Относно как е живота в Квебек

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
mama mia

Мнение от mama mia »

"Аз съм в момента в процес на имиграция и не мога да разбера тези песимистични настроения.Не разбирам тези хора защо са имигрилали въобще. "
Ами изчакай да дойдеш и ще разбереш.

"В Канада се работило много и заплащането било ниско – 40 часа на седмица и 8 долара на час"
За най-малкото пари на час се работи най-много защото е във фабрика дето нямаш право да кихнеш без разрешение инак го приемат като липса на работа и ти осигуряват допълнителна такава

"Като сметнем, че храната ,бензина и другите основни разходи са на същата цена, но не можеш да си позволиш да живееш под наем с тази заплата"
Хехе и тук не можеш да живееш кой знае колко добре не се заблуждавайте моля!

"Тогава какво толкова не Ви харесва.Повечето са напуснали България по една причина-например аз имам више образование но не мога да работя по специалността ми ,защото няма работа или защото ми трябват връзки или работя прекалено много , а не получавам достадъчно като заплащане"
Ей тука е отговора на твоя въпрос "Защо не ви харесва в Канада?"

"Защото в нашата държава се навъдиха хиляди измислени университети и измислени образования и всеки е вишист-не ходил дори на упражнения и взимал изпитите къде с помощ къде с пари."
А тук са едни специалисти...Идва ми техник от кабелен оператор и ако не го гледах какво прави щеше да ми затрие една камара инфо.Аз му викам не пипайте тук а той ми отговаря-сигурна ли сте?Аз вика тепърва мисля да уча английски и това тук не го разбирам много.
Ах а за докторите не ми се отваря дума...

"Когато отидеш в друга държава трябва да се съобразяваш с нейните закони и да се доказваш сам наново без помощ.Така че преди да се оплаквате и мрънкате помислете защо напуснахте България и не се ли оплаквате и от Канада по същите причини "
Преди да си преживял нещо разбираемо е да не го приемаш но не си мисли че хората ТАМ мрънкат или се оплакват.Просто простотията на моменти е нетъприма и я споделяме с приятели във форума.
Остани си със здраве и дано оптимизма не те напуска никога!

гугуле

Мнение от krimon »

Таратор написа:
IRA написа:
Таратор написа:
foxxbatter написа:
tochica написа:познавам някой който да е дошъл за директорско място .
:mrgreen: Е как?! :shock: Аз дойдох да съм "Директьор де каскад"
Значи си сбъркал прованса.
Защо?
Щото ВОДОПАДА е в съседната провинция. :D
дрънкиници, най-високият водопад е в Квебек - справка водопада Монтморанси до Квебека-града-голяма
Аватар
c200

Мнение от c200 »

вярно е, по-високи са наште водопади, аааа! Бием ги със 100 фута!
откога разправям аз -
Vive le Quebec libre et Francais, incluant le Labrador!!!

да се готвят подлите датчани, дето си заплюха оня остров - изконна кебекска територия.
:D
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Аватар
Таратор

Мнение от Таратор »

krimon написа:
Таратор написа:
IRA написа:
Таратор написа:
foxxbatter написа: :mrgreen: Е как?! :shock: Аз дойдох да съм "Директьор де каскад"
Защо?
дрънкиници, най-високият водопад е в Квебек - справка водопада Монтморанси до Квебека-града-голяма
Че къде е станало дума за височина? Може пък да са най-високи, но не разделят две държави. А и още нещо драга, рекламата продава. :D
Изображение ... и в темите също!
Krassiiv

Re: Относно как е живота в Квебек

Мнение от Krassiiv »

[quote="bikbg.....Само че там няма родители ,няма връзки ,няма аз съм човек на този или онзи....[/quote]

Ako znae6 bate v kakva zabluda si UM 4E TI ZAIDE.

Tuka tova e na4in na jivot, ama are...
Krassiiv

Мнение от Krassiiv »

krimon написа:
Таратор написа:
IRA написа:
Таратор написа:
foxxbatter написа: :mrgreen: Е как?! :shock: Аз дойдох да съм "Директьор де каскад"
Защо?
Abe taia piknia za wodopad li ia ima6 bre. :lol:
Аватар
taralej

Re: Относно как е живота в Квебек

Мнение от taralej »

Krassiiv написа:
Ako znae6 bate v kakva zabluda si UM 4E TI ZAIDE.

Tuka tova e na4in na jivot, ama are...
Дааааа.....нямало връзки......за връзки незнам ама стоманени корабни въжета има много.......това не означава, че мрънкам или нещо подобно..просто е реалност.....но пък никой не ти пречи да си направиш връзки и ти.....правиш си стратегията и започваш....
"Книгата на живота започва с един мъж и една жена в една градина, а завършва с Апокалипсиса." - Оскар Уайлд
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Trudno e da precenish kakv e jivota na edno myasto, samo po prerazkazi. Nay-dobre ela i vij. Ima hora, deto se chuvstvat super tuk, ima hora na koito im haresva gore-dolu, ima hora, koito ne im haresva izobshto. Ima go celiyat spektar ot mneniya i naglasi. Nikoy ne moje da ti kaje sas 100% sigurnost v koya grupa shte popadnesh kato doydesh tuk, taka che nay-dobre e da doydesh i da precenish dali shte ti haresa kato precenish neshtata ot sobstvenata si kambanariya.
Az, lichno obojavam Canada, zashtoto imam profesionalnite vazmojnosti, koito iskam, dava mi se vazmojnost da si pravya mechtite edna po edna realnost, obicham da jiveya v anglofonska sreda, moga da patuvam i da se zanimavam s kakvoto mi e kef i nyamam idiotskite problemi, koito me vbesyavaha v Bulgaria- totalna seleniya- chalga, korumpirani lekari, mitnichari, da ne izrejdam, che mi se drayfa samo kato se setya, grubi slujiteli i grubi, namrashteni i depresirani obiknoveni hora, tonove s bokluci pred i zad panelniya blok, schupena poshtenska kutiya, otkradnata iztrivalka za obuvki i trugi takiva banalnosti, s koito te vbesyavat vseki den, kakto i lipsa na vazmojnosti za profesionalna realizaciya s normalna zaplata. V rezulatat na tezi i drugi podobni loshi spomeni, kakto i na tova koeto mi dava Canada az lichno se chuvstvam prekrasno tuk i za parvi pat v jivota si se chuvstvam shtastliv! No, kakto kazah, vseki si znae sam kade se chuvstva nay-dobre. Uspeh i shtastie na vsichki! Iskreno pojelavam na vsichki v tozi forum da nameryat sashto kato men stranata i myastoto, kadeto se chuvstvat bezkrayno shtastlivi i u doma, nezavisimo kade e tova! :beer:
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Аватар
taralej

Мнение от taralej »

Подкрепям мнението на Canuck, както си го направиш...така, ще бъде....според мен Канада дава доста възможности.....естествено и доза късмет е необходим и също да знаеш точно какво искаш и горе-долу поне да си наясно как да го постигнеш и каква ще бъде цената затова/в всякакъв смисъл/,струва ли си ....не на последно място е важно и мястото, което ще избереш.....има доста голямо значение....веднъж го писах вече това, но ще повторя пак....има доста места в Канада в които не бих живяла и 1 седмица дори и ако се озова там преди да съм видяла, че има и други по-подходящи и по-хубави места е доста вероятно да кажа, че Канада е гадна и много съм се прецакала и т.н....затова предварителното инфо и ровене е много важно......
"Книгата на живота започва с един мъж и една жена в една градина, а завършва с Апокалипсиса." - Оскар Уайлд
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Az pak podkrepyam mnenieto na taralej :P :P :P Bez maytap, osobeno tova mi haresa, che ne bi jivyala i edna sedmica v nyakoi chasti na Canada. I az sam taka. Naistina prosto Canada e tolkova ogromna s takiva razliki mejdu razlichnite provincii, regioni i otdelni gradove v ikonomikata, kulturata, klimata i kachestvoto na jivot kato cyalo, che da se obobshtava za Canada kato cyalo e pochti sashtoto kato da se obobshtava za Evropa kato cyalo. Nyakak si e stranno nyakoy da ide v Albaniya i sled edna sedmica da kaje: v Evropa e otvrat! Tova e nay-shibanoto myasto na planetata! Ili drug da ide v Geneva i da vazklikne: cyala Evropa e chudna! Ponyakoga tochno taka zvuchat nashite mneniya vav foruma. :lol: V krayna smetka ne e edno i sashto dali chovek jivee v Quebec City, Montreal, Ottawa, Toronto, Winnipeg, Calgary ili Vancouver.
Da ne govorim, che razlikata v standarta mejdu Newfoundland i Alberta da kajem e pochti kato razlikata v standarta mejdu Moldova i Belgiya. E, moje bi ne chak tolkova, no razbirate kakvo iskam da kaja- silen kontrast. Ot druga strana ima razlika dali chovek jivee v Calgary, Alberta ili v Shunda Creek, Alberta, primerno.
Dori v Bulgaria ima podobni kontrasti. Nyakade byah chel predi vreme, che razlikata mejdu jivota v Sofiya i jivota v Kotel kato standart e gore-dolu kato razlikata mejdu Polsha i Uzbekistan. Taka che neshtata naistina sa mnogo otnositelni.
Az sashto tryabva da si priznaya, che obiknoveno asociiram jivota v Canada s tova, koeto me zaobikalya- grad Ottawa i provinciya Ontario. No, kato se zamislya bih jivyal v drugi chasti na Ontario, v BC, kakto i moje bi v Alberta ili Manitoba, no edva li bih jivyal v Saskatchewan, Prince Edward Island ili New Brunswick da kajem.
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Аватар
taralej

Мнение от taralej »

Абсолютно си прав Canuck!
Същото е и моето мнение, само дето не ми се пишеше толкова :lol:
bravo

Мнение от bravo »

mnogo oplakvania, mnogo ne6to v tozi forum. to ne e discriminacia, ezikovi problemi, diplomi i t.n. spored temata. ama niakoi da e kazal, 4e v Ca oficialen ezik e bulgarski, ili da ni e dovel nasila tuk sas zavarzani o4i? Predi edin vek malcinata , deto sa do6li, kakvo sa znaeli za taz strana, internet i info na korem da e imalo? Ami tezi francuzi primerno deto sa se buhnali tuk predi 3 veka i kusur s po edna boh4a v race sled meseci plavane ( ne na Qeen Mary ), te kvo, forum li sa imali :-)
nikoi nikade ne e kazal, 4e kato doidem tuk, 6te ni posteliat 4ervenoto kilim4e, kolkoto i da sme umni, kulturni i erudirani.
tova si e risk i smelost da zareje6 blizkite si i korenite si. nie sme begalci ot edin sviat i pri6alci v drug i ve4e ne prinadlejim na nito edin ot dvata, tova e realnostta i s oplakvane ni6to niama da se re6i. tova e polojenieto, daite da dadem, kakto vikaha po soc. vreme.
aide sas zdrave i po-optimisti4no.
bateto

Мнение от bateto »

аз не съм бежанец,не обичам да бягам щото ме болят краката
nobleman

Мнение от nobleman »

не ми се пише нова тема, затова да ви питам... КЪВ Е ТОЯ???
http://www.dvk-canada.com/
Аватар
c200

Мнение от c200 »

«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Заключено