И особено за съдържателния такъв на Хемоглобин!"
-Здравей пак, моля. ПОледно уточнение за днес, че трябва да се бачка.
"Така...не съм със студентска виза, а имаме виза цялото семейство за постоянно пребиваване или там както се води. Това означава ли, че във въпросните сайтове като гледам за статуса ми не ми трябва информацията за студенти извън Канада, а трябва да гледам тая за тамошни такива?"
- ДА. (с едно наум, мисля че статуса ти на постоянно пребиваващ влиза в сила в момента в който влезеш в канада като такъв за първи път, тоест по-късно на документите ти тази дата ще е отбелязана навсякъде като такава на която си станал жител на канада. Обади им се и говори с тях...според мен за това проблеми не трябва да имаш, защото имаш виза с която да взлезнеш и имаш сертификат за селекция който утвърждава положението ти на жител на провинцията)
"Попитах за "baccalaureate" защото те си имат и "bachelor" което независимо че значи ерген значи и бакалавър та затова ми стана чудно."
- Имаш право да се зачудиш. Това с бакалауреат е поредната лицемерна идиотщина на местното общество. Тази титла е въведена наскоро като еквивалент на бакалавър... познай защо! (сериозно) ЗА ДА БЪДЕ РОДОВО (СТАВА ДУМА ЗА ПОЛ) НЕУТРАЛНА. ТОЕСТ ДА НЕ СЕ ОБИЖДАЛИ ЖЕНИТЕ чЕ ТИТЛИТЕ В АКАДЕМИЯТА СА ПРОИЗВОДНИ НА ДУМИ В МЪЖКИ РОД ИЛИ СВЪРЗАНИ С ДАДЕН ПОЛ!!!! И така някоя глава за скроманта сума от има няма 40$/час рекла бакалауреат ще е.
ИНАК НЕ СЪМ ВЛЕЗНАЛ В САЙТА, НО ДА ВЪВ ФРАНЦИЯ БАКАЛАУРЕАТ МУ ВИКАТ НА ЗАВЪРШЕНИЯ ЛИЦЕЙ... ТАМ Е СЪВСЕМ ДРУГО.
Пак виж да не е това.
"Сега...аз университетска диплома нямам и това ми е първия семестър като студент.Следователно защо университета ми да превежда и изпраща дипломата ми за завършено средно образование? Ако някаква институция въобще трябва да го прави това не би ли трябвало това да е училището дето ми я е издало?"
-На тях им трябва дипломата ти за бакалавър, най-вероятно за да решат дали да ти я признаят като такъв (и да те допуснат за магистратура ако желаеш) или да я приравнят на местен техникум и да те пуснат за бакалавър наново.
Ти обаче нямаш такава.
Слвадователно както ти писах шанса да те пратят пак няколко години
колежче си е съвсем реален.
Затова ти казах, да си изкараш семестъра, виж по-горе.
За това положение Е МНОГО ВАЖНО ОЩЕ СЕГА ДА СЕ СВЪРЖЕШ И ДА ОБЯСНИШ ТОчНАТА СИ СИТУАЦИЯ ЗА ДА ПОЛУчИш РАЗЯСНЕНИЯ.
(малка скоба... виж сега как стоят нещата тук. Тук децата ходят на "училище", пак основно и средно (пример и секондер както можеш да ги чуеш

1. ОСНОВНОТО И СРЕДНОТО ОБРАЗОВАНИЕ ТУК СА НА НИВО КИЛИЙНО УчИЛИщЕ. КАТО ЦЯЛО ПОЗНАНИЯТА КОИТО ДЕЦАТА ПРИДОБИВАТ СА ЛЕСНО ЗАКРЪГЛЯЕМИ КЪМ НУЛАТА.
2. Това прави завършилият ученик абсолютно неадекватен за това което изисква от него университетската система (която си е на ниво нормално).
3. Горното пък е повод за раждането на феномена SEGEP, често наричан колеж, което пък е повод за много обърквания, които ще спомена по-долу. Има два варианта за този феномен - професионално ориентиран което си е чист техникум, или такъв който минаваш като прелюдия към университет.
4. Докато първия тип SEGEP си е 100% техникум, то втория е уникален за местната система. Породен от фактите в т. 1 и 2 това са няколко години в които ученика бясно наваксва това което средното образование е пропуснало да го научи. Тоест изучаваните науки в честия случай са на ниво 9ти, 10ти и 11ти клас (с мааалки забежки към най елементарните университетски курсове понякога). Без него ученика не може да кандидатства в университет по вече разбираеми причини.
Сега за объркването което споменах идващо от това че понякога му викат колеж на това. Като цяло канадците се сравняват с американците...само че в САЩ образователната система е като у нас. Децата завършват средно училище и ДА ОТИВАТ В КОЛЕЖ, НО ТАМ ПОД КОЛЕЖ СЕ РАЗБИРА УНИВЕРСИТЕТ в който започват бакалавърските си степени. Янките имат т.нар. technical college - технически колеж-техникум...ала другото там не съществува и затова много често има недоразбирания кой е в колеж и кой в университет като си говорят хората през граница с неизяснени понятия.
В този аспект ти когато им покажеш че имаш средно образование...нали се сещаш....ако ти го приравнят към местно средно образование все едно са те приравнили на завършен 8ми клас и започнат 9ти.
Това може да е повод да те пратят в чудото описано по-горе.
ПАК ТИ КАЗВАМ, ПРОВЕРИ! НАПЪЛНО Е ВЪЗМОЖНО И ДА ТЕ ВЗЕМАТ ВЕДНАГА ЗА БАКАЛАВЪРчЕ. ИНАК САМО СИ ГУБИМ ВРЕМЕТО В ПЕчАТАНЕ.)
"а по скоро шансовете за заобиколки в него.

Нека първо видим какво трябва да се заобикаля, нали?
Може всичко да ти тръгне по вода...
Хайде, ако имаш истински въпроси с радост ще ти се отговори.
А батко ви Хемо вече наистина трябва да се гмурка в задълженията си.
Лек ден!