Помощ за България

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
myha

Мнение от myha »

AZ lichno bih gi dostavil s oshte 2 ili 3 ot bg imigrantite v Canada
i vse pak ideiata ne e losha da se pomaga na decata

POSTREACT(ions) SUMMARY

Na edna vrata pishelo ''Ne razbivai, ne vlizai ,niama nishto za kradene '' a ot doly pishelo
'' nie sme dlajni da proverim '' !!!
Cherna Kosmata Raka se e spysnala nad foryma
Аватар
Doktora

Мнение от Doktora »

На приказки е много лесно!
Що не вземе да помогне някой на моето дете?
Док.........

POSTREACT(ions) SUMMARY

TROUBLEMAKER
Аватар
myha

Мнение от myha »

Doc dobre doshal v BG :)
koga se varna ot Canada ?
A za deteto ti shte pomognem az licno s kakvoto moga !!

POSTREACT(ions) SUMMARY

Na edna vrata pishelo ''Ne razbivai, ne vlizai ,niama nishto za kradene '' a ot doly pishelo
'' nie sme dlajni da proverim '' !!!
Cherna Kosmata Raka se e spysnala nad foryma
Аватар
Doktora

Мнение от Doktora »

myha написа:Doc dobre doshal v BG :)
koga se varna ot Canada ?
A za deteto ti shte pomognem az licno s kakvoto moga !!
А какво си мислиш,че можеш?
Можеш ли да ме назначиш на работа където трябва?
Не.
Тогава?
Док.......
П.С.
Благодаря все пак за желанието открито декларирано във форума!

POSTREACT(ions) SUMMARY

TROUBLEMAKER
Vladislava1000%

Мнение от Vladislava1000% »

Много ми е приятно че толкова много хора се интересуват от темата и искат да помагат. За съжаление изводите до които достигаме са много тъжни. Всички много правилно са напипали болните проблеми на България: корупция,беззаконие,мисленето на хората и трябва да се промени т.н. Това в България наистина е проблем от доста дълго време и не може да се изкорени току така.На мен поне ми се струва обаче че като дойдем в чужбине ставаме по-добри и загрижени за другите. Така че май най -добре е ако можем да помогнем на побече хора, ако искат да се измъкнат оттам или ако вече са емигрирали да им помогнем да се установят.На нас с мажа ми една българка много ни помогна като дойдохме за първи път най вече със съвети.Но всяка помощ е добре дошла. Що се отнася до сираците и бедните в България аз лично бих дала пари и то не еднократно но ми се ще да знам хе не ги краде някой друг.За United Way аз лично смятам че си вършат работата добре и не са мошеници. Те трябва да искат пари от хората, от бизнесите. Откъде другаде може да искат пари. Всеки дава колкото и каквото може. Аз например не им давам пари, но отделям по малко време да помагам с каквото мога. А това е добре и за резюмето ми. Хубаво ще е и в България благотворителността да е нещо с което се гордеем че правим, а не краденето. За сега това са моите изводи. Ако имате някакви предложения пишете.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Only in our dreams are we free. The rest of the time we need wages.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

The world, which seems to lie before us like a land of dreams, so various, so beautiful, so new, hath really neither joy, nor love, nor light, nor certitude, nor peace, nor help for pain. :(

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
tornado

Мнение от tornado »

Vladislava1000% написа:...На мен поне ми се струва обаче че като дойдем в чужбине ставаме по-добри и загрижени за другите...
:roll: Извини ме, че не мисля като теб...
Отиването в чужбина не прави човека по-добър. Ако той успее да уреди живота си и дори да понатрупа излишъци... е ! тогава му остава изтънченото удоволствие да страда за нещастието на другите.
И дали наистина ще помага с чисто сърце, а не с чувство за вина?!?
И дали ще даде повече отколкото са му "излишъците"?!?
Това са тежки въпроси...
А ако трябва да бъдем честни... Колко хора умират все още от глад по света...и то не в България ?!?

Трябва да се помага, но нека не се заблуждаваме, че с даването на определено количество пари ще решим проблемите и ще си измием съвестта, че живеем малко по-добре от останалите.
Това е порочен кръг според мен. Продължавам да стоя на позиция, че за държави като България начините за помагане трябва да бъдат преосмислени!
Може би за държави като Уганда, Етиопия/не съм много в час :oops: /... където наистина умират хора от глад... това все още е най-правилния начин - пари + хуманитарни организации...
Но България е държава,в която хората имат нужда не просто от физическото си, а и от социалното оцеляване...

POSTREACT(ions) SUMMARY

Изображение
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Хайде моля ви се, няма по-големи благотворители от българите в чужбина. 1 милиард годишно влизат в Бг от пари пратени на близки или дребни инвестиции. Charity starts at home дето се вика, когато близките ти са добре и нуждите им са посрещнати, ако ти останат "натрупани излишъци" :shock: може да се дава на благотворителност. Къде и за какво, това са лични въпроси и организирани мероприятия на мен лично не са ми нужни.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Циганите - на Сатурн !
nobleman

Мнение от nobleman »

Doktora написа: А какво си мислиш,че можеш?
Можеш ли да ме назначиш на работа където трябва?
Не.
Док, той не може, а ма аз мога да ударя едно рамо :? . К'во ще кажеш за МВР-болница :idea: ... поне там шефа ми е многооооо близък :wink: .

POSTREACT(ions) SUMMARY

Заключено