Аз съм чувал само един слух за съжаление (не познавам човека), за младеж, кандидатствал само с английски в Квебек (събирал точките отвсякъде), отрязали го, след това той подал жалба и го приели.
Здравей RADOSTIN 69- наистина е много кофти това което се е случило с вас ,а и с други на тази сесия!!!!
На въпроса ти за "обжалването"- по този път сега върви една наша колежка от форума . Изчакай още малко защото тя редовно чете форума и предполагам .че ще ви пише конкретно какви са стъпките по обжалването на интервюто. Но най-общо казано (това се сещам) пише се официално писмо до Виена, откъдето те го изпращат е Монтреал и се чака отговор от тях- поне при нея е такава последователността.
Няма да се предавате,ако наистина сте решили .че Канада е страната където иската да живеете!!! Успех в начинанието!!!!
Последно промяна от galin на Чет Дек 15, 2005 9:20 am, променено общо 2 пъти.
някой беше писал, че са му казали, че на 14 декември нямало кой да го интервюира и затова го отложили за м. март 2006г., а вчера и днес интервютата продължават! аз ли бъркам нещо???
Здравей Радостин! Моето мнение е да обжалваш. Ще ти кажа само, че докато бяхме на интервюто аз през цялото време имах чувството, че бабет ще ни "отсвири"- поведението й не беше лошо, но не беше и уважително или предразполагащо, караше се много и както вече казах преди аз, лично аз останах с усещането че всичко се решава предварително, имах чувството, че ни пита, за да ни попита, а дори и само за да ти намери слабото място и да почне там да човърка. Тя при нас наистина опита, казвам пак, че аз така го усетих и затова може би там в момента ми дойде така отвътре да я прекъсвам и да се меся, защото тя също не искаше да ме пита и поне 40 мин. не ми зададе нито един въпрос, а аз се намесих за да уточня нещо по това, което пита мъжа ми поне 4 пъти. Даже в един момент си го помислих - ако ни отреже, ще си искам FAVALA, ще я питам още там за какво става въпрос и ще настоявам да ми даде отговор- е, за какво си си платил бе, братче- хубаво, ама поне да знаеш за кое точно те късат, да ти обяснят защо толкова точки ти дават-егати, субективната преценка. Пиша ти, въпреки че не съм наясно с подробностите около вас и вашите документи, защото искам да ти кажа - обжалвай! Все ще е по-добре отколкото да чакате. Късмет!
Една малка поправка - бяхме на интервю през юни 2003., а не 2004.
Специално го попитах мосюто от министерството дали хората , които идват да изпитват имат поне някакви елементарни познания за България - манталитет,начин на живот, малко съвременна история и др. такива нещица, които биха позволили на изпитващия да си свърши работата както трябва и да не ощетява хората. Той вика - за съжаление зависи от човека - ако се интересува - ще научи. Иначе нямали били такава практика - командироват произволни хора и това е - днес са в БГ, утре в Тамбукту. То за тях всичко освен Кебек е Тамбукту.
Някой помислял ли е за този вариант За да бъде на тази длъжност Бабет както вие я наричате трябва задължително да знае три от езиците на ООН а именно френски английски испански руски или китайски Сигурна съм че на са пратили някой с китайски в България Така че не е чудно Бабет да знае предварително с кого ще се срещне тъй като тук вие си пишете датата а някои даже и часа на интервютата Така че не можем да третираме хората като табарнаци и идиоти а те да ни постелят килимчето и да ни поканят у ТЯХ
понеже темата взема много емоционален завой , иска ми се да попитам Радостин , от кога учите френски и английски и на какво ниво говорите , като нямам предвид нивото , което се посочили в документите , там е ясно , че всеки завишава , за да има повече точки .
прочетох , че ви е писала една точка за език ? досега не съм чувала някой да е имал една точка , на какво ниво на граматика приблизително се равнява - само на сегашно време на френски ли?
според мене , след като за всичко друго имате достатъчен брой точки , явно проблема ви е в езиковата подготовка .
но ако сте със стабилни езици - филология , или някакво училище , гимназия със засилено изучаване , или сте работили / живяли във френскоезична страна и др. подобни , тогава наистина не знам защо така са се държали със вас .
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
tochica написа:понеже темата взема много емоционален завой , иска ми се да попитам Радостин , от кога учите френски и английски и на какво ниво говорите , като нямам предвид нивото , което се посочили в документите , там е ясно , че всеки завишава , за да има повече точки .
прочетох , че ви е писала една точка за език ? досега не съм чувала някой да е имал една точка , на какво ниво на граматика приблизително се равнява - само на сегашно време на френски ли?
според мене , след като за всичко друго имате достатъчен брой точки , явно проблема ви е в езиковата подготовка .
но ако сте със стабилни езици - филология , или някакво училище , гимназия със засилено изучаване , или сте работили / живяли във френскоезична страна и др. подобни , тогава наистина не знам защо така са се държали със вас .
ОТ 9 месеца учим френски ,и аз не съм 4увал да се пише на някой 1 ,но не е там работата въпроса е как ми пише 1 по английски без да ме е питала и една дума ?
сега ще ви кажа един случай (без да казвам за кой става въпрос-познавате го от форума) та :семейството се явява на интервю преди 1 година -двамата със средно обр. и със оценки водещ кандидат по френски 0 - 0 англ. 5 -5 ,жена му и по фр. и по англ. 0 -0 ......и са в Монреал.....повярвайте не е лъжа истина е:)
- Момчета, имаме ли повод да пием?
- Повод има! Пиене няма!
освен да са показали апетитна банкова референция , иначе не мога да си представя , че чак толкова са ниски критериите , водещи кандидати с нулеви езици и да минат .
ако си бежанец , струва ми се нормално да не говориш езика , ама ако кандидатстваш за " skilled worker " ..
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
Скъпи сънародници и приятели съчувствам на Вас изживелите разочарованието от отношението на Мадам Бабето,както я наричате,и аз на ваше место бих се почувствал унизен при тия обстоятелства.Но като човек вече с няколко години канатски опит научил ме да приемам нещата реалистично подтискайки емоциите си искам да Ви предам опита си.Не се дразнете и не се ядойсвайте от подобно отношение когато ви подценяват ,а бъдете и вие реалисти.То не е случайно/отношението/ на интервютата ,това е един вид тест кой е пригоден и в състояние да издържи/някои го наричат да се адаптира/.Самото интервю по себе си е един вид подбор,споменете си за робовладелческия строй който е бил преди 2000 год в Европа и е отшумял преди 200г. в Америка.Еволюцията е неоспорима ,навремето цената на роба се е определяла от физическите му показатели,например здрави зъби,за мъжа обемен гръден кош като предпоставка да носи голям и тежък товар,за жената широк таз и голям бюст за да ражда и храни по вече деца/робчета/Та за 200г. критериите са еваюлирали,но принципа е все един и същ,дайте си сметка за това и си изградете стратегия на тези интервюта ,убедете ги ,че вие сте най подходящия роб,не се опитвайте да ги смайвате с ерудиция и интелект,те от такива нямат нужда.И тази жена която е била на интервюто не е случайна ,тя много добре си изпълнява задълженията защото така и тя е научена ,да бъде роб.