Гинеколог в Монреал

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Karolina

Мнение от Karolina »

beckythomas9 написа:
Мило момиче,
Тук ехографиите не се правят гинеколози а от ехографисти и впоследствие се разчитат от рентгенолози. На гинеколога се дава разчетената снимка. Така че в Канада едва ли ще намериш гинеколог с ехограф. Ако лекаря прецени, че има нужда от ехографско изследване ще те изпрати на такова. Ако си бременна ти се полагат две ехографии, освен в случаите на патологична бременност, когато може да ти правят такива всяка седмица, ако е необходимо.
Не зная как прецени, че лекарят е некадърен; може би става въпрос различия в системите на здравеопазване.
Благодаря ти, че ме запозна с реда за правене на ехографско изследване. Направо съм изумена, че тук няма на едно място гинеколог с ехограф.
А за некадърността се чудех дали да пиша, но колкото повече мнения има толкова по-добре за тези, на които им предстои да дойдат в Монреал и да ходят на такива прегледи.
Сега за прегледа: имах записан час за 17.00 ч. Отидох в 16.45 ч, защото много държа на точността. Чакалнята беше пълна с жени, а доктора възрастен и си викам: "Този е с голяма клиентела и голям опит. Сигурно е добър." След 2,5 ч. чакане в 19.25 дойде и моят ред. Започна да ме разпитва за какво ли не, но не и за същността на проблема. Тук да вмъкна, че отидох, защото ми се появи силно извънменструално кървене. На всеки мой опит да обясня, че имам поликистозни яйчници той отговаряше, че това не е важно в момента, щом като последната 1 год. цикъла ми е редовен. Започна прегледа, явно осветлението не беше достатъчно силно и той дръпна някаква настолна лампа, която се счупи. И така с вдигнати крака го чаках да си оправя лампата 5 мин. и накрая попита мъжа ми дали може да я оправи "Вие нали сте инженер ...". На настояването, че трябва да бъда прегледана с ехограф той отговори, че дори и да има ехограф пак не би ме прегледал, защото това не е необходимо според него. В крайна сметка така и не ми каза какво ми е.
В България съм ходила при двама гинеколози - в Шейново и Майчин дом. Винаги съм получавала компетентно и изчерпателно мнение кое тук за съжаление не получих.

Не искам да звучи като оплакване. Просто споделям моя опит.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

Karolina написа: Започна прегледа, явно осветлението не беше достатъчно силно и той дръпна някаква настолна лампа, която се счупи. И така с вдигнати крака го чаках да си оправя лампата 5 мин. и накрая попита мъжа ми дали може да я оправи "Вие нали сте инженер ...".
:rotfl:
ама пак добре че си чакала само 2 часа, направо в десятката си уцелила :lol: а я кажи нямаше ли поне още 5 жени разкрачени в същото време и той да се опитваше да ви прегледа наведнъж всичките :?:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
beckythomas9

Мнение от beckythomas9 »

sasho71 написа:
Karolina написа: Започна прегледа, явно осветлението не беше достатъчно силно и той дръпна някаква настолна лампа, която се счупи. И така с вдигнати крака го чаках да си оправя лампата 5 мин. и накрая попита мъжа ми дали може да я оправи "Вие нали сте инженер ...".
ама пак добре че си чакала само 2 часа, направо в десятката си уцелила :lol: а я кажи нямаше ли поне още 5 жени разкрачени в същото време и той да се опитваше да ви прегледа наведнъж всичките :?:
Ти си мислиш, че се шегуваш, обаче не можеш да си представиш, колко си прав! Точно така се процедира - в единия кабинет има една с вдигнати крака, в другия - друга - с една дума като конвейр; колкото по-известен е лекаря, толкова повече кабинети може да си позволи в практиката си (т.е. стаи) и може в един момент да има 5 пациентки, чакащи за преглед; лекарят минава от едната стая в дугата и така си повишава производителността на труда (т.е. печалбата). Така за 1 час може да прегледа 20 пациентки. Доколко прегледите са качествени е друг въпрос, но какво от това? Ако проблемът не се реши тя ще дойде пак. Да живее здравно-осигурителната система!
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

Beki,
моя начин да се шегувам е да казвам истината :wink:
и къде шега,къде не, един такъв доктор си прави 400-500$ на час и си свирка :roll:
survivor

Мнение от survivor »

beckythomas9 написа:
sasho71 написа:

Ти си мислиш, че се шегуваш, обаче не можеш да си представиш, колко си прав! Точно така се процедира - в единия кабинет има една с вдигнати крака, в другия - друга - с една дума като конвейр; колкото по-известен е лекаря, толкова повече кабинети може да си позволи в практиката си (т.е. стаи) и може в един момент да има 5 пациентки, чакащи за преглед; лекарят минава от едната стая в дугата и така си повишава производителността на труда (т.е. печалбата). Така за 1 час може да прегледа 20 пациентки. Доколко прегледите са качествени е друг въпрос, но какво от това? Ако проблемът не се реши тя ще дойде пак. Да живее здравно-осигурителната система!
Ами че на мен нещо подобно ми се случи в Медицинска академия в София при един мастит професор-гинеколог :shock: Само че ни събра в съблекалнята не 5, а над 10 жени. Казват ти да се съблечеш и всички чакате заедно прави и съблечени :oops: , а той ви привиква една по една. Беше наистина като конвейер, само не знам как не ми объркаха рецептата с някоя друга.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Мен лично тука това ме дразни че не обесняват и изследвания като ти направят не разбираш резултатите,а ти казват ако има проблем ще ви се обадим.Това добре ,ама аз откъде да знам дали не са ги загубили.
Хубаво че съм здрава и не ми се налага да ходя често.
Аватар
rorcho
Обратна връзка:

Uf

Мнение от rorcho »

Ole male ....

Tatence blagodaria ti che sam MAJKI INDIVID 8) Blagodaria za Y :D :D :D

Be happy :haplio: :dance: :haplio:
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

IRA написа:Мен лично тука това ме дразни че не обесняват ...
mi как ще обясняват, ти за тях си неодушевен предмет, файл, който им носи печалба... :D
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Re: Uf

Мнение от sasho71 »

rorcho написа:Ole male ....

Tatence blagodaria ti che sam MAJKI INDIVID 8) Blagodaria za Y :D :D :D
Рорчо, не са радвай с Y хромозомата, щото за мъжете има други изненадки :wink:
Nalex

Мнение от Nalex »

Stoynev написа:Благодаря много за информацията Налекс. Свърши ми идеална работа. От днес жена ми ве4е има гинеколог (тя е бременна и затова ми трябваше спешно). Преди това на два пъти си губих по половин ден и не успявах да намеря. На едното място ми отказаха , а на другото ми дадоха среща след 2 месеца :evil:. Като се видим (запознаем) ще 4ерпя :beer:.
За който иска да се иде при д-р 4ервенкова адреса е 5450 Кот де неж, офис 500.
За нищо.Пожелания за лека бременост на съпругата ти, Стойнев. :D
Заключено