Чии са тези цигани?
Ами как защо!?
Преди време един чужденец-турист попитал един мангал "Кои всъщност в България са истинските българи, насион отоктон тъй да се каже - мургавите или белите!?"
- Ами как кой - ние естествено! Затова сме и черни, понеже по цял ден сме на плажа. А белите са бачкаторите-роби! Те за това са и бели, щото нямат време да отидат на почивка!

Преди време един чужденец-турист попитал един мангал "Кои всъщност в България са истинските българи, насион отоктон тъй да се каже - мургавите или белите!?"
- Ами как кой - ние естествено! Затова сме и черни, понеже по цял ден сме на плажа. А белите са бачкаторите-роби! Те за това са и бели, щото нямат време да отидат на почивка!

За да направиш прерия е нужно - пчела и детелина и една мечта голяма. Ако мечтата е достатъчно голяма, може и без пчела и детелина!
Цигани (Роми) има на всякъде.bijou написа:Абе интересно защо по4ти винаги като дават нещо за България по тв-то,дават и цигани!
Проблема на България е в това че циганите са наистина много. Като казвам много имам в предвид като процент от населението.
Не съм сигурен че изобщо е възможно циганите да бъдат преброени, но съм убеден че официалната статистика намалява умишлено данните за броя на циганите.
Не мога да давам мнение за другите страни, но в Сърбия циганите са значително по малко. Като процент от населението поне три пъти по малко. Цигани и в Унгария трудно се виждат. В България ми се струва че на всеки десет човека - двама са цигани. Това веднага се забелязва щом влезеш в страната, и това го забелязват и чуждестраните журналисти.
Първо чешките а след това унгарските цигани (чрез адвокати) се бяха специялизирали да идват в Канада по рефюджи програмата. В по голяма част от случаите ги връщаха, много трудно е да докажеш че правата са ти нарушени в страна която се счита за демократична. Но на тези цигани това им беше целта - бесплатен престой в Канада от една-две години плюс да получат парите които им дава канадското правителство при завръщането.
Забравихте как изглежда България? Тя е красива - http://nigor.myphotoalbum.com/
- Hemoglobin
- Любим форумец
- Обратна връзка:
Здравейте, понеже тръгвам и нямам много време само ще дам повод за размишления относно защо само циганите представят родината ни.
Погледнте това:
http://tribal.abv.bg/gavra/
Погледнте това:
"Бързата кучка слепи ги ражда"
българска поговорка
българска поговорка
Hemoglobin написа:Здравейте, понеже тръгвам и нямам много време само ще дам повод за размишления относно защо само циганите представят родината ни.
Погледнте това:

Тази статия е гавра с здравия разум.
Чел съм десетки такива статии в Сърбия, а по времето на Милошевич на право ги даваха по новините. "Всички мразят сърбите, целия свят е полудял, само сърбите (звездния народ) притежават чувство за справедливост."
Национализма няма да намали броя на циганите в България нито ще направи нещо за по добрия ни живот. Напротив, да живееш в етническа омраза и постоянен страх е ужасно.
Няма българофобия. Чуждестраните журналисти отразяват това което виждат по улиците: от десет българи двама са цигани. Но ако са цигани като етнос, те са български граждани и представляват България и в чужбина, и в страната.
Гледайки многото негри и араби, никой не си помисля че Франция е африканска страна. И с България е същото.
Чел съм десетки такива статии в Сърбия, а по времето на Милошевич на право ги даваха по новините. "Всички мразят сърбите, целия свят е полудял, само сърбите (звездния народ) притежават чувство за справедливост."
Национализма няма да намали броя на циганите в България нито ще направи нещо за по добрия ни живот. Напротив, да живееш в етническа омраза и постоянен страх е ужасно.
Няма българофобия. Чуждестраните журналисти отразяват това което виждат по улиците: от десет българи двама са цигани. Но ако са цигани като етнос, те са български граждани и представляват България и в чужбина, и в страната.
Гледайки многото негри и араби, никой не си помисля че Франция е африканска страна. И с България е същото.
Забравихте как изглежда България? Тя е красива - http://nigor.myphotoalbum.com/
- Mani
- Обратна връзка:
Да ама във Франция арабите си плащат сметките а в БГ всичко е в името на етническия мир.Аз вече не спонсорирам индийската издънка наречена цигани и съм морално удовлетворен но държавата буквално абдикира от този проблем и има напълно сериозни проучвания за демографска бих казал трагедия в БГ но никой не го е грижа.
Само за сведение по темата!
След последните наводнения, един от най-засегнатите райони е ихтиманския. Та тамошните мургавелци бяха спасени и подслонени в едно от местните училища. А те от благодарност го обрали и привели във вид неудобен за логаритмуване от бедните българчета, които след месец трябваше да започнат да учат в него!

След последните наводнения, един от най-засегнатите райони е ихтиманския. Та тамошните мургавелци бяха спасени и подслонени в едно от местните училища. А те от благодарност го обрали и привели във вид неудобен за логаритмуване от бедните българчета, които след месец трябваше да започнат да учат в него!

За да направиш прерия е нужно - пчела и детелина и една мечта голяма. Ако мечтата е достатъчно голяма, може и без пчела и детелина!
-
RE
Eдиният от циганите е с румънско име .Това ни го каза една румънка колежка на съпругата ми и говерл с румънски акцент.Била го видяла и яула по телевизията.