Помощ за България

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
Rhea
Мнения: 176
Регистриран на: Пон Юни 27, 2005 5:29 pm
Местоположение: Стара Загора

Мнение от Rhea »

според мен това е правилната политика - щом живееш в една държава - ти си неин гражданин - съобразяваш се с нейните национални особености и защитаваш интересите й... Иначе просто си оставаш вечния емигрант.

Здравей Торнадо от кога си започнала да четеш мисли :lol:
100% съм съгласна с теб и когато всеки тръгнал насам го разбере половината от проблемите му ще отпаднат :wink:
potrebitel
Мнения: 471
Регистриран на: Съб Апр 23, 2005 9:14 pm
Местоположение: Торонто
Обратна връзка:

Мнение от potrebitel »

Tornado...imam o6te mnogo ne6ta da dobavia no tova deto si go napisala stiga!
kakвото потърсило,такова намерило
Аватар
some
Мнения: 1380
Регистриран на: Пет Апр 23, 2004 7:33 am
Местоположение: Harmanli

Мнение от some »

:)
Za tos bulgarskia velikden, az lichno she pomogna s benzin, na onzi forumec s klechkata.
Videhme kvo napraviha te za bulgaria.
Golem velikden stana!
Vladislava1000%
Мнения: 6
Регистриран на: Съб Дек 03, 2005 2:52 pm
Местоположение: New Glasgow, Nova Scotia,Canada

Мнение от Vladislava1000% »

Много благодаря на тези които ми отговориха с идеи. Аз не изках веднага да създадем фондация, която да поглъща парите на хората. Много добре ми е известно че на хората им е трудно в чужбина. Аз имах предвид че тези, които са в чужбина са успели, защото имат все пак някакви по-сигурни доходи. Виждам че има идеи да се дават пари за благотворителност. Относно това, че хората нямат доверие на благотворителни дружества, да това е най-големия проблем. И аз самата не бих изпратила пари като не знам къде отиват. Дори на дом за сираци да дадеш не се знае дали ще ги получат сираците.Аз по-скоро бих дала пари на такива,които изобличават корупцията и обясняват на хората че това не е нещо с което да се гордееш. Аз работя на доброволни начала в United Way- международна благотворителна организация.Но този клон в които работя се занимава само с помощи за местните хора. Опитах да проверя дали в България има такава организация, оказа се ,че няма. Румънците обаче имат. Имам чувството че в България място за благотворителност няма. Когато попитах шефката си как хората да са сигурни че парите им отиват по предназначение, тя ми отговори че тези, които получават парите трябва да казват на обществеността че са получили пари от еди коя си организация и са направили с тях това и това.И другото, което е ,че като дарител ти трябва да имай лесен и бърз достъп до документите на фондацията.
Все пак аз търсех идеи,в първия си е-меил. Когато повече хора мислят толкова по-бързо може да се стигне до някакво решение.Радвам се все пак че има интерес към темата.Продължавайте да давате идеи.Благодаря.
Only in our dreams are we free. The rest of the time we need wages.
Аватар
JoroF
Мнения: 796
Регистриран на: Нед Авг 10, 2003 12:51 pm
Местоположение: TORONTO-CANADA

Мнение от JoroF »

Vladislava,gledai si deteto ,nameri si niakoia part time rabota za da pomagash na semeistvoto si i nedei da mislish za gluposti
THE LAST LINE OF DEFENSE
Аватар
limen
Мнения: 27
Регистриран на: Съб Ное 05, 2005 4:13 am
Местоположение: Been there, and there...

Мнение от limen »

KolioBalkanski е прав..::)

"Питали Радио ЕРЕВАН:
- Може ли България да стане като Швейцария?
- Може, що да не може, ама от къде ще вземите толкоз много швейцарци?"
G_Rosi
Мнения: 714
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 5:35 pm

Мнение от G_Rosi »

http://bgkoleda.bg/
По Коледа стават чудеса …

“Българската Коледа” е благотворителна инициатива, която набира средства за лечението на болни български деца. Ако си съпричастен към съдбата им, ако искаш да върнеш усмивката на техните лица,

подари им надежда,

обади се или изпрати SMS на номер 1117 за "М-Тел" и "Глобул" или набери 0900 1117 от телефон на БТК.

С всяко обаждане помагаш с 1 лев на дете в беда.

Можете да дарите пари и по банкова сметка № 1045397416 с банков код: 20080023, ОББ, клон "Св. София".

Можете да дарите пари и през Интернет чрез системата ePay.bg
qqqq
Мнения: 151
Регистриран на: Чет Сеп 18, 2003 6:41 am

Мнение от qqqq »

predi 16 godini emigrirah ot BG sus semeistvoto si. biah na 30g. 4 godini biahme izvun BG. vurnahme se s iliuziite 4e neshto se e promenilo i 4e neshtata se opraviat. sega otnovo sme emigranti , no ve4e vuzrastta ne mi pozvoliava da si pravia pove4e eksperimenti. moje bi sina mi , koito e na 21, shte vzeme svoeto reshenie za tova kude i kak iska da jivee, no jivota na 4oveka e edin i minava mnogo burzo, taka 4e vseki ima pravoto da go izjivee kakto iska i moje, i nikoi niama pravo da go sudi za tova.
Аватар
KpacuB
Мнения: 15
Регистриран на: Пон Апр 25, 2005 8:34 pm

Мнение от KpacuB »

МНОГО ХОРА ВЕЧЕ ПОМАГАТ НА БЪЛГАРИЯ!

"Дава ли си някой сметка, каква колосална сума представлява като цяло този поток от пари, които се връщат обратно в България благодарение на българските емигранти ? Не е нужно човек да е икономист, за да изчисли, че по този начин ЕЖЕГОДНО българската емиграция влива в Родината НАД ЕДИН МИЛИАРД ДОЛАРА без да е изнесла един цент ! ..."

пълен текст
Живота не се мери с броя вдишвания, а с моментите, които спитат дъха ни!
Аватар
krimon
гугуле
Мнения: 7159
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 9:56 am
Местоположение: GMA

Мнение от krimon »

Абе никой ли от вас не си дава сметка, че давайки еднократно за благотворителност пари на едно дете - сираче, болно, изоставено или каквото и да е, той увеличава агонията му ..... След Коледа и Нова година то остава в същата мизерия и нищета, самотно и измамено. Да се усмихне веднъж и да се зарадва веднъж на непознато благодеяние, ужас ! Този вид благотворителност е само за благотворителя, за неговия собствен духовен комфорт ! Аз съм ходила по такива домове, любов им е нужна на тези деца, семейство, а не подаръци за Коледа. Не можем да задоволим и материалните им потребности. Ако веднъж го облечеш, след шест месеца пак ще ходи босо. Не съм против благотворителността, ако тя не съществуваше естественият подбор отдавна да ни е направил не-хуманоиди ! Ама прочетете горния текст, потъват тези пари, за да станат някой хора още по-богати в България ! В нашата мила родина има много по-богати хора, отколкото имигрантите в чужбина. Те добре си помагат. Нали и Симеон беше низвергнат имигрант, видяхме как помогна на България :evil:
Последно промяна от krimon на Нед Дек 04, 2005 5:24 pm, променено общо 1 път.
G_Rosi
Мнения: 714
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 5:35 pm

Мнение от G_Rosi »

Аватар
krimon
гугуле
Мнения: 7159
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 9:56 am
Местоположение: GMA

Мнение от krimon »

хехе, пак политическа формация, нови "великденци" или може би тези ще се нарекат "дядо коледовци" :evil:


а този цитат е потресаващ :
Но нека не забравят, че милиарди долари ще продължават да пристигат в България и то сигурно, изключително благодарение на единия милион на строителите, шофьорите, обслужващия персонал, редовите работници във фабрики магазини и офиси, селскостопанските работници и всички други нормални хора, които работят за по $8 до $15 на час.
че тези хора едвам плащат наема си в Америка и хранят семействата си, отделят от залъка си за да потъват парите .... къде :?:
Последно промяна от krimon на Нед Дек 04, 2005 5:34 pm, променено общо 1 път.
Аватар
bliasaka
Блясъчко Мечтателник
Мнения: 350
Регистриран на: Пон Авг 04, 2003 1:20 pm
Местоположение: Canada

Мнение от bliasaka »

Mnogo dobre zvuchi,no spored men nishto niama da stane.
Nikoi v BG niama izgoda ot sashtestvuvaneto na partia na takiva kato nas,koiato da uchastva v izbori.Zashto-ami povecheto ot nas sa hora s akal i chisti namerenia,protiv korupcia,prostotia etc.
Dokato v BG kartinkata e tochno obratnata.Koi politik,koito krade i e korumpiran shte e lud da si sloji taralej v gashtite i da dopusne podobna politicheska formacia da uchastva v izbori?Nikoi.
Kakto kazvat tuk "Ю ноу уот айм сеин?"
Аватар
krimon
гугуле
Мнения: 7159
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 9:56 am
Местоположение: GMA

Мнение от krimon »

bliasaka написа:Zashto-ami povecheto ot nas sa hora s akal i chisti namerenia,protiv korupcia,prostotia etc.
той, Алеко Константинов го е казал за българите още преди повече от 100 години ... дай му власт, за да го видиш какво представлява ! Няма никаква гаранция, че тези чисти като сълза намерения няма да се превърнат в същото, което е в момента и от десетилетия у нас. Аз лично нямам никаква надежда за български политически елит, който да е в рамките на нормалното.
Аватар
anxeli
Мнения: 3805
Регистриран на: Вто Ное 02, 2004 1:36 pm
Местоположение: TO

Мнение от anxeli »

обади се или изпрати SMS на номер 1117 за "М-Тел" и "Глобул" или набери 0900 1117 от телефон на БТК.
С всяко обаждане помагаш с 1 лев на дете в беда.
Трябва да знаете също, че Глобул и М-тел взимат 3/4 от сумата 1 лев за услугата. Така че реално давате 25 ст. Който не вярва - да провери. Незнам накрая за какво ще се съберат пари, може би за режийните на офиса на тази инициатива, но едва ли дори за една операция. Който си мисли, че като се напъне ще измисли как да оправи нещата е просто мечтател. Засега няма начин.
Циганите - на Сатурн !
Заключено