въпрос за френски

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
paradis

въпрос за френски

Мнение от paradis »

Интересува ме дали някой от съфорумците е учил френски във Франция и би ли могъл да препоръча някаква школа или училище там? Благодаря Ви предварително за дадените мнения!
СВОБОДА за българките в Либия!
Аватар
Dembi
Обратна връзка:

Мнение от Dembi »

L'Universite Catholique a Lyon!!! ili Paul Valerie a Montpellier
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

А вие смятате ли, че е от значение ученето на френски във Франция, за тук в Канада.
paradis

Мнение от paradis »

Tutankamon написа:А вие смятате ли, че е от значение ученето на френски във Франция, за тук в Канада.

А Вие не мислите ли,че задавате риторични въпроси?Благодаря Ви все пак,че сте се постарали да напишете нещо!
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

А вие несмятате ли, че щеше да е по-добре да влезете в някой форум на българите във Франция, за да задате точно този въпрос.
Аватар
N a n a

Re: въпрос за френски

Мнение от N a n a »

paradis написа:Интересува ме дали някой от съфорумците е учил френски във Франция и би ли могъл да препоръча някаква школа или училище там?
Можеш да попиташ Danail от Варна, аватара му е едно лъвче.
Не знам как да ти сложа линк към ЛС :oops:
Всеки от нас може да излъчва любов, стига да си го позволи.
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

Моля тази теза за бъде също така изтрита, защото не е във връзка с форума БГКАНАДА
ivandi

Мнение от ivandi »

Tutankamon написа:А вие смятате ли, че е от значение ученето на френски във Франция, за тук в Канада.
Муми е прав. Колкото по-добре знаете френски, толкова повече ще се вбесявате като чуете тукашния диалект.
"Всяка глупост има си време да стане малка правда дори" - Ахат
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

Не си ме разбрал правилно. Аз възприемам добре кебекоато, а франсето не ми харесва драги.
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

Щото в КОФИ ни учат на тукашния кебекоа, и ни привикват към тукашния живот, а не към франсето във Франция.
ivandi

Мнение от ivandi »

Що да не съм те разбрал бе Муми. Нали това казвам. Що да учат френски и после да се нервят, че не разбират табарнаците (те и французите не ги разбират, ако това ще ги успокои :D). Направо да идват и да почват кофи. Да научат тънкостите на кебекарския живот. То не отнема много време. Аз след двуседмична тренировка как да се обаждам на 911, ако някой падне по стълбите и едно предложение за среща от даскалката вече бях научил всичко.
"Всяка глупост има си време да стане малка правда дори" - Ахат
Аватар
Danail
Обратна връзка:

Мнение от Danail »

Здравейте, ами аз съм учил малко френски в Франция в IFALPES, в Източна Франция (близо до границата с Швейцария), защото моята жена беше студентка в град Annecy. Мисля, че института има филиал и в град Chambery, обаче не съм сигурен. Провери на този сайт www.ifalpes.fr Аз съм много доволен от преподавателките и въобще ит всичко там. Не знам обаче в коя част на Франция сте. Пък за диалекта - няма значение, важното е да науяиш френския. Ние тук в БГ разбираме ли се с шопите и тракийците??? Разбираме се! Същото е и с Квебекарския френски. На нашето интервю първите 5-6 мин само гледах учудено, обаче всичко си тръгна нормално. Това е от мен.
Късмет и успех на всички... :)
Бъди смел, а когато не си, преструвай се , че си, никой няма да усети разликата!
Аватар
Doktora

Мнение от Doktora »

Tutankamon написа:Моля тази теза за бъде също така изтрита, защото не е във връзка с форума БГКАНАДА
Е това е такава простотия дето...............
Хората се интересуват как да научат френски за да кандидатстват по квебекската процедура а новоизлюпеното кебекоа даже и искания от Админите има за закриване на темата,че и за изтриване щото не е свързана с"родния му" тъп кебекарски акцент на който го научили в кофито.
Също като помаците дето станали по мюсюлмани от правоверните.
Е това за съжаление са някои от представителите на Бъгарската нация в чужбина.
Док.......
TROUBLEMAKER
paradis

Мнение от paradis »

Благодаря на всички,които ми дадоха информация,защото тя ще ми бъде от голяма полза.Що се касае за диалектите,за мен е важно да науча езика колкото се може по-бързо и съм убедена,че най-доброто решение е това да стане в самата държава.За съжаление това не може да бъде Канада,така че ще се "задоволя" с Франция.От друга страна в Квебек пишат на френски,ако не греша.Не вярвам да са прописали на диалекта си.Считам,че ученето на език не се състои само в умението да говориш,а да можеш да четеш и пишеш.Още веднъж Ви благодаря!Надявам се следващата тема да я пусна от Франция. :wave:
Аватар
Таратор

Мнение от Таратор »

paradis написа:От друга страна в Квебек пишат на френски,ако не греша.Не вярвам да са прописали на диалекта си.Считам,че ученето на език не се състои само в умението да говориш,а да можеш да четеш и пишеш.
Това което пишеш е точно така, но някои хора едва ли ще го проумеят някога.
Изображение ... и в темите също!
Заключено