DRUGATA CANADA

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Tornado, точно така е, имат си приюти като поне двузвездни хотели, с храна и дрехи, но не искат да отидат там защото не им дават да пият и да се дрогират. А и трябва да си лягат в 10. Отиват в приюта само като стане под -30 за 1-2 нощи.
Циганите - на Сатурн !
Аватар
myha

Мнение от myha »

I pak na 2 lagera !!!:)
i vse pak nikoi ne se vrashta !
moga samo da vi kaja che v BG mi stana tapo :)
Na edna vrata pishelo ''Ne razbivai, ne vlizai ,niama nishto za kradene '' a ot doly pishelo
'' nie sme dlajni da proverim '' !!!
Cherna Kosmata Raka se e spysnala nad foryma
bravo

Мнение от bravo »

i da se vra6ta, ne bie baraban po forumite.
Аватар
em4o
Обратна връзка:

Мнение от em4o »

tornado написа:Преди време гледах репортажи от Канада... Тогава не правех разлика - провинции ... социали... и бля-бля.... Не ме интересуваше!
Беше зима с рекордно ниски температури. Полицаите бяха обрали всички бездомници от улиците и ги бяха настанили за през нощта в нещо като приюти... До тук добре....
Порази ме обаче това, че един бездомник беше отказал категорично да се прибере... и полицаите висяха цяла нощ около него и го завиваха, защото спеше на някаква пейка в парк. :?
Тогава си направих изводи, че в тази държава сигурно просто трябва да го желаеш, за да останеш бездомник на улицата... и че може би там зачитат правата на човека... колкото и абсурдна да е ситуацията... :roll:

A ia si predstavi 4e ne si v sustoianie da raboti6?????? Stranno li ti se vijda ? Poznavam mnogo pre4upeni hora priatelko , minali prez mesomela4kata na "TRUDOVIA LAGER - CANADA". Kato doide6 tuk i ne dai se boje ti se naloji da poraboti na konveir vuv fabrika ili druga podobna prostotia 6te ti se stori pesen , kakvoto i da si pravila v BG . Ne kazvam 4e ne triabva da se raboti , no tuk sistemata e takava 4e te izcejdat i kato se sduha6 te smeniat , za6toto na opa6kata za tvoeto rabotno miasto 4akat stotici . Na social ne moje da se jivee , gore dolu su6toto e kato s 300 lv v BG. A ne ti li hrumva 4e tozi reportaj e tendenciozen???? i e poru4an ot niakogo .
Pepon

Мнение от Pepon »

Ne znam kak e za drugite provincii, no v Ontario welfare si e jiva demagogia, samo da se vzemat poveche danaci ot raboteshtite. I na decata e iasno, che s 550CAD na mesec si napravo umrial ot glad, pone v Toronto i Ottawa. I za kakvo vaobshte se davat togava tezi pari, taka i ne razbiram. Mai samo da se vdigat dohodite na raboteshtite na "cherno".
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Veliko

Мнение от Veliko »

em4o написа:
A ia si predstavi 4e ne si v sustoianie da raboti6?????? Stranno li ti se vijda ? Poznavam mnogo pre4upeni hora priatelko , minali prez mesomela4kata na "TRUDOVIA LAGER - CANADA". Kato doide6 tuk i ne dai se boje ti se naloji da poraboti na konveir vuv fabrika ili druga podobna prostotia 6te ti se stori pesen , kakvoto i da si pravila v BG . Ne kazvam 4e ne triabva da se raboti , no tuk sistemata e takava 4e te izcejdat i kato se sduha6 te smeniat , za6toto na opa6kata za tvoeto rabotno miasto 4akat stotici . Na social ne moje da se jivee , gore dolu su6toto e kato s 300 lv v BG. A ne ti li hrumva 4e tozi reportaj e tendenciozen???? i e poru4an ot niakogo .
Taka e, bachka se jako, no powerwaj i mestnite syshto rabotiat tazi rabota i na tiah ne im prawi wpechatlenie. Ne znam kwo si bachkal, ama az bachkah takawa rabota deto se raboti s maska, s tapi za ushi i se diga tezhko. Powder paints majka, ako ti gowori neshto. Smiana na cveta ot sin kym bial, mama mia, nimash si predstawa za kwo ide rech, 8 chasa tyrkane w praholiaka. Mnogo hora ne izdyrzhat dori i 10 dena. Mnogo hora uspiawat da izliazat ot tazi dupka i si namirat hubawa rabota. Drugi bachkat tam do pensia. No po ironia na sydbata, horata me oceniha che sym cenen kadyr, da ne prozvuchi kato hvalba, i edna sutrin w 5 (bachkah 5 meseca noshtna smiana po 10-12 chasa, pytuwal sym 55 km w ednata posoka) shefkata lichno dojde i mi predlozhi rabota w laboratoriata. Ok kazah, towa e chest za men, samo che az otidoh w uniwersiteta da se gyrcha do PhD. Taka, che triabwa da znaete do kyde wi stigat silite, ne che ne sym rewal da se wryshtam pyrwata sedmica, ama kato opre nozha w kokala??? Hodil sym na izpit za G2 4 pyti, karal sym nelegalno 1 mesec, kwo mi e bilo prez towa wreme da ne si spomnian. Ne che ne moga da karam, shtoto posle drugia go wzeh ot raz, ama w drug grad, po-goliam. Taka, che nema se dawate i rewete po forumite, kakto kaza Lubo, tuk ne e za ligliovci. Sori za latina, no ne mi izliza butona, sega si razuchawam nowia Linux-Xandros OS, made in Canada. Ajde sys zdrawe
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

Veliko написа: tuk ne e za ligliovci.
това е най главното да се помни, то целия живот не е за такива но особенно в чужда държава това е вярно.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Pepon

Мнение от Pepon »

Баси, мнооого яки мъжаги в тая Канада....
Аз в наше село виждам и доста Rainbow Stickers по колите, ма сигурно пак се лигавя нещо....
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Pepon написа:Баси, мнооого яки мъжаги в тая Канада....
Аз в наше село виждам и доста Rainbow Stickers по колите, ма сигурно пак се лигавя нещо....
Ми сигурно и ти имаш стикер :roll: ...
Канада не е за лигльовци, повтарям и аз.
Който е виждал българска фабрика ( на бригада :D ), знае че тукашните са с много класи напред и като условия на труд и като отношение към работника. Емчо много филми гледа както ми се струва, за месомелачки, за конвейера на Чарли Чаплин. Може и да е просто липса на магнезий, която понякога води до тежка депресия.
А може и да е факта че май идва от Судан и Либия, където съм чувала че не обичат да работят много-много след 10 сутринта, много топло става :roll: ...
Циганите - на Сатурн !
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

Pepon написа:Баси, мнооого яки мъжаги в тая Канада....
ми да, щом те са се оправили (но пън ), какво остава за другите?

виждал съм какви ли не...тези които бързо се научат да спрат да викат неволята се оправят...мрънкалата и лигльовците и разните други от сорта бягат в къщи при мама (където може и да е по добре, не отричам). Тези които са били на казарма или са израстнали в трудни условия се стягат и постигат. Преди идваха нелегални, отрудени, безпарични, забиваха пети и лека полека драпаха с зъби и нокти и се оправяха. Сега като е почти наготово много очакват сребърни прибори и розов живот на тепсия.
Аз наистина уважавам хора които дойдат, пробват, решат че не е за тях и си отидат, не си мислете че ги упреквам.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Pepon

Мнение от Pepon »

anxeli написа:сигурно и ти имаш стикер :roll: ...
Da imam. Na moia pishe:

"Don't steal - government doesn't like competition."

:beer:

Winston Churchill
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

anxeli написа: Може и да е просто липса на магнезий, която понякога води до тежка депресия.
не магнезий , а серотонин :wink:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
tornado

Мнение от tornado »

em4o написа:[
Stranno li ti se vijda ? ..... kakvoto i da si pravila v BG ..... A ne ti li hrumva 4e tozi reportaj e tendenciozen???? i e poru4an ot niakogo .
-Да странно ми се виждя, защото дори и в поръчков репортаж по някоя наша ТV не съм виждала подобно полицейско търпение...
-Какво съм правила ли?!?... Ми работила съм... И пълни микробуси с акумулатори и гуми съм разтоварвала в студ, сняг, дъжд, пек...квот ти дойде на акъла и нямам 50 кила.... и по строителни обекти с корем в 9-тия месец с работници съм се разправяла... и нощни смяни в цигарената съм бачкала... и не ме е срам. :evil: Каква трудова автобиография за жена на 35 А?
И не съм лигла... приятелю... Щото от 15 години съм в месомелачката и съм оцеляла в бг... И мисля, че добре съм се справила...
И не реваааааа колко ми е тежко, а с кви простотии съм се сблъскала !
И се старая правилните изводи да си извличам не от това, което ми се говори директно, а от това което наблюдавам "между редовете"...
И ми е ясно, че истините за всеки са различни, но ако човек е повече разумен - трябва да си отваря очите за всички истини... и сам да си прави изводите!
ааа и последно... Не съм фанатик на тема Канада!
Ай, че днес от рано "влезнах в режим" ... :evil: :beer:
Изображение
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

леле леле Торнадо, леле Велико, с тея постинги направо тръпки ме побиха :? все съм чувал че в завод и на строеж е много тежко, ама чак толкова... :roll:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
ilka

Мнение от ilka »

mdaaaa pak li se zaformi taz tema :evil:
ta da kaja i az - javno tezi deto ni plashat kolko e tejko da se raboti v canada , ne sa bili na tejka rabota v bylgaria :twisted:
imashe edin period ( dosta prodyljitelen) v jivota ni, kogato myjyt mi se pribirashe sled 16 chasov raboten den s elektrojena i shlaifa i liceto i ochite mu bjaha izgoreni - vypreki che se starae da polzva predpazni sredstva i kogato za tazi rabota - po 16 chasa na den 4 meseca bez pochivka - nito sybota nito nedelja - im platiha po celi 550 lv na mesec :twisted: :twisted: elate vie da porabotiote taka i posle narichaite horata ligljovci :twisted:
пак сме тук :-)
Заключено