Формуляри към молбата за селекция

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
nushana

Формуляри към молбата за селекция

Мнение от nushana »

Моля още веднъж за помощ с риск да стана досадна.Ние сме семейство учители с две деца.Освен молбата за селекция какви формуляри още да попълним?По моя преценка са декларация,че имаме приятел,декл.за финансовото състояние,за съпрузи и за учителите?Права ли съм или трябва и тази за свободните професии?Ние сме от Ямбол и тук не познавам други мераклии за емиграция.3-те преводачески бюра,които потърсих не са подготвяли други такива документи и не са наясно.Дали не включвам излишни декларации?
illina
Обратна връзка:

Мнение от illina »

Не съм разбрала за специални формуляри за учители. Сигурни ли сте, че има и такива?
Животът е това, което ни се случва, докато чертаем планове за бъдещето!
23/12/2005 - изпратено DCS
20/01/2006 - потвърждение
11/04/2006 - 60 дни за доп. документи
nushana

Мнение от nushana »

ДА.В официалния сайт ги има.Нека някой колега помогне,моля
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

Добре бе хора, не четете ли официалния сайт - там си пише - декларация за професии, които в Кебек се упражняват чрез "ордер", т.е. - ако има учителски ордер /което много ме съмнява/ и професията ви /учители/ се упражнява, като се членува в този 'ордер', значи попълвате декларацията и това е.....
просто трябва да проверите списъка с професиите...
tres simplement
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Като цяло правилно си разбрала, nushana, какви допълнителни формуляри трябва да попълните освен молбата за селекция. Само по отношение на приятелят в Квебек сте се объркали нещо. Не става дума за "Декларация за приятел в Квебек", а за "Декларация от приятел в Квебек", която се попълва от въпросният приятел, а не от кандидат-емигранта. При това тази декларация не е задължителна, а се прилага само при изрично изискване на конкретната служба по имиграция в Квебек към даденото посолство на Канада. Въпросната служба към посолството във Виена не изисква изрично такава декларация. Достатъчно е да посочите в съответния раздел на молбата за селекция всички данни (имена, адрес, телефони) на приятелят ви в Квебек (ако имате такъв). Но не пречи и ако приятелят ви е готов да попълни и завери по установения начин в Квебек една такава декларация, която да ви изпрати, а вие да я приложите към молбата си за селекция.

Правилно сте разбрали, че всички учители от сферата на началното и средното образование попълват формуляр D19 - Déclaration d’un candidat exerçant la profession d’instituteur ou d’enseignant aux niveaux primaire et secondaire. Сваляте формуляра от ТУК и си го попълвате на ръка или с компютър, ако сте вещи в работата с Акробат Рийдъра.

Не знам какво разбирате под "декларация за свободните професии", но каквото и да е то, то тя не ви касае.

И не се притеснявайте да питате за каквото и да било, макар и някои съфорумци да реагират понякога малко по-остро на отделни въпроси. Все пак всеки сяда в различчно време от деня пред компютъра и в различно настроение. :)
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

Както винаги Linko е точен, изчерпателен и акуратен. Съжалявам, ако съм прозвучал грубо... а и както се вижда, не съм помогнал много....
Благодаря на Linko за включването.
Linko, покажи се малко на бял свят, сигурно от повече от месец не си се мяркал на среща :lol: Забравихме се :roll:
nushana

Мнение от nushana »

Сърдечно благодаря!От това имах нужда.Още не съм много добре с френския,эатова не съм разбрала.
illina
Обратна връзка:

Мнение от illina »

Благодаря ти, мила. Покрай теб и аз си попълних празнотите отноно декларациите.
illina
Обратна връзка:

Мнение от illina »

Забравих да благодаря и на модератора за изчерпателната информация.
Заключено