Искам да попитам...

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
vanko22

Мнение от vanko22 »

Napravo e ludnica. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Botzo

Мнение от Botzo »

...
Последно промяна от Botzo на Вто Дек 06, 2005 1:50 am, променено общо 1 път.
Аватар
Jane

Мнение от Jane »

anxeli написа:Не, братчетка ми, Памито :wink: .
Колежке, взех да се притеснявам веке за тебе, много ти една такава надарена родата. Оня ден не беше Кристито (сестра ти), сега брачедка ти! С тая рода нещо тия твойте баници не ми се връзват, виж за гудата по си ми логична (с такова фемили де) ! :D
Иначе ние се лъжем на 9$ ЦББСС, мама(аз), татко (той) и аз(малкото) изкарваме с 350$ -400$ (средно) месеца - говоря за манджоре, без лишения.
Аватар
Guinness

Мнение от Guinness »

Понеже темата сиреняса малко по основния въпрос:
Сава, стой си в Германия и не се занимавай с глупости.Ако ситуация в момента върви на зле ,то това е временно и ще отмине,докато тук у Кана(Л)да това е постоянна тенденция.И не се връзвай на малоумните реклами за Кана(Л)а!
sawa72

Пак съм аз

Мнение от sawa72 »

Малеееейййй,ама вие тука сте били големи чешити бе.Направо разбихте всичко детско в мен.Аз кво питам пък тя ква стана.Заради сиренето няма да се вдигна да идвам в Канада.В Гер.го вземам за 4-5 Ев. килото,Гръцко.Ама то си е българско защото гърците го купуват от нас,слагат си тяхната опаковка и айде за Европата.То покрай сиренето вървят и други работи,ама никой не се сети да ги спомене.Заради тях бих дошъл.Какво пиете там?Хубава бира има ли,вино,ракия.За уискито няма да говорим,защото предполагам то най-много се пие,а водка консумира ли се?А,ценитеееее????
Ако предположим,че вече сме оправили пиенетата и мезетата,а и най-хубавия,евтин и тарикатски град в Канада нека станем малко по-сериозни,защото на мен ми се пече яйце на гъза.Предполагам,повечето от вас са били в същото положение като мен и доста нощи не са спали преди да вземат кардиналното решение да сменят не само държавата ,но и континента.Ако направо от БГ се вдигнеш е друго,няма какво много да се замисляш,защото на по-лошо място едва ли ще отидеш,но от Западна Европа е по-различно.Надявам се разбирате какво имам предвид?
Да ви кажа от мненията ви и от допълнителната информация която имам почти съм се навил да се местя в Канада,обаче възникват и други въпроси.Дали е по-добре да кандидатствам за Квебек с френски?Чувам ,че ставало по-лесно и по-бързо,а след това евентуално да сменя провинцията.Горе долу какво трябва да ти е нивото на френския ,за да имаш някакви шансове,понеже никога не съм го учил,но ако се захвана предполагам,че за 1 год.ще го понауча?От къде е най-разумно да кандидатствам?Имам предвид от кое канадско посолство?Някой ако има впечатления нека ги сподели.Знам ,че нещата са малко и до късмет така,че бих искал да го предизвикам.
Изказвам моята най-искрена благодарност към тези които споделиха по нещо и тези които тепърва ще го направят.
Благодаря ви и успех на всички! :)
bp_de

Re: Пак съм аз

Мнение от bp_de »

sawa72 написа:.Какво пиете там?Хубава бира има ли,вино,ракия.За уискито няма да говорим,защото предполагам то най-много се пие,а водка консумира ли се?А,ценитеееее????
:)
:D :D :D

има и хубава бира -ама МНОГО ,МНОГО по скапа от тая в немско.
то наи евтината е 2-3 пати по скапа от тука6ната.
6 бири по 0,5 л марка неизвесна при нас - са 1,5 евров АЛДИ -кам 2,5 КАД
такава зена в КАнада маи няма -поне аз не видях.
а пак по алкохолните напитки - нямам думи.
алкохола е монопол на даржавата -та това обяснява 4е само там бе единствения магазин в които 4аках 15 мин на опа6ка.

:D :D :D
:beer: :beer: :beer:
irra

Здравеи Sawa72

Мнение от irra »

Аз продължавам да пиша!!!!защото както гледам отговорите,които са ти дали на запитването във форума едва ли ще те задоволят?!Писали че може да учиш френски около година ,което според мен е добре,писах ти веше ние колко го учихме,но пак ти казвам това е относително,но една година си е добро време за у4ене.Посолството към което се изпращат документи е това във Виена.Поне ние там ги пращахме.Процедурата не е много дълга в сравнение с тази за англ.част.За около година, ако всичко е нормално става!Прочетох ,че вече са ти писали как е тук-мръсничко,бира няма хубава местна,не мове да се сравнява с немската..е и немска има ама тя в още по-скъпа.Хранителните продукти идват като 4е ли малко по-скъпи4ко от De,но не е 4ак толкова де!!!Та ако си решил да идваш,ако наистина нямяте шансове да се закрепите вДе може да пробва6.Ние нямяхме никакви шансове за оставанв в Де,в смисъл можеше да удължим виза за о6те година две ,но това с удължаването не е работа и ре6ихме да деистваме за тук....Да,не ни харесва особено тук,но не е толкова 4ерто все пак....а и Квебек не е Канада.Друго не се се6там засега какво да ти пи6а,а и станах не6то многословна така 4е засега 4ао,пи6и ти ако иска6 по подробно за тук....4ао засега
Botzo

Мнение от Botzo »

...
Последно промяна от Botzo на Вто Дек 06, 2005 1:46 am, променено общо 1 път.
BabaPena

Мнение от BabaPena »

sawa72 написа:Дали е по-добре да кандидатствам за Квебек с френски?Чувам ,че ставало по-лесно и по-бързо,а след това евентуално да сменя провинцията.

Горе долу какво трябва да ти е нивото на френския ,за да имаш някакви шансове,понеже никога не съм го учил,но ако се захвана предполагам,че за 1 год.ще го понауча?

От къде е най-разумно да кандидатствам?Имам предвид от кое канадско посолство?
Kandidatstvai si za Kvebek da ti e mirna glavata.

Ako si nauchil nemskia za godina, sas frenskia sas sigurnost sh sa spravish (ele pak kato govorish i angliiski).

Ako se pak reshish da se machish po Federalnata: Znachi i az se chudih sumati vreme dali da si podam docs v Bukuresht ili v Berlin (po Federalnata programa, shtot ne mi se zanimavashe s Frenski). Za podavane v Berlin trika e che ne samo triabva da imash 1 godina zad garba si v De, a sashto i validen work permit ili kakvato tam druga legalna bumaga za pone godina NAPRED (inache otkazvat da obrabotvat dokumentite). Predimstvoto e che stava barzo i niama da se harchish za hodene na mainata si za interviewto, pasporta ti ne minava granitsi i t.n. (prashtaneto na pasporti s FedEx i DHL ot De e meko kazano trudna rabota)...nedostataka e che tia v Berlin kategorichno otkazvat da otgovariat na zapitvania i obajdania, za razlika ot rumantsite ot koito niamam oplakvania. V kraina smetka za sebe si reshih da podavam v Bukuresht tai kato imah masa neiasni klauzi koito te mi iziasniha PREDI da si podam docs...Dovolna sam (samo deto rumantsite sa rumantsi, ama taka gi e sazdal nachalnika, ne sa vinovni te), protsedurata mi mina za 11 mesetsa (s malkata podrobnost che imah job offer) po jivo po zdravo.

Tova e ot men. Uspeh!
Заключено