Nujdaia se ot otgovor na edin vapros

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
mila_az

Nujdaia se ot otgovor na edin vapros

Мнение от mila_az »

Skapi saforymtzi nyjdaia se ot otgovor na edin vapros..napysnah rabota sled kato izpratih dokymentite v Bukuresht znam 4e za promiana v semeinia statys e zadaljitelno da se yvedomiat tam ,no za smiana na rabotata neznam dali e neobhodimo pak 4ak tolkoz ta ako niakoi znae ili my se e slu4ilo podobno ne6to molia da mi spodeli mnogo blagodaria
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Напускането на работа не е обстоятелствата, които се имат предвид под "промяна в семейния статус" по смисъла на изискванията на имиграционната процедура и не изисква задължително уведомяване на имиграционните служби.
Задължително се уведомява съответната имиграционна служба за всяка една промяна, която е свързана с критериите за оценка на кандидатурата и води до промяна на общия брой на присъжданите точки.
Напускането на работа не води нито до увеличаване, нито до намаляване на точките по критерият " Expérience" на анекси 1 и 2 от точковата система т.е. това е несъществен факт за процедурата за селекция.
Има една хипотетична възможност това обстоятелство - оставането без работа, да повлияе по някакъв начин на субективната оценка на интервюиращия чиновник за личните качества на кандидата, но това е друга тема и при това доста спорна. Защото "безработен" не означава непременно "некадърен", нали?
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
mila_az

Мнение от mila_az »

Линко ,благодаря ти за изчерпателния отговор. Добре е ,че те има Мерси много.
Аватар
pavlin

Мнение от pavlin »

Az li4no sasto sam se 4udil dali triabva da uvedomiavam,
zastoto sled kato si pratihme dokumentite v bukorest si smenih
rabotata....V pismata koito polavahme ot Bukorest pishehse niakade
4e ako ima niakakvi promeni svarzani s molbata PR triabva da gi uvedomiavame,NO kato primer biaha dali slednoto _ promiana na ardesa,razdane na dete ,smiana na semeinoto polozenie.
Tova sa naistina zna4itelni nesta.Taka 4e az li4no ne sam gi uvedomiaval.
Аватар
Al Bundy

Мнение от Al Bundy »

Здрасти,
Не искам да те обърквам, но в нашия случай писмото с което ни искат паспортите за визите дойде с допълнителни две изисквания. Едното беше да актуализираме свидетелствата за съдимост, щото те имат валидност 6 мес., а за нашите наистина бяха минали повече от 6 мес., а второто беше да докажем че все още работим на същото място където е описно по документи. Уж ни бяха казали, след интервюто свърши вече, никой няма да ви иска нито договори за работа, нито нещо подобно... и бам. А жена ми беше напуснала работа... и се притеснихме доста, но решихме да пратим само моя договор, за щастие аз все още работех на същото място, до последно. И мина, явно някой рум. служител е решил да се направи на интересен, но пък си е притеснителен факт, ако не всичко е наред. Така че...Не давам съвет, само разказвам моя случай.
Аватар
womanEZ

Мнение от womanEZ »

Моят съпруг също си смени работата в периода докато чакахме интервюто. Никого не сме уведомявали за това. Просто на интервюто като го попитаха какво работи той обясни, че от еди коя си дата е напуснал предишната си служба и е започнал еди къде си. И това беше.
Заключено