Разделени, но не разведени
Разделени, но не разведени
Искам да попитам следното, моя близка иска да се пробва да замине за Квебек, но само с децата си, съпругът й от 3 год. е в Белгия с друга жена, където му се роди и дете. Проблемът е, че моята близка няма развод. Как се постъпва в този случай? Той й е дал пълномощно да извежда общите им деца извън страната. Има ли нйакакви особености при попълване на документите, напр. Свидетелството за брак следва ли да се прила в комплекта с документите?
Интересен въпрос
Гледам,че никой не е писал и ще вдигна малко темата. Това което пиша е мое лично мнение. Според мен най-лесния начин е развод по взаимно съгласие. В документите си пишете разведена и всичко е ОК.Ако не искате пишете женена(мисля, че в документите нямаше "разделен/а"), задължително се изпраща свидетелството за брак и превода към него, но в документите за лица които ще ви придружават в Канада пишете само децата без съпруга. Задължително изпращате копие на пълномощното и в двата случая "разведена" , "разделена", че съпругът с дал съгласието децата да напускат страната заедно с Вас . Интересното тук е дали ще викат съпруга на интервю в такъв случай
По мое скромно мнение не. Ами това е от мен. Очаквам да потекат реки от мнения.
Много късмет.

Това е лично мое мнение, не ангажирам никого с него.
Желая Ви МНОГО КЪСМЕТ!
Желая Ви МНОГО КЪСМЕТ!
Знам за един такъв случай: жена с дете, минаха си интервюто без проблем. В документите има възможност да отметне "разделени" /SEPARE,E/, така че всичко става ясно. kaleko е прав за пълномощното, то задължително се прилага. Колкото до свидетелството за брак, тези хора го приложиха към документите за виза. Съпругът не се пише в молбата за сертификат за селекция ... Ако има възможност, може да се приложи някакъв документ удостоверяващ, че съпругът живее в Белгия и така да докаже, че наистина са разделени, но това не е споменато като изискване. Колкото до това дали съпругът ще ходи на интервю - не, няма да ходи, той не е включен в молбата.