-минимума от организацията, през която си минал, почваш да правиш своя бизнес. След година - ако си читав - продължаваш вече по инерция, ако не - фалираш официално и отиваш отново на социал...Няма особен риск, но си иска човек да се напъне да убеди хората, че може.
А относно банките - да, за бизнес процесуално пари по-трудно дават, НО има и субективен фактор - ако те харесат, може персонална кредитна линия без кредитно досие да ти дадат и ето ти финасирането, стига да не ти трябват десетки хилади долари...
Друг начин - идваш с готов бизнес и балата пари от БГ, правиш фирма и почваш, НО имай предвид, че в този вариант ти нищо не знаеш все още за фунционирането на бизнеса тук, а смея да твърдя, че си има особенности...
ре
foxxbatter прав си колега за уточнението.
интересувам се специално бранш ресторантьорство или по точно бързо хранене. Специалист съм в гръцката кухня а тя на всякаде по света е популярна. В момента съм в Гърция а съм работил в гръцки заведения в Германия и Холандия, и впечатленията ми са че на всички се нрави гръцкото Гиро, това е като дюнерите в Бг но все пак различно
и ако говоря за кредити те съвсем няма да са големи. тук в гърция например отпускат нещо като еднократна помощ на нович предприемач а също и заеми за закопуване на търговски терен . А си мисля че в Канада също ще хапват "гиро" защото ги гледам канадските туристи по Халкидики
))) Така че момчета и момичета гиро ще има с кредит или без кредит
)
интересувам се специално бранш ресторантьорство или по точно бързо хранене. Специалист съм в гръцката кухня а тя на всякаде по света е популярна. В момента съм в Гърция а съм работил в гръцки заведения в Германия и Холандия, и впечатленията ми са че на всички се нрави гръцкото Гиро, това е като дюнерите в Бг но все пак различно

Re: ре
Те вече си хапват - тука в Торонто има една верига за бързо хранене "Jimmy The Greek" - има и гиро и сувлаки и т.н. и хич не са скъпи... Малко ме дразнят че в "салатата" слагат само 1 супер-тънко резенче домат и останалото маруля, ама за тия пари - толкозYa-Ka Stereo написа:А си мисля че в Канада също ще хапват "гиро" защото ги гледам канадските туристи по Халкидики))) Така че момчета и момичета гиро ще има с кредит или без кредит
)

re
ми ето го първото не гръцко ха ха тука марули по сандвичите с гиро няма тва да не е макдоналдс
)

re
a kolko struva pita giro tam ?
Аз не съм казал че е в сандвич с гиро - аз си взимам chicken breast и с него върви въпросната салата, същата я слагат и на сувлакито, за гирото не знам. "Giros on a pita" е някъде около $6+данъците, не съм взимал скоро такова та не помня съвсем точно. Плюс това Джимито си е бързо хранене и нещата не са същите както ако седнеш в гръцки ресторант на Данфорт например
.

re
ne e losha ceni4kata
tuka e 2 euro pita giro
a v bg ima i za lev4e kev4e diuner4e
abe znam si az v restorantiorstvoto ima pari no si e robia , ne mojesh kogato ti kefne da go zatvorish restoranta i da si grabnesh shapkata .
i vapreki tova po moi iz4islenia koito savsem ne pretendriam da sa to4ni shte mi triabvat okolo 30 000-35 000 CAD za da stegna edno malko fast food restorant4e self service bez masi na krak hapka i t.n. zna4i ako imam polovinata naprimer ot parite pri izlojen biznes plan pak li ne moga da se nadiavam na finansirane ? ili triabva da si sabera vsi4kite 4e da go otvoria 4e da kandidatstvam za razshiriavane na biznesa sled tri godini ?
mi to taka ako mi varvi dobre shto dase obvarzvam sas zaem ? !!!

a v bg ima i za lev4e kev4e diuner4e

abe znam si az v restorantiorstvoto ima pari no si e robia , ne mojesh kogato ti kefne da go zatvorish restoranta i da si grabnesh shapkata .
i vapreki tova po moi iz4islenia koito savsem ne pretendriam da sa to4ni shte mi triabvat okolo 30 000-35 000 CAD za da stegna edno malko fast food restorant4e self service bez masi na krak hapka i t.n. zna4i ako imam polovinata naprimer ot parite pri izlojen biznes plan pak li ne moga da se nadiavam na finansirane ? ili triabva da si sabera vsi4kite 4e da go otvoria 4e da kandidatstvam za razshiriavane na biznesa sled tri godini ?
mi to taka ako mi varvi dobre shto dase obvarzvam sas zaem ? !!!
Недей да слагаш каруцата пред кон ,първо ела запознайсе с обстановката и тогава решавай кво ще правиш.Тук не е Гърция нито България ,тук е Канада и всичко е наопаки на това което си представяш.Не казвам ,че е по лесно или по трудно,прото си има нещо като система и традиции които трябва да следваш и по които да си нагаждаш възгледите за бизнес и клиентела.Но ,ако беше толкова лесно както си го представяш дай си сметка ,че първо всички гърци,араби,италианци и какви ли не са пред теб,те държат бизнеса с бързото и изобщо храненето и всички те щяха да са милионери.Много е трудно да се обясни с няколко изречения,трябва да дойдеш и да видиш за какво става дума ,сигурно не можеш да си представиш че едн гнусна дупка в наркоманския квартал на мтл. която продава само хот дог вади 200к. пари на година ,а едно луксозно заведение за бързо хранене може и да е пред фалит защото е никому неизвестно за сметка на дупката която има име от 1912 год.Това е по скоро психологическия момент,а техническите и те не са малко,които са огромна стъпка пред новопристигнал имигрант.Да кажем,че за твоя бизнес са ти нужни 40к да наемеш,оборудваш заведение и то да заработи и ти ги имаш тия пари кеш,но в началото няма кой да ти даде помещение под наем без да имаш прословутата кредитна история ,а това ще ти отнеме в най добрия случай да я задвижиш поне година .Когато отидеш да говориш със собственниците те ще ти искат референции от наемодателите на другия ти обект в който движиш бизнеса си,а ако нямаш такъв какво правиш започваш да си съчиняваш истории как си в този бизнес от години и ала бала ,но пред тях тия номера не вървят искат доказателства.Ако си им познат в смисъл фирмата ти и обектите ти са познати на общественноста и са наложена търговска марка няма проблеми,но ако си прощапулник,единственно можеш да разчиташ на късмета си някой да склони да ти даде помещението си,имаш известни шансове за това ,но смятай ,че то ще е на някое забутано место дето никой друг не иска да го наеме и вероятността да фалирш преди още да си го отворил.И всичко това е защото наемодателите искат да са убедени ,че ше си изряден плащач.Да не задълбавам ,казах и преди ,че може да се говори с дни на тази тема ,тук на место ще ги прецениш нещата иначе тук в храненето са добри печалбите ,даже доста добри ,ако заведението ти си върви нормално,но в никакъв случай не е както в бг. имаш пачката в джоба ,намираш помещени,оборудваш и стреляш квото стане заради това не се подвеждай,тук е друг свят,не случайно тук много обичат да си слагат надпис на входа -Заведението е от 1948г,1963 год например и да не сменят обзавеждането от годината му на отваряне ,това ,че всичко е демоде и занемарено няма никакво отношение към потока на клиентелата ,даже вместо да намалява с всяка година се увеличава.Тук не е като в Бг.постоянно да сменяш оборудването с ноо и по модерно за да привличаш клиентела ,а тукмо обратното,хората са си свикнали на мърлявото и на вехтото,важното е да им е познато.Ще ти стане ясно като видиш тукашните заедения,болшинството от тях ако са в бг. в този си вид да са фалирали за два дни,никой българин няма да влезе в такава дупка,и хоремаците по селата в бг. са вече по направени и по атрактивни.Пиша ти тези неща не за да правя сравнение и да оплювам местните кръчми и закусвални,а за да ти дам пример колко различна е стратегията и тактиката тук.И още едно инфо,в Кебек няма никаква улична търговия на храни,даже и сладолед не се продава лятото на улицата ,всичко трябва да е зад врата и тезгях,освен на мероприятията по празниците.Абе ще ги видиш има да се чудиш тия уж са толкова богати ,а са сто години назад от Бг. в тази област,даже ще останеш много смаян ,че такива мърляви магазини,закусвални и витрини може да съществуват освен ,ако си по на възраст и имаш спомен от бг. преди 89год. от социалистическата търговия ,ама и тогава нещата в бг. изглеждаха по добре,