УЗАКОНЯВАНЕ НА НЕЛЕГАЛЕН СТАТУТ
УЗАКОНЯВАНЕ НА НЕЛЕГАЛЕН СТАТУТ
Кажете ми да си легализирам статута в Канада ?
Пристигнах в САЩ с туристичиска виза и смятам да се прехвърля в Канада, даите съвет къде най-лесно мога да легализирам престоя си и как? Има ли форумци преминали по такава процедура.
Поздрави Мартин/
Пристигнах в САЩ с туристичиска виза и смятам да се прехвърля в Канада, даите съвет къде най-лесно мога да легализирам престоя си и как? Има ли форумци преминали по такава процедура.
Поздрави Мартин/

Re: УЗАКОНЯВАНЕ НА НЕЛЕГАЛЕН СТАТУТ
Според мен пътя е този – записваш се да учиш нещо в Канада и идваш легално със студентска виза, след което кандидастваш по някоя от легалните процедури за получаване на ПР статут.Martinzh написа:Кажете ми да си легализирам статута в Канада ?
Поздрави Мартин/
Имай предвид също че между САЩ и Канада има споразумение според което човек идващ от САЩ в Канада не може да кандидатства за бежански статут – ще те върнат да кандидатстващ за бежанец в САЩ.
Разбира се, има и варианта с фиктивен брак, но доколкото знам това е доста скъпо удоволствие.
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
ами инфлацията ги е дигнала към 15 бона вечеsunwom написа:Само информативно-колко приблизително струва един такъв фиктивен брак?
ама са голямо главоболие
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
ааа, аз съм порода Балкански превъзходенanxeli написа:Ми малко за привю, да я прилъжеш нещо, щото на нея каква ще и е ползата? Такъв като те види може тя да поиска пари...
пък и тя да речем ако има болна сестра дето и трябва канада заради медикалите
всеки пътник си намира валк
ама вие сериозно ли?
аз си мислех че само момиченца си падат по брад пит а истинските жени по тип - десет бири и оркестъра да свири.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Da, Koko e prav, bejanski statu ne stava, zashtoto deystvitelno ima sporazumenie mejdu Canada i USa, spored koeto tryabva da kandidatsvash za bejanec v prvata strana, v koyato si doshal, a v sluchaya ti si doshal prvo v USA. Edinstvenoto, koeto se seshtam osven fiktiven brak e da probvash da zapishesh nyakoy mesten college, za da mojesh da izkarash kanadski study permit, no taksite prvyat kam 5 bona v CA$ za mejdunarodni studenti na semester, da znaesh.
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид
Горд канадски гражданин в Мадрид

Марти, адаш!
От заглавието предполагам, че статута ти е вече нелегален в УСА-то.
Имаше една дискусия преди време точно по този въпрос, и имаше различни мнения, но според мене лоша работата, защото за да ти дадат временна виза (нон-имигрант - студент, турист) канадците искат да докажеш че си легално при американците. За имигрант виза някой беше казал че не ги интересувало.
А бе, ако ще правиш фиктивен брак, що не си седиш в Америка на топло и богато (да ме извинявате останалите, ама разликата м/у Канада и САЩ е колкото тази м/у България и Канада... плюс минус
)
От заглавието предполагам, че статута ти е вече нелегален в УСА-то.
Имаше една дискусия преди време точно по този въпрос, и имаше различни мнения, но според мене лоша работата, защото за да ти дадат временна виза (нон-имигрант - студент, турист) канадците искат да докажеш че си легално при американците. За имигрант виза някой беше казал че не ги интересувало.
А бе, ако ще правиш фиктивен брак, що не си седиш в Америка на топло и богато (да ме извинявате останалите, ама разликата м/у Канада и САЩ е колкото тази м/у България и Канада... плюс минус

-