Nakratko ot BG
Напълно подкрепям Батето че вървиме по правилния път. Ей го къде е - 2000 и найста година, като станеме пълноправни граждани на обединена Европа, да не ни е лошо? Те португалците станаха така бели хора, та ни е ли няма да станем? Аз за себе си се надявам да следя този процес от Канада, пък който иска тука да бутне по едно рамо, та да стане по-бързо.
А за хотелите по морето - лично мое мнение е, че има само един курорт като света, и той е Албена. Вярно няма чудеса на архитектурната мисъл, но всичко е чисто и подредено, окосено, полято и т.н. Само дето е скъпо, аме ей го къде е - като извървиме правилния път, ще можем и ние да си позволиме да изкараме там по седмица, две.
Хаиде и успех на всички.
А за хотелите по морето - лично мое мнение е, че има само един курорт като света, и той е Албена. Вярно няма чудеса на архитектурната мисъл, но всичко е чисто и подредено, окосено, полято и т.н. Само дето е скъпо, аме ей го къде е - като извървиме правилния път, ще можем и ние да си позволиме да изкараме там по седмица, две.
Хаиде и успех на всички.
Goliama greshka, ako si tuk na nai-niskoto stapalo shte triabva postoianno da se saobraziavash i da pravish vsiakakvi prostotii dokato drugi shte si stroiat palati i shte eksploatirat truda i zdraveto ti. Ot postinga ti si lichi, che nikoga ne si jivial i rabotil v istinska kapitalisticheska darjava. Kogato si na danoto razlika mejdu BG i Canada niama. Dori v Canada moje i da si po-zle.Light написа:Предпочитам да бачкам на най-ниското стъпало в Канада вместо тук постоянно да се съобразявам с простотии.

"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."
Winston Churchill
Winston Churchill
- Lub0
- Обратна връзка:
С Батето съм съгласен само, че БГ-то няма да се оправи скоро. Аз пък се чудя на по-възрастното поколение, как може толкова бързо да прощавате на крадците и престъпниците? Как не разбирате, че докато не почнат да влизат в панделата, нещата няма да се оправят. Колкото до това дали завиждам на някой от т.нар нови БГ бизнесмени, за какво по-точно да завидя примерно на Жорето или на брат му или пък на оня лудия нарцис? Колкото и да е станно за някои, животът не е само правене на пари. Бате, ако ти се занимава с дрога, в Канада можеш да го правиш без проблеми и ще изкараш доста бързо за едно хотелче...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
приказката тука не беше за българските граждани-обикновените , крепостни и измамени типове.
те бачкат като лъвове откак сме капитализъм - 24 часа , 365 дни годишно.
и е гордост наистина да видиш колко кадърно и бързо произвеждат , строят и т.н.
в сравнение с тях кебекарските работници са една гнусна ,некадърна,проста и мързелива паплач.
аз съм ходил в 2 сутринта на топлата вода на дружба зимата в сняг и вятър(много обичам зимата да ходя на плаж) и циганите работят като багери за 100 кинта на месец и боб чорба без пари.
не веднъж съм казвал ,че турските докери примерно нямат равни по света.
произхода на западния капитал също е в голямата си част по сценария "от Хенри Морган до Дж.П.Морган" много ясно!
става дума тук че всички усилия на бг-крепостниците и простите хора - такива като мене - дето не са програмисти, не са и политици и достъп до кокала нямат , които могат само да се напъват да носят тухли , вар и т.н. и да се надяват на справедлива компенсация за усилията.
е - само с надеждите ще си останат заради некадърното , корумпирано , тъпо , егоистично , сляпо и глухо управление.
тук е в голяма степен обратното - управлението играе на едро и често елегантно , а средния крепостник живее/оцелява без особени усилия.
аз бате- не мога да те разбера?
ти като си бил барман по курортите през комунизма - т.е. човек на ДС няма начин - как не си се докопал до "куфарче с начален капитал за равен старт"?
те бачкат като лъвове откак сме капитализъм - 24 часа , 365 дни годишно.
и е гордост наистина да видиш колко кадърно и бързо произвеждат , строят и т.н.
в сравнение с тях кебекарските работници са една гнусна ,некадърна,проста и мързелива паплач.
аз съм ходил в 2 сутринта на топлата вода на дружба зимата в сняг и вятър(много обичам зимата да ходя на плаж) и циганите работят като багери за 100 кинта на месец и боб чорба без пари.
не веднъж съм казвал ,че турските докери примерно нямат равни по света.
произхода на западния капитал също е в голямата си част по сценария "от Хенри Морган до Дж.П.Морган" много ясно!
става дума тук че всички усилия на бг-крепостниците и простите хора - такива като мене - дето не са програмисти, не са и политици и достъп до кокала нямат , които могат само да се напъват да носят тухли , вар и т.н. и да се надяват на справедлива компенсация за усилията.
е - само с надеждите ще си останат заради некадърното , корумпирано , тъпо , егоистично , сляпо и глухо управление.
тук е в голяма степен обратното - управлението играе на едро и често елегантно , а средния крепостник живее/оцелява без особени усилия.
аз бате- не мога да те разбера?
ти като си бил барман по курортите през комунизма - т.е. човек на ДС няма начин - как не си се докопал до "куфарче с начален капитал за равен старт"?
Явно си няма6 и на идея за какво става въпрос в България.Pepon написа:Light написа:Goliama greshka, ako si tuk na nai-niskoto stapalo shte triabva postoianno da se saobraziavash i da pravish vsiakakvi prostotii dokato drugi shte si stroiat palati i shte eksploatirat truda i zdraveto ti. Ot postinga ti si lichi, che nikoga ne si jivial i rabotil v istinska kapitalisticheska darjava. Kogato si na danoto razlika mejdu BG i Canada niama. Dori v Canada moje i da si po-zle.Предпочитам да бачкам на най-ниското стъпало в Канада вместо тук постоянно да се съобразявам с простотии.
От съвсем скоро съм в Канада, работя на ниско ниво в момента и трябва да ти кажа, 4е всеки ден като отида на работа установявам колко е хубаво да работиш някъде, където знаеш откъде ти запо4ват служебните задължения и къде свършват.
Кога ти запо4ва работния ден и кога свършва.
И може и пак да е натоварено и пак да е нервно, но си тръгвам спокойна и с усмивка, а не под пара.
Колегите те посре6тат с усмивка и не са упла6ени, 4е утре като ги изгонят, няма да си намерят работа.
За здравето ми и за палатите за сметка на моето здраве не желая да коментирам, не става въпрос за палати а за няколко хотела...
Защо нямам мобилен телефон ли- за6тото още ми държи влага от 24-часово разположение в продължение на 7 черни години.
И знае6 ли- в едно съм убедена- тук никой няма да си позволи лукса да ме унижава, нито да се държи гадно с мен, нито да ми крещи истери4но на работа с или без при4ина---смятай ще го размажа:)))
И ако с4ита6 все пак, 4е в Канада е зле, върни се по работи в България и виж за какво става въпрос.
Знае6 ли колко е грозно да види6 как биват уволнени 6 човека на възраст между 55 и 63 години в един беден затънтен край на България, само заради това, 4е един от тях знае говори добре и си търси правата!
Или варианта да ти кажат дове4ера утре на обяд трябва да си в София/София е на около 400км/. Спасява6 се както си иска6- има6 или няма6 дете никой не го интересува, за мнението на мъж не говорим. Да откаже6 ли? Няма6 право.
Та в заклю4ение:
Няма6 проблем- ако в Канада ти се струва кофти ще ти пратя на ЛС тел на фирмата в БГ, в която работих, мисля, 4е работното ми място о6те е вакантно длъжността е Manager Marketing & Sales, но длъжностна характеристика нямаааааааааа
DessY2 написа:Pepon написа:Явно си няма6 и на идея за какво става въпрос в България.Light написа:Goliama greshka, ako si tuk na nai-niskoto stapalo shte triabva postoianno da se saobraziavash i da pravish vsiakakvi prostotii dokato drugi shte si stroiat palati i shte eksploatirat truda i zdraveto ti. Ot postinga ti si lichi, che nikoga ne si jivial i rabotil v istinska kapitalisticheska darjava. Kogato si na danoto razlika mejdu BG i Canada niama. Dori v Canada moje i da si po-zle.Предпочитам да бачкам на най-ниското стъпало в Канада вместо тук постоянно да се съобразявам с простотии.
От съвсем скоро съм в Канада, работя на ниско ниво в момента и трябва да ти кажа, 4е всеки ден като отида на работа установявам колко е хубаво да работиш някъде, където знаеш откъде ти запо4ват служебните задължения и къде свършват.
Кога ти запо4ва работния ден и кога свършва.
И може и пак да е натоварено и пак да е нервно, но си тръгвам спокойна и с усмивка, а не под пара.
Колегите те посре6тат с усмивка и не са упла6ени, 4е утре като ги изгонят, няма да си намерят работа.
За здравето ми и за палатите за сметка на моето здраве не желая да коментирам, не става въпрос за палати а за няколко хотела...
Защо нямам мобилен телефон ли- за6тото още ми държи влага от 24-часово разположение в продължение на 7 черни години.
И знае6 ли- в едно съм убедена- тук никой няма да си позволи лукса да ме унижава, нито да се държи гадно с мен, нито да ми крещи истери4но на работа с или без при4ина---смятай ще го размажа:)))
И ако с4ита6 все пак, 4е в Канада е зле, върни се по работи в България и виж за какво става въпрос.
Знае6 ли колко е грозно да види6 как биват уволнени 6 човека на възраст между 55 и 63 години в един беден затънтен край на България, само заради това, 4е един от тях знае говори добре и си търси правата!
Или варианта да ти кажат дове4ера утре на обяд трябва да си в София/София е на около 400км/. Спасява6 се както си иска6- има6 или няма6 дете никой не го интересува, за мнението на мъж не говорим. Да откаже6 ли? Няма6 право.
Та в заклю4ение:
Няма6 проблем- ако в Канада ти се струва кофти ще ти пратя на ЛС тел на фирмата в БГ, в която работих, мисля, 4е работното ми място о6те е вакантно длъжността е Manager Marketing & Sales, но длъжностна характеристика нямаааааааааа
Neshto ne si na iasno kakvo znachi nisko nivo v Canada - raboti se Part Time /plashta ti se samo na chas/, niamash niakakvi Benefits, Za trudov dogovor i duma ne moje da stava, mnogo chesto se raboti v Sabota, Nedelia ili noshtem. Otpuska kade ima, kade niama i dali shte ti ia platiat ne e mnogo iasno. I razbira se vav vseki edin slanchev den moje da se ozovesh na ulicata. Vijdala li si v BG firma koiato sakrashtava 8000 choveka? Zashtoto az tuka sum vijdal. Ako se interesuvash moga da ti pratia LS s takiva firmi.

"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."
Winston Churchill
Winston Churchill
Ne se maitapia vaobshte. De da beshe maitap, tova koeto pisha. Kolegata mi koito si e roden kanadec v prednata mu firma izlizat v obedna pochivka. V 13 chasa se vrashtat i vratite sa zakliucheni, vsichki sa na ulicata in no time. Niama predizvestia, niama nishto - eto ti i imeto na firmata - "Inly Computers" v Ottawa.DessY2 написа:Майтапи6 ли се- от 4 месеца съм в Канада.
Ти как мисли6 каква работа бих могла да намеря за 4 месеца?

Winston Churchill
Winston Churchill
Grada ne e Toronto a Ottawa. I v 2-ta sluchaia namiraneto na nova rabota za vsichki e MI /Mission Impossible/, makar mashtabite da ne sa sravnimi.DessY2 написа:Това са нормални слу4ки за Канада! И дори не ме у4удват!
Как мисли6, кое е по лесно 8000 човека да си намерят работа в мегаполис като Торонто или 6 4овека на възраст между 55-63г. да си намерят каква да е работа в град като Котел в Бг?
I edna zadachka za mnogo dobre poznavashtite Canada - Kakvi sa shansovete na 55-63 godishen elektronen tehnik, sakraten ot Nortel Networks, da si nameri sashtata rabota v druga compania za sashtite pari?
Na otgovorilite s 0% - Chestito!

Winston Churchill
Winston Churchill
Мда, аз като препатил, мога да кажа, че преди 4 години направих грешката да се върна в БГ, защото ми беше обещано преподавателско място в университет и спокойна научна кариера... И понеже всичко се разви чудесно, понеже в БГ всичко потръгна по мед и масло, така, както си го представях в розовите си сантиментални мечти и през призмата на изключително рационалните си предварителни изчисления, така сега сме се подкарали със семейството към Канада... Имайте предвид, че в уредена страна нещата вървят много по- предвидимо и успешно, това естествено се отразява на самочувствието и в един момент може да се изпадне в заблуди от рода: "Ей, аз колко лесно и добре се справих в чужда страна, защо ли да не се върна в девствената си родина, хем ще й помогна да излезе от калта, хем ще забогатея покрай това, хем ще съм близо до близките си, хем ще се отлича от другите (поради липсата на сериозна конкуренция)!" За мен това завръщане беше една голяма илюзия, която се превърна в истински, действителен кошмар: първо, системата на висшето образование се оказа пълна трагедия, отвратително е изкараш живота си в български университет или недай си Боже в БАН (прибавям откровената простотия и буквално необразоваността на "професорите"); второ, през тези четири години на толкова лъжи и измами се натъкнах, че загубих едно от най-добрите си и полезни качества: откровеността си и вярата, че хората са добри по природа; трето, от две-три години едва свързваме двата края, а сме пуританско семейство, т.е. за нас купоните, развлеченията и както казва Батето "въртенето на синджирчето", не са най-доброто, с което човек може да си уплътни времето... Така че моят съвет е когато ви стане мъчно наистина да идвате отвреме на време в България, а като дойдете да внимавате в това, което виждате, да слушате какво говорят най-близките ви (а не някакви случайни хора или псевдо-приятели) за своя живота - доволни ли са или не са доволни от него - и да не правите прибързани оценки и най-вече, да не вземате прибързани решения, каквото аз взех преди 4 години... Има и друго нещо: идеално място на земята няма, не е задължително родината ти да е рай, нито пък да се прехласваш по нея, както ти е втълпявано от малък, най-доброто състояние на човек е да бъде космополит - да владее езици, да намира хубавото в различни места по света, да има усет за лошото; като канадски граждани и след година-две като европейски граждани вие де факто ще сте граждани на света, въпросът е: дали ще свикнете с тази мисъл или ще си останете просто българи.
Nedei podvejda togava horata v BG. Rabotata v banka e za 11.50CAD/chas za teller. Ima premia v kraia na godinata ot okolo 2000CAD, ima i benefits, makar da udarjat po 50CAD ot checka za tiah. Sled 1-2 godini rabota i polaganeto na edin izpit moje da se stigne do 15CAD/chas. Tova e mnogo dalech ot danoto v Canada.DessY2 написа:P.S. Работя за RBC Royal Bank- като bilingual customer service. Въпросът ми е за6то все някой трябва да всява паника, 4е първата работа винаги трябва да е много ужасна и само компютърджиите нямат кой знае какви проблеми с намиране на работа на първо време дори и да не е високо заплатена?

Winston Churchill
Winston Churchill