В кой град
В кой град
Аз нямам никакви познати в Канада. В док. до Виена се изискава да посоча в кой град ще отида. Разбрах, че писмото от приятел не задължително. В кой град има най-много българи ?
Кой град ще ми препоръчате?
Кой град ще ми препоръчате?
-
- Обратна връзка:
-
- Обратна връзка:
Pishi kakvto si iskash grad. No, na interviewto ima veroyatnost da te pitat zashto tochno tozi grad i ti tryabva da mojesh da kajesh 2-3 izrecheniya v podkrepa na tvoya izbor.
V Montreal hodyat povecheto hora, koito reshat da se zaselyat v provinciya Quebec, no ima i takiva, koito otivat v po-malki gradove Quebec City, Gatineau...
Az kato se chudya mnogo za neshto si napisvam na malki listcheta nyakolko neshta, za koito se chudya i si pravya mini tombola, kakvoto izteglya, tova e.
Uspeh, kakvoto i da reshish!
V Montreal hodyat povecheto hora, koito reshat da se zaselyat v provinciya Quebec, no ima i takiva, koito otivat v po-malki gradove Quebec City, Gatineau...
Az kato se chudya mnogo za neshto si napisvam na malki listcheta nyakolko neshta, za koito se chudya i si pravya mini tombola, kakvoto izteglya, tova e.
Uspeh, kakvoto i da reshish!

Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид
Горд канадски гражданин в Мадрид

- PoLuX
- Обратна връзка:
Canuck, ти си бил хазартен тип 
dobrev, със сигурност в Монреал има най-много българи... И ако нямаш конкретни причини да се заселиш в друг град, би могъл най-много плюсове (от общ характер) да дадеш в полза на Монреал. Това е за Виена и за интервюто, разбира се, а къде ще решиш да отидеш си е лично твое решение и съм сигурен, че не би искал да слушаш останалите хора за акъл по тоя въпрос
potrebitel, въпроса беше друг.

dobrev, със сигурност в Монреал има най-много българи... И ако нямаш конкретни причини да се заселиш в друг град, би могъл най-много плюсове (от общ характер) да дадеш в полза на Монреал. Това е за Виена и за интервюто, разбира се, а къде ще решиш да отидеш си е лично твое решение и съм сигурен, че не би искал да слушаш останалите хора за акъл по тоя въпрос

potrebitel, въпроса беше друг.
- coolcoldy
- Обратна връзка:
Незнам дали ще ти помогна с отговора си,но приеми така нещата все едно идваш в България като емигрант,кой град би си избрал да живееш-голям с много хора и голям потенциал да си намериш работа или малък спокоен град с по-малък потенциал за развитие или работа.
Ако си някакъв специалист с добъро владение на езика,може да избереш и по-малък град,но ако разчиташ на това в началото да работиш каквото и да е само и само да си стъпиш на краката,то тогава ти трябва Монреал ако си избрал провинция Кебек.
Това рзбира се е твой избор и него можеш да използваш чак като отидеш там.До тогава на всички може да разправяш,че ще ходиш където си поискаш.
Прави добро впечатление на "колегите" от Виена и на интервюиращия като избереш по-малък град като Шербрук,Гатино,Кебек-сити, или друг.Това ми направи впечатление на информационите сесии за Кебек.Това обаче не е задължително да отидеш там като пристигнеш в Канада.
Ако си някакъв специалист с добъро владение на езика,може да избереш и по-малък град,но ако разчиташ на това в началото да работиш каквото и да е само и само да си стъпиш на краката,то тогава ти трябва Монреал ако си избрал провинция Кебек.
Това рзбира се е твой избор и него можеш да използваш чак като отидеш там.До тогава на всички може да разправяш,че ще ходиш където си поискаш.
Прави добро впечатление на "колегите" от Виена и на интервюиращия като избереш по-малък град като Шербрук,Гатино,Кебек-сити, или друг.Това ми направи впечатление на информационите сесии за Кебек.Това обаче не е задължително да отидеш там като пристигнеш в Канада.
"...ако сме сами във вселената си е чиста загуба на пространството..."
съжалявам,че създадох неудобства на някои хора. 

Последно промяна от anni на Пон Окт 31, 2005 6:19 am, променено общо 2 пъти.
- PoLuX
- Обратна връзка:
anni, по-добрия начин да дадеш толкова много информация е да я сложиш на някакъв сайт (примерно в .doc файл) и тук да дадеш връзка към този документ.
Така както го изпляска тук във форума, малко нерви (и време) ми костваше да скролна до края на мнението ти, защото никакъв интерес нямам да чета всичко за Квебек
Предполагам още доста хора са така, затова другия път направи нещата цивилизовано
) поздрави.
Така както го изпляска тук във форума, малко нерви (и време) ми костваше да скролна до края на мнението ти, защото никакъв интерес нямам да чета всичко за Квебек

Предполагам още доста хора са така, затова другия път направи нещата цивилизовано

- avve
- Обратна връзка:
моето мнение
Аз бих те посъветвала, ако знаеш добре френски да се поинтересуваш къде имаш най-добри шансове да се реализираш в твоята професия и да посочиш точно тази област от Квебек! сега, когато се готвя за интервюто и си разпечатвам обяви за работа, които "евентуално" ще потърся някой ден си давам сметка, че това е един много добър мотив за избор на град! ако искаш повече информация - пиши ми, ще ти дам такива папки с основните области в Квебек!
Savoir c'est pouvoir!