Az sum bulgarche v stil Kolio

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
shnorhela
Лисодав
Обратна връзка:

Az sum bulgarche v stil Kolio

Мнение от shnorhela »

Avtora ne sum az - men tolkova ne me iad :)

AZ SUM BULGARCHE (ili IAD ME E)
Или поне бях българче, защото сега съм 110 килограмов българин ! Още когато бях българче, се гордеех със страната си, сега пак се гордея, но (за съжаление) започнах да се замислям. И колкото повече мисля, толкова повече ме е яд !!!

Яд ме е, че преди няколко дни загледах плаката на "Планетата на съкровищата" и се оказа, че филмът е по идея на некъф американец !!! Ами Румен Петков ??? Той направи анимационен филм "Планетата на съкровищата" още преди 10 години !!! Помните ли кой е Румен Петков ??? Той е създателят на щъркела Чоко и жабока Боко. Сега той работи за Cartoon Network - прави "Джони Браво" и "Лабораторията на Декстър"!

Яд ме е, когато вляза в IMDB.com(най-големият сайт за кино информация в мрежата) и напиша "Bulgaria", намира 2 късометражни филма и (обърнете внимание на това!!!) "King Ferdinand of Bulgaria .... Himself" !!! А ние имаме "Козият рог" и "Време разделно" !!! Яд ме е, че по-лесно можеш да намериш диск със музика на някакво африканско племе, отколкото с родопски песни !!! Яд ме е, че дават разни обезценени американски филмчета за деца по телевизията, а "Войната на таралежите" и "Васко да Гама от село Рупча" сигурно прашасват по рафтовете някъде из БНТ !!!

Яд ме е, че "Канарите" пропяха Рап !!! Яд ме е, че "Притури се планината" на Стефка Саботинова е част от саундтрака на "Беоулф" (това е тъп филм с Кристоф Ламбер), но я нямаше в надписите на края на филма !!! Яд ме е, че българи печелят златни медали, а после слушаме химните на Катар (къде всъшност се намира Катар???), Австралия или даже Зимбабве ако искате !!!

Яд ме е, че Христо Ботев е записан по световните енциклопедии като първият в света, който е отвлякъл параход !!! Яд ме е, че има българи, които си позволяват да викат "Кур за Левски!!!", а Левски е светиня ... Яд ме е, че има хора, "българи", на които като им кажеш, че Къкринското ханче е наблизо, питат дали готвят добре, има ли жива музика и какви са цените там !!!

Яд ме е на мен, защото знам, че нямаме пленено знаме, но знам повече американски генерали, отколкото български !!! Яд ме е, че преиздават Клифърд Саймък и Стивън Кинг, а Емил Манов, Любен Дилов и Агоп Мелконян даже и в библиотека трудно се намират !!! Яд ме е, че в училище се учи "Декамерон" и "Дон Кихот", а има хора, които не са чували за "Самуил" и Чудомир !!!

Яд ме е, че е модерно да се учи английски още от първи клас, а искат да махат "Аз съм Българче" от учебната програма !!! Яд ме е, че хлапетата гледат кеча по телевизията, а не са и чували за Дан Колов и Никола Петров !!! Яд ме е, че БТВ плаща, за да показва филми на "Дисни" всяка седмица, а няма каде да видиш филми на Румен Петков (от българския му период) и на великия Доньо Донев !!! Яд ме е, че първи признахме Македония за истинска държава, а той нашият си, великият Самуил е от Охридско... значи и той не е Български, а македонски цар !!! Яд ме е, че....

Хм... И какво излиза на края ??? Уж се гордея, че съм Българин... уж се гордея с големите си сънародници, а като се огледам... само ядове !!!

Абе, хора, които го четете това... Аз не искам да ме е яд, че съм Българин бе, хора !!!

Моля Ви !!! Кажете ми нещо хубаво !!!
Аватар
Blue Passion
Расист-ново поколение

Мнение от Blue Passion »

...
Последно промяна от Blue Passion на Пет Апр 30, 2004 9:15 pm, променено общо 1 път.
emil

Мнение от emil »

Zdrasti Shnorhi.Mnogo valnuvasti sajdenia-i to4no spodeleni.Samo,4e men ne me e iad zastoto znam 4e ako imash jelanie ti ste kajesh na tvoite deca koi e Botev,Vazov,Levski i vsi4ki onezi cennosti,koito pritejava Bulgaria.Men oba4e me smushtava(da ne kaja iad) 4e mnogo saforumci se podpisvat na frenski ili angliiski-koeto ne razbiram.Naprimer ot kade-nakade Quebec ste bade moeto milo ili hubavo kakto stete ote4estvo ili zasto prosto ne pishem,,po-dobre kasno otkolkoto nikoga"-na BULGARSKI"Ako ste francizirame-to po-dobre ve4e da se izpisvam kato ÉMILE-ste bade stranno...........................................................
Гост

Мнение от Гост »

А ти като си радетел за български език, защо не пишеш на кирилица ?
emil

Мнение от emil »

Zdravei mila.Prosto sam sas xp i niamam za momenta ,no e vapros na vreme-.....i dolaviam zaiadliv ton..............
Гост

Мнение от Гост »

emil написа:Zdravei mila.Prosto sam sas xp i niamam za momenta ,no e vapros na vreme-.....i dolaviam zaiadliv ton..............
Извинявам се за заядливия тон /отвътре ми идва :oops: /, ама ми се стори странно да се защитава българския език написано на латиница :idea: На теб не ти ли се струва странно ? Поздрави и дано скоро да се появи и кирилицата. :P
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

emil написа:Zdravei mila.Prosto sam sas xp i niamam za momenta ,no e vapros na vreme-.....i dolaviam zaiadliv ton..............
Емо, форума има вградена кирилица, ако не знаеш - погледни вляво на полето за писане, дето пише KREDOR
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
yaiuat
Обратна връзка:

Мнение от yaiuat »

Всъщност при кonqueror под мандрейк линукс, кредора долу в ляво не се поевява. :?
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

yaiuat написа:Всъщност при кonqueror под мандрейк линукс, кредора долу в ляво не се поевява. :?
Споко, ще се появи, когато Конкърър стане DOM3 compliant браузър ;)
imalizna4enie

Мнение от imalizna4enie »

Samo,4e men ne me e iad zastoto znam 4e ako imash jelanie ti ste kajesh na tvoite deca koi e Botev,Vazov,Levski i vsi4ki onezi cennosti,koito pritejava Bulgaria.Men oba4e me smushtava(da ne kaja iad) 4e mnogo saforumci se podpisvat na frenski ili angliiski-koeto ne razbiram.Naprimer ot kade-nakade Quebec ste bade moeto milo ili hubavo kakto stete ote4estvo ili zasto prosto ne pishem,,po-dobre kasno otkolkoto nikoga"-na BULGARSKI"Ako ste francizirame-to po-dobre ve4e da se izpisvam kato ÉMILE-ste bade stranno...........................................................
Az znam koi sa Botev i Levski, Vazov, Penio Penev, Yavorov i t.n....no niakak si ostanovih 4e za vremeto v koeto Quebec mi e rodina, ili po tvoemo "ma6teha" sudeiki po fakta 4e Bg e milata mi maika. Se okazva 4e moiata ma6teha polaga pove4e griji za men kato individ ot milata mi rodina. 4е v Quebec se 4uvstvam pove4e u doma si otkolkoto v Bg i 4e deteto mi tuk e po 6tastlivo i edin den tova 6te e negovata rodina.Ot koeto sledva az da popitam sled kato znaeiki istoriata na Bg i neinite tvorci, a 4uvstvoto mi na prinadlejnost kum taia durjava nikakv go niama i sled kato za men bg se prevurna v o6te edin ezik koito vladeia , ot kude na kude sina mi deto tuka 6te otrasne da e jiv i zdrav, a i budnite pokolenia, kakvo 6te gi sgree bg tvor4estvo i istoria pri polojenie 4e Bg e ma6teha za sobstvenite si grajdani i te se 4uvstvat izvun neia po- dobre:roll: A i v cialoto komunisti4esko umotvor4estvo i s vsi4kite vuzpeti zavodi s visoki komini, niakak stoinostnite proizvedenia bledneiat. Cialata ni kultura, ve4no vuzpiava miseriata i ne6tastieto na edin s ni6to ne zaslujil go narod. Se6tam se za edni dumi na Rousseau(Jean-Jacques) Ama aide da ne ti pi6a na french 4e ili 6te me namrazi6 ili niama da me razbere6 :wink: Ta kakto e kazal toi , "ako tova e na4ina ti da me obi4a6, po- dobre me mrazi" Ta i az 6te perefraziram: taka kakto ni obi4a , milata ni tatkovina BG ,predstaviam si kakvo 6te6e da e da ni mrazi! Aide sus zdrave! Et prends du temps pour réfléchir!
Rien n'est si dangereux qu'un ignorant ami, mieux vaudrait un sage ennemi.
Гост

Мнение от Гост »

"...България - това не са политиците и мошениците. Тя е тяхна жертва като всички нас..."
Неизвестен автор
http://www.komentari.com/web/
Аватар
shnorhela
Лисодав
Обратна връзка:

Мнение от shnorhela »

Imaliznachenie napulno spodeliam mnenieto vse edno sme si pliuli v ustata.
Flanker

Мнение от Flanker »

Ами "Имализначение" въпроса не е как се грижи "майка ти" за теб - в случая България, а как се е случило така че и до ден днешен имаш народностна самоличност и минало, за което могат да ти завидят доста европейски държави. То ако Аспаруховите българи бяха разсъждавали така никога нямаше да се наложат над морето от славяни и да наложат културата и името си българи. Ама въпреки че и те са били принудени да напуснат тяхната родина, идвайки тук не са започнали да се пославянчват, ами са положили максимални усилия да съхранят "ядката" на рода си. Ей туй то ако успеем и ние тука да направим няма да посрамим паметта и кръвта, която са проляли заради нас - бъдните български поколения! Всичко останало си е само плява и нали знаеш кой се радва на плявата - добичетата, които надявам се ние не сме!
Аватар
shnorhela
Лисодав
Обратна връзка:

Мнение от shnorhela »

Abe Flanker to i partizanite kruv sa davali za naroda v tova spor niama, ama zashto e neobhodimo da im se plashta narodna pensia i na decata dori kogata bashtite im sa umreli. Sushtata rabota za Asparuhovite bulgari, ami hubavo de zashti sa dlujni 1% bulgarite postoianno da se boriat za neshto i da praviat jivota na drugite "sladuk", dokato samite tezi koito iadat pliava ne vijdat tova i gi sudiat predavat ili koj znae kakvo. Shtom kato e taka niama da im pravia jivota sladuk na lentiatiite v Bg. I stiga s tova nalage na edni nad drugi vijda se che nishto ne izliza, samo kruv kape. Budeshtete e v kosmopolitnia sviat, to shte se vidi koia kultura e slaba i shte se izgubi v haosa. Niama durjava v koiato da se jivee dobre i da ne vredi na drugi bedni takiva po priak ili kosven nachin.
Botzo

..

Мнение от Botzo »

...
Последно промяна от Botzo на Пон Дек 05, 2005 8:45 pm, променено общо 1 път.
Заключено