Интервю 16.12.95
Интервю 16.12.95
Да се представя аз съм на 28 год. Инж.химик/текстилец/...и днес много се забавлявах на интервюто с Мадам като изключим факта,че чаках около 40мин. след 10:00 когато трябваше да се проведе ... тя започна с това как ми е френския...говоря ли добре...и после започнахме разходка по документите...направи ми забележка,че не я изслушвам а аз бях набрала такава скорост....после се разбрахме...обясни ми някои въпроси...разказа ми,че имало орден на химиците в квебек...от време на време се шегувахме....например за стандарта на живот там....за едни бил висок за други среден итн в смях и закачки тя ми обясни да я изслушвам....и че ако не я разбирам ще повтори....но нали знаете как е....заговори малко на английски и като разбра,че на френски ще ме затрудни повече пак превключи на френски...радвам се че при малката ми практика на разговори на френски я разбрах и можах да отговарям адекватно....изглежда има тенденция да стане практика да се изискват сертификати от НОЙ аз нямах такъв само трудова книжка....
След като през цялото време повтаряше "ако ви приемем".....дойде ред да ми каже ,че съм приета....даже ме накара да перефразирам убеди се,че съм я разбрала.....и със щастлива усмивка ми сисна ръката и пожела късмет......разбира се след като видя ,че съм обърнала левовете в долари и имам достатъчно пари да замина.....
Искам да ви помоля за съвет....хората с повече практика по въпросите с документите.....на излизане преводачката ми каза...да не се занимавам да вадя док. от НОЙ и че Мадам е забравила.....но тя все пак искаше да и го изпратя.....доколкото разбрах на адреса във Виена......дали трябва да се позанимая с този въпрос?
Относно декларацията в която декларираме колко пари ще носим(когато потвърждаваме за поканата за инт. има и една декларация)....тя си прибра формулярите ... а се чудех на мене дали ще ми трябва за по-нататък този документ...?
Много ви благодаря предварително за отговорите!
ПС още малко съм развълнувана и моля да ме извините за правописа....
След като през цялото време повтаряше "ако ви приемем".....дойде ред да ми каже ,че съм приета....даже ме накара да перефразирам убеди се,че съм я разбрала.....и със щастлива усмивка ми сисна ръката и пожела късмет......разбира се след като видя ,че съм обърнала левовете в долари и имам достатъчно пари да замина.....
Искам да ви помоля за съвет....хората с повече практика по въпросите с документите.....на излизане преводачката ми каза...да не се занимавам да вадя док. от НОЙ и че Мадам е забравила.....но тя все пак искаше да и го изпратя.....доколкото разбрах на адреса във Виена......дали трябва да се позанимая с този въпрос?
Относно декларацията в която декларираме колко пари ще носим(когато потвърждаваме за поканата за инт. има и една декларация)....тя си прибра формулярите ... а се чудех на мене дали ще ми трябва за по-нататък този документ...?
Много ви благодаря предварително за отговорите!
ПС още малко съм развълнувана и моля да ме извините за правописа....
* * *
“Ако искаш да прегърнеш света, купи си глобус.”...
“Ако искаш да прегърнеш света, купи си глобус.”...
-
Вчера на интервюто ние бяхме само със сертификат от НОИ, но мадам ни попита защо не сме представили преведени трудови книжки. Споделих, че според мен приложения сертификат има по-голяма достоверност, и тя каза: Vous avez raison. Но за всеки случай прегледа обстойно и трудовите книжки, с помощта на преводачката, разбира се.
бъди красив труп!
-
- Обратна връзка:
Честито!
Много се раздвам че мадам си е пооправила настроението;)На моето интервю тя ми каза че като представя документа от НОИ ,и разбира се ако бъде задоволителен ,ще бъда приета(не ми даде сертификат) за това си мисля че не е наложително да й го пращаш.Но пък от друга страна ,ако тя си го е отбелязала някъде по записките, може в даден момент да ти го изиска.
Така че според мен е по-добре да си извадиш един.
Честито отново
Много се раздвам че мадам си е пооправила настроението;)На моето интервю тя ми каза че като представя документа от НОИ ,и разбира се ако бъде задоволителен ,ще бъда приета(не ми даде сертификат) за това си мисля че не е наложително да й го пращаш.Но пък от друга страна ,ако тя си го е отбелязала някъде по записките, може в даден момент да ти го изиска.
Така че според мен е по-добре да си извадиш един.
Честито отново

Напълно съм съгласен, защо сами се прецакваме.Така само ще се усложни цялата процедура ненужно. Щом трябва да се вадят само при изрично посикване иначе трудовите книжки са им достатъчни.И без това са една голяма бюрократична глупост, съществуваща само в България!!Ами вижте сега, те хората в началото признаваха и хвърчащо листче със завъртян подпис за документ удостоверяващ трудов стаж, ама след толкова много натисквации със сертификати от НОИ най-накрая ще вземат да си преразгледат мнението

- RADOSTIN69
- Обратна връзка:
и какво значи това от нои? че като дойдем там ни чакат с отворени обятия и работа ли?Aries написа:Ами вижте сега, те хората в началото признаваха и хвърчащо листче със завъртян подпис за документ удостоверяващ трудов стаж, ама след толкова много натисквации със сертификати от НОИ най-накрая ще вземат да си преразгледат мнението.

- Момчета, имаме ли повод да пием?
- Повод има! Пиене няма!
- Повод има! Пиене няма!
intervu
na takiva intervuta chovek triabva da e po-nisak ot trevata a ne nahakan takiva te si imat .
- RADOSTIN69
- Обратна връзка:
Re: intervu
ами ние бяхме по ниски от трежата и ни скъсаха!!pol написа:na takiva intervuta chovek triabva da e po-nisak ot trevata a ne nahakan takiva te si imat .
сега ме е яд че не я напсувах

- Момчета, имаме ли повод да пием?
- Повод има! Пиене няма!
- Повод има! Пиене няма!