за първите документи

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
lilava

за първите документи

Мнение от lilava »

Отново за първите документи.

Какво ниво на знание по френски да отбележа в декларацията,
при положение че отново започвам да го уча от А-Б, а съм водещ кандидат?
Какво е релно достижимото ниво за 6 месеца?
И какво ниво да отбележи съпътстващия апликант - да е минимално, но да влезе в критериите им за знание на езика? :twisted:

Успех на всички, които имат близки дати за интервю!
nobleman

Re: за първите документи

Мнение от nobleman »

lilava написа:Отново за първите документи.

Какво ниво на знание по френски да отбележа в декларацията,
при положение че отново започвам да го уча от А-Б, а съм водещ кандидат?
Какво е релно достижимото ниво за 6 месеца?
И какво ниво да отбележи съпътстващия апликант - да е минимално, но да влезе в критериите им за знание на езика? :twisted:
При нас :
6/5 на жената - тя е водещ - май ги защити на интервюто;
4/5 при мен - мосюто ми вдигна точките с една позиция (5/6)... еййй!
Никога преди това жената не беше учила френски, пък аз преди 20- 22 години съм учил в средното.
Аватар
Дякон Игнатий

Мнение от Дякон Игнатий »

Не се изхвърляй с нивата,че ако не можеш да ги защитиш свалят точки.Мисля,че 5-6 разбиране и 4-5 говорене са добре,и за 6 месеца се достигат със доста учене естествено.........
Успех :thumbsup:
НАПРАВИ НЕЩО ЗА РОДИНАТА-ЕМИГРИРАЙ
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

Абсолютно верно:)
wowbagger

Мнение от wowbagger »

Аз за 8 месеца научих френския от нулата до нива: 8 - разбиране и 9 - говорене. Всичко това с ок. 30 часа частни уроци. Така че кой каквото ще да казва - на интервютата си е ала-бала... Че и франкофон ме писаха.
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

wowbagger, сигурно има и вундергинди, които ще са по-бързи и от теб дори, но на мен мозъкът ми не го побира, как човек за 7-8 или 9 месеца учене на един език от нулата може да напише и да защити владеенето на същия този език на ниво 7-8 или 6 дори /от 12 нива общо/. Това означава, че ти казваш, че владееш езика НАД едно средно ниво. Не знам как стават тия работи за 6 месеца, но явно някои успяват, за което - Е В А Л А !
Но наистина, с 30ч частни уроци да защитиш ниво - 8-9 това, означава, че тотално не са ти обърнали внимание на нивото на езика. Ти просто си събрал много точки и езиковите точки над 3-4 ниво да кажем не са оказали влияние за теб. И така - като преценят че владееш френски на ниво, което ти стига, за да те одобрят, защо да те мъчат да защитаваш 'докторски дисертации' на френски..... или греша??
wowbagger

Мнение от wowbagger »

Jeeves, мисля че няма откъде другаде да съм събрал точките, тъй като съм със средно образование, професията ми я нама в търсените, даца нямам, които също носят точки. Така че всичко опираше до езика. А нивата ги защитих (в сертификата съм писан франкофон), а и мисля, че ЛаРю минава за доста взискателен в това отношение. Така че с желание всичко става.
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

ПРИ КОЯ УЧИТЕЛКА ХОДИШ ТОГАВА??
:shock:
Мисля, че тази информация би била много полезна за всички, на които ни предстои интервю...
сериозно, кажи ако не е тайна
ivan1901

Мнение от ivan1901 »

много ми е странно как повечето от вас си пишат повече точки за говорене отколкото за разбиране. Аз лично писах точно обратното.
Според мен шанса да разбереш какво ти казват е МНОГО по-голям от това да можеш да кажеш каквото искаш. Аз лично след 5/6 ниво в ИЧС (без много пот в ученето, че нямаше време) защитих 7/8 (говорене/разбиране). Е поправяха ме на интервюто на 2-3 пъти но важното е че ми хванаха идеята.
А между другото и аз и жената бяхме писали на английски около 11 и нито един въпрос нямаше на английски :-) а аз чаках ли чаках ...
nobleman

Мнение от nobleman »

Ще си позволя да цитирам едно старо мнение на Flash,
относно как се взема интервю на френски само за 29дни:

Практиката доказа , че за интервю на френски можеш да се подготвиш и за 29 дни почти от нулата, но при условие, че знаеш много добре английски. Имам такъв познат, който защити 5/6.
Зор видя ама сега му е широко окол врата.
Аватар
Дякон Игнатий

wowbagger написа: Така че кой каквото ще да казва - на интервютата си е ала-бала...
Ех,чадо......що не беше при мосю Беноа Оде.....такава ала-бала щеше да ти даде та да се спреш чак на село.......(където ти е мястото)
Не пиши простотий да объркваш хората........ :twisted:
wowbagger

Мнение от wowbagger »

Дяконе, всъщност, че съм минал интервюто ми стана ясно точно в момента, в който ЛаРю още в началото помоли преводачката да ми обясни на български как ще протече самото интервю, за да не станело "объркване" (имай предвид, че бях с нива на владеене на френски 8/9). Да не говорим, че през цялото време като ми искаше документи постоянно ми сочеше с пръст в папката кой, именно, документ иска. Хайде да не ти давам още такива примери, че тези, които сега се готвят за интервю съвсем ще му отхлабят края. Това, че си станал антипатичен на твоя интервюиращ от самото начало и те е пекъл на бавен огън си е твой проблем. Така че за какъв се мислиш та вземаш отношение по какъвто и да било въпрос? Започваш да се превръщаш във форумен паразит (приеми го като бащенски съвет).

P.S. И гледам постоянно правиш една и съща грешка - пише се "простотии", а не "простотий". Винаги съм твърдял, че преди да научиш някой чужд език не е зле да научиш родния. Хайде със здраве!
mademoisella

за първите документи

Мнение от mademoisella »

не знам откъде ви идва тази смелост,за няколко месеца курс отивате на интервю,аз съм с 2000ч.френски и толкова се притеснявам.не зная дори какво точно ниво да си пиша
nobleman

Re: за първите документи

Мнение от nobleman »

mademoisella написа:не знам откъде ви идва тази смелост,за няколко месеца курс отивате на интервю,аз съм с 2000ч.френски и толкова се притеснявам.не зная дори какво точно ниво да си пиша
mademoisella, твойта работа да не стане както на kalite. И той беше с тия часове... френската гимназия, пък стана тя каквато стана на интервюто.
Аватар
Дякон Игнатий

wowbagger написа:Дяконе, всъщност, че съм минал интервюто ми стана ясно точно в момента, в който ЛаРю още в началото помоли преводачката да ми обясни на български как ще протече самото интервю, за да не станело "объркване" (имай предвид, че бях с нива на владеене на френски 8/9). Да не говорим, че през цялото време като ми искаше документи постоянно ми сочеше с пръст в папката кой, именно, документ иска. Хайде да не ти давам още такива примери, че тези, които сега се готвят за интервю съвсем ще му отхлабят края. Това, че си станал антипатичен на твоя интервюиращ от самото начало и те е пекъл на бавен огън си е твой проблем. Така че за какъв се мислиш та вземаш отношение по какъвто и да било въпрос? Започваш да се превръщаш във форумен паразит (приеми го като бащенски съвет).

P.S. И гледам постоянно правиш една и съща грешка - пише се "простотии", а не "простотий". Винаги съм твърдял, че преди да научиш някой чужд език не е зле да научиш родния. Хайде със здраве!
Ох,чадо к'во да ти кажа???
Паразити са такива като тебе дето не знаят къде се намират и драскат простотий като си мислят ,че света се върти около тях....е, не се върти около тебе.......
За тия дето им предстои интервю е важно да са подготвени , а не да разчитат ,че ще им дойде хубав интервюиращ....
Но чудя се к'во ти обяснявам :roll: ......
Бащинските съвети ги давай на някоя роднина по права линия....... ЯСНО ЛИ ТИ Е ......
Заключено