Наскоро стана дума за работа и това, че всеки гледа от собствената си гледна точка, напълно незаинтересуван за останалите и още тогаз си помислих, че ще е хубаво да сме наясно каква е общата картина. В този ред на мисли ми се иска да направя няколко анкети по въпроса.
Та темата е как намирате моментната си професия? С други думи, когато "старата на прага" (да ви е жива и здрава) ви пита какво работите, сигурни ли сте че честния ви отговор (без уговорки за пари ипр.) ще я зарадва. Когато общувате с колегите си смятате ли, че те са хора на вашето интелектуално ниво? И изобщо всички останали фактори които определят какво е нивото на моментното ви поприще.
ПОгледнете анкетата, искам да наблегна че ако учите за мрежови администратор, мед. сестра, управител на фирма и пр. например, не пишете че сте такава (такъв), а отбележете истината, че сте студент в университет или техникум.
Ако съм пропуснал еквивалент на професията ви се извинявам и непременно искате да я споделите винаги може да я напишете .
"Бързата кучка слепи ги ражда"
българска поговорка
Kolega, v anketata ne e otrazeno v Ca ili v Bg se raboti vaprosnoto neshto...ima znachenie spored men... Niama kade da se zapishat tia s chasten biznes s nad 50 choveka...Sashto horata v nauchno-izsledovatelskata sfera s visoko obrazoranie nai-chesto imat laboranti/Ph.D. sudenti motaeshti im se iz krakata... Tiah za podchineni li gi broim? Shtot nai-chesto sa 3-4 t.e. nauchnia kadar ne se klasira vav visokite kategorii za profesori i t.n.?
P.S. Mnogo interesna anketa, razpali mi liubopitstvoto...
BabaPena написа:Kolega, v anketata ne e otrazeno v Ca ili v Bg se raboti vaprosnoto neshto...ima znachenie spored men... Niama kade da se zapishat tia s chasten biznes s nad 50 choveka...Sashto horata v nauchno-izsledovatelskata sfera s visoko obrazoranie nai-chesto imat laboranti/Ph.D. sudenti motaeshti im se iz krakata... Tiah za podchineni li gi broim? Shtot nai-chesto sa 3-4 t.e. nauchnia kadar ne se klasira vav visokite kategorii za profesori i t.n.?
P.S. Mnogo interesna anketa, razpali mi liubopitstvoto...
Ами аз викам не само в Канада ми в квебек само да е зададен въпрося .
А инак бях сложил още два избора на фирма с 50 - 100 души и управленка позиция на корпоративно ниво, ама нещо не се изписаха. Май правилата на форума наистина не ги допуснаха тези позиции да се изпишат :).
Пък тук за пари не става дума а за позиция.
българска поговорка
dobri4uk написа:Bre ami to izliza 4e vsi4ko ni e nared he he 38 % si rabotiat sredno 4inovni4eska rabota ...ha ha ha ha breh ama sa otgovorili 30 4oveka
Да засега резултатите са повече или по-малко радващи. Дано и извадката да е преставителна, а да не са гласували предимно хората със служба.
Все пак аз без да питам знам за поне 6-8 човека във форума които учат, но по тази анкета излиза че процента им е почти нулев.
българска поговорка
Aaaa...tova che gi pazia da ne iziadat sapuna ne znachi che sam im shef (spored men). Shef e toia koito dava parite i na chieto ime sa grandovete , ne toia koito gi pishe (grandovete) i koito pishti che detsata pak sa pusnali gel bez rainbow primerno...