bgmontreal написа:
значи забранявам DHCP и съм си направил статична мрежа с адрес нека кажем 192.168.99.***, т.е. човека който тръгва да ми се логва в системата трябва:
1. да разбие WEP-a
2. да клонира моя MAC
3. да чака да изключа компа със съответния MAC адрес, за да се включи на негово място
4. да знае точния адрес на моята мрежа (192.168.99.***), защото съм със статична мрежа и не може да вземе адрес автоматично
5. да знае точно на кой адрес (например 192.168.99.66) е конфигуриран компа със съответния МАС адрес
ако някой разбие това, то той може да разбие всичко и няма отърване!
ПП Много бих желал да имам информация на моя комп, която да си заслужава труда на някой който има знанията да пробие подобна защита, но уви нямам!
Ако имах едва ли щях да пиша във форума, вместо да се обтягам някъде по Карибите
Ахааа, а ние говорихме само за и-нет достъп.
За бога става дума за макс 40тина долара на месец - кой ще си губи времето да ми разбива системката за да окяри 40тина долара на месец - та тия хора които ги могат тия неща правят по 400 на час

bgmontreal, моите уважения, но нещата изобщо не стоят така.
1. WEP се разбива доста лесно, след това останалите стъпки, дето си ги писал стават излишни, защото:
2. MAC адреса се клонира за секунди.
3. Изобщо не е нужно да се чака компа да изключи - MAC спуфинга директно ти го "превзема".
4. Изобщо не е нужно да ти знае точния адрес, но дори и така след т.1 той се получава за части от секундата с елементарен снифинг.
5. Тази стъпка също е следствие от т.1 и става за по-малко от щракване с пръсти.
Има и една 0-ва точка - освен всичко това, много устройства имат уязвимости и задни вратички, за които са създадени цяла камара от инструменти за експлоатиране, които правят процеса още по-лесен и забавен (припомнете си одисеята на Cisco).
Това, че леймър няма да седне да се занимава с подобни неща, защото изобщо няма да стопли за какво става въпрос си е ясно. Но то не значи, че трябва да изопачаваме технологиите, нали.