Днес 16.12.05 от 11.30 до 12.30 минахме и нашето интервю, което на всичко отгоре се и указа успешно!@

Ето малко и за нас жена ми водещ- 30г/фармацевт/4г стаж по специалността/фр 6/6(защитени според мен не повече от3/4); англ 9/10 защитен/ ; аз 29/счетоводиел/2г и 11м стаж по спец./фр 6/6(защитени не повече пак според мен от 2/2); англ 8/8 (защитен поне 10/10)
След като минахме определено мога да кажа че 90% от интервюто предварително е решено. Защо мисля така:
Влязохме и след обичайните любезности мадам избулва един куп думи от който и двамата с жена ми нищо не разбрахме и ако не сочеше закачалката щяхме да я загазим яко още от началото. След това си подхвана по формуляра паспорти, дипломи, стаж(жена ми). След това аз дипломи добре, стаж-да, трудова книжка-не, опааааа!и тук се почна една одисея та се незнае(трудовата ми книжка е в работодателя ми и нали се сещате аз как съм си я взел

Питаме имам ли писмо от него и заверено от него копие на трудовата книжка и аз естествено казах не, ама имам препоръка от моян шеф който е австриец! Взима препоръката гледая не била оргинална защото не била на бланка и нямала изходящ номер при което аз щях да припадна. Казвам и ама на много лош френски да ама тя е лична от човека не е от работата ми при което тя пак не. В крайна сметка не ми призна стажа въобще. От там говорите ли английски аз да. Тя ама по добре от френски аз казвам да ползвам го всеки ден защото работя в международна компания и тя е тогава що Квебек Канада има още 9 провинции. аз почвам да обяснявам обичайните глупости че квебек има ясна политика и т.н. а тя сравнявалили сте политиката на Квебек с тази на останалите провинции аз не ама след като 5-6 пъти ми зададе въпроса и то накрая по-различни начини. аз и казвам че имам много предложения за работа тя вика да ама те са публични а вие трябва да си защитите дипломата аз казвам да тя как и аз тук вече съвсем се оплетох след като се оказа че съм занесъл процедурата за експерт счетоводител. Направо ужас. Все пак съм придружаващ. както и да е, върна се на жена ми и тя малко се оплете, но като цяло беше много добронамерена към нас. Аз бях спокоен жена ми не чак толкова.Даже и звънна телефона и тя дори ни се извини преди да го вдигне.след около час мъки започна да гледа банковите документи при което аз вече бях сигурен че сме минали. Започна да разпечатва разните му работи след това ни каза че сме приети , но това е станало след като ми е признала стажа от казармата (за който имах документ(1.5 години)
Въобще не се задълбаваше във въпросите само отгоре отгоре по 1-2 въпросса на точка от формуляра, но не се заяждаше напротив говореше спокоино и повтаряше докато разберем. Колкото до преводачката незнам с какво толкова е помагала на другите но при на с не смееше да каже каквото и да е без позволение на мадам. Само на 2 пъти ни направи знак с ръка. Ами това е от нас ако някой има въпроси каквито и да е да пита но нека да е като Л.С. защото сега отивам на коледно парти и ще мога да отговарям чак след неделя!
Успех на всички които не са преминали на тази сесия по различни причини и на тези които тепърва предстои.
P.S. Jeeves можа да си абсолютно спокоен за вас

А и още нещо имайте предвид че може би следващата сесия ще бъде с задължителни справки от НОЙ тъй че се пригответе предварително за да не загубите стажа си като мен и да разчитате на съдбата!