Здравейте!
Смятам да си взема всички платки от компютъра без кутията и захранването като заминавам, но изникнаха следните въпроси:
1. Къде да сложа платките(които ще бъдат в кутии) в ръчния багаж или в големите куфари?
2. Къде да сложа DVD писачката....?
3. Има ли опасност да ми ги конфискуват в Канада?
4. Възможно ли е ако ги сложа в големите куфари да ги помислят за бомби?
5. Ако ги сложа в ръчния багаж ще ме допуснат ли в самолета с тях?
Много ще разчитам на мнения от хора с личен опит в пренасянето на подобни неща.
Благодяря предварително.
Успех на всички
az sym gi nosil v obreatnata posoka ot usa v tvyrd kufar. nikyv problem.
ma az kato gledam kachestvenite neshta koito az iskam da si kupia po-evtini v canada...
The secret of success is sincerity. Once you can fake that, you've got it made. -- Jean Giraudoux
--------------------------------------------------------
If the world were the perfect set of teeth, you would be plaque!! -- Dolph, the fascist hippo
Nqmash nikakvi problemi s prenasqneto v ra4niq bagaj. Az go prenesoh moq po sastiq na4in. Sloji go taka 4e vinagi da mojesh da pokajesh kakvo e tova. Pojelavam ti uspeh s tarseneto na kutiq . Ne 4e e nesto super slojno, no ...Koito tarsi namira Kasmet i uspeshno pristigane v Canada
Нямаш проблем с пренасянето, ако искаш в ръчния, ако искаш в куфарите. Пренесохме си техниката също както ти възнамеряваш, в насипно състояние. На нас всичко ни беше в куфарите, добре опаковано. На митницата представихме списък на това което носим, включително и техниката, погледнаха го бегло и казаха да минаваме, т.е. съвсем легално и проверено е. Опасност от конфискация няма, нито пък да го помислят за бомба, единствената опасност е да не ти изгубят багажа
Не го приемай ката заяждане, само да попитам: толкова ли е хубав и мощен, че да го носиш чак до тук. За донасяне, както ти казаха вече съфорумците, нямаш грижи. Но си помисли - заслужава ли си?
Ето ти няколко линка, за да се ориентираш в цените тук. На посочените цени се слага ДДС 15%. Късмет с идването.
Ne obi4am da se mesq v jivota na horata, molq nikoi da ne go priema li4no
Nito za sekunda ne sajalqvam, 4e si vzeh ne tolkova mostniq komputer, kioto tuk bih mogal da si go kupq za okolo 500$. No kato nov imigrant nqmasht rabota vse oste tova si e investiciq koqto e absolutno neobhodima i ako mojesh da si spestish razhodite zasto ne.
Съгласен съм, че моге да спести малко пари, нека сама си прецени.
Затова пуснах и линковете, за да се ориентира в цените и да знае какво да прави. Ако е добър и си струва, да го взема, лошо няма. Аз също не желая да влияя на решението и, само давам идеи.
Благодаря на всички които ми отговориха. Вече съм решил да го разделя на две части като харда и писачката сте взема в ръчния багаж, а платките ще сложа в куфара.
По въпроса за първоначалната инвестиция смятам, че спестяването на около 500$ в първите месеци ще ми се отрази добре. Компа е един от най-мощните за момента и парите кото съм дал за него не ми позволяват да го продам минимум с 30-35% загуба.
Още веднъж благодарности за мненията!
Успех на всички!