За лекарствата в Канада и аптеките там?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
c200
Мнения: 2095
Регистриран на: Сря Юли 30, 2003 8:35 am

Мнение от c200 »

НОСЕТЕ В ОГРОМНИ КОЛИЧЕСТВА ЛЕКАРСТВА!!!!
да не го вземе някой за чиста монета :-)
Ако са чак толкоз огромни количества, срокът им на годност ще изтече.
Все пак повечето имигранти са 30-40 годишни, надявам се в добро здравословно състояние и не са чак такива консуматори на лекарства.
Вече отбелязах, ще повторя - питайте личния си лекар преди заминаване, не четете глупости по форумите.
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Vodolei
Мнения: 138
Регистриран на: Пет Юли 08, 2005 10:01 am
Местоположение: Montreal

Мнение от Vodolei »

Razbira se che triabva da si vzemete lekarstva, osobeno ako imate hronichni zaboliavania - visoko kravno napr., mnogo hora na 30-40g go prenebregvat, no si ima posledstvia. Ako imate hronichni zaboliavania, noseneto na lekarstva v goliamo kolichestvo e zadaljitelno (srokat na godnost e obiknoveno 2-3 god.), tuk ne vinagi ima tochni ekvivalenti na lekarstvata, a i triabva da gi predpishe lekar, svobodna prodajba bez recepta niama, svobodno se prodavat samo lekarstva ot roda na aspirin i vitamini.
Moeto mnenie e che triabva da si vzemete i drugi lekarstva - za ostri zaboliavania, zashtoto hodeneto na lekar e svarzano s chakane po opashki, dori i lekarstvoto da se prodava svobodno pak shte vi triabva vreme da se orientirate v tehnite lekarstva, taka che za parvite meseci e razumno da si vzemete. Kakvo shte vzemete, precenete spored tova, koeto polzvate - spisakat na Joy e dosta podroben, vodete se po nego.
Joy
Мнения: 4013
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 11:30 pm

Мнение от Joy »

c200 написа:
НОСЕТЕ В ОГРОМНИ КОЛИЧЕСТВА ЛЕКАРСТВА!!!!
да не го вземе някой за чиста монета :-)
Ако са чак толкоз огромни количества, срокът им на годност ще изтече.
Все пак повечето имигранти са 30-40 годишни, надявам се в добро здравословно състояние и не са чак такива консуматори на лекарства.
Вече отбелязах, ще повторя - питайте личния си лекар преди заминаване, не четете глупости по форумите.
:D Като приревеш утре посред нощ, да те видя кой семеен лекар ще питаш. :lol: Преди да говориш за глупости, се замисли, че това го пише човек на "ти" с българска и местна медицина.
Бъди здрав и не се оплаквай от 6 часово чакане в юржанса да ти свалят температурата!
Нито че са те наблъскали с наркотици там, където би могъл да минеш с аналгинче.... :roll:
Joy
Мнения: 4013
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 11:30 pm

Мнение от Joy »

P.S. Срокът на годност на лекарствата е достатъчно голям...Във всеки случай повече отколкото на голяма част от пристигащите им трае имиграцията (заради някой сблъсък с местната медицина до известна степен...)
beckythomas9
Мнения: 527
Регистриран на: Чет Фев 17, 2005 10:06 pm
Местоположение: ottawa

Мнение от beckythomas9 »

JOY написа:P.S. Срокът на годност на лекарствата е достатъчно голям...Във всеки случай повече отколкото на голяма част от пристигащите им трае имиграцията (заради някой сблъсък с местната медицина до известна степен...)
JOY,
Аз досега рядко влизах във форума, но колкото пъти съм прочитала твое мнение, свързано с медицината, винаги ми е правело впечатление, че имаш самочувствието на отлично знаеща материята. Освен това в момента се подготвяш за мед. сестра в Канада. Дотук нали съм права?
Та сега искам да ти обърна внимание, че не вски има твоите познания и съответно възможности да се самолекува; затова не виждам смисъл от носене на ОГРОМНИ количества лекарства. Естествено, редно е човек да си донесе неща от първа необходимост, но тези неща, които ти изреди могат да влязат в употреба само на човек, който знае какво да прави с тях. Не всеки има твоята компетентност, затова на болшинството пищещи тук ще са им излишни. Аз поне не бих взела антибиотик на своя глава, още по-малко бих го дала на децата си. Ако имам коремна болка не бих пила бусколизин, а бих отишла на лекар, за да се убедя, че ми няма нещо сериозно.
Това исках да кажа, че лекарства е добре да си носи човек, но не в големи количества и то само такива, които знае как и защо да използва.
jana
Мнения: 56
Регистриран на: Съб Авг 23, 2003 2:26 am
Местоположение: Montreal

Мнение от jana »

Подкрепям изцяло мнението на beckythomas9.
При условие, че нямам медицинско образование не бих могла да се смятам за по-компетентна от който и да било доктор, където и да е по света.
Аватар
Jane
Мнения: 1781
Регистриран на: Пет Апр 15, 2005 9:15 pm
Местоположение: Mtl, QC

Мнение от Jane »

Абе какво сте се задърпали, всеки си има глава на раменете и да си носи това, което иска и мисли, че му е нужно! :evil:
Всичко си е до човека. Аз лично съм привърженичка на носенето на лекарствата и без да имам медицинско образование. Предпочитам сама да си свърша работата (в границите, които са позволени), пред това да преживявам случките описани от хората във форума, защото и без това като дойдете, колкото и да сте подготвени с инфо, меко казано ще ви хване нервата, като ви дадат час за преглед в близките няколко месеца !!!

Носете си това, което искате и в каквито количества искате !!!
BabaPena
Мнения: 976
Регистриран на: Съб Мар 06, 2004 12:20 pm
Местоположение: Winnipeg, MB

Мнение от BabaPena »

beckythomas9 написа:...лекарства е добре да си носи човек, но не в големи количества и то само такива, които знае как и защо да използва.
Tozi pat sam na 120% saglasna s kolejkata.

Kakvo vi stava, be hora??? Shiroko spektarni antibiotitsi????? ANALGIN????

Doktorite v Kanada ne davat antiviotitsi za shtialo i neshtialo zashtoto TAKA TRIABVA! (koito ima poznat biolog ili lekar okolo sebe si da pita kakvo e plazmid i multiply resistant bacterial strains) Analgin v tsivilizovanite darjavi ne se pie ot 15-20 godini (ako vidite dannite kakvo oshte pravi analgina osven che 'svalia temperatura' shte se hvanete za glavata)...Izobshto doktorite uchat po 6 godini i spetsializirat po oshte tolkova...zashto si mislite che mojete da im varshite rabotata sas saveti ot foruma???

Az si vzeh samo elementarni neshta za nastinka, bilki i ibuprofen...Kato mi pritriabva antibiotik mi go izpisaha na sekundata i chastnata mi zastrahovka v Blue Cross go pokri...Tova tuk e tsivilizovana darjava...

Hronichno bolnite triabva da imat zapasi za niakolko mesetsa napred estestveno, no tam lichnia im lekar shte im kaje koe, kak i po-kolko...

Malko riazko stana, izvinete, no me hvashtat ludite kato cheta kak hora se opitvat da si samonavrediat za da spestiat niakoi dolar...Che i saveti razdavat...Niama li tuk niakoi lekar da obiasni edno drugo????

Sas zdrave i da ne Vi se nalaga da polzvate lekarstva
Аватар
Jane
Мнения: 1781
Регистриран на: Пет Апр 15, 2005 9:15 pm
Местоположение: Mtl, QC

Мнение от Jane »

BabaPena написа:Niama li tuk niakoi lekar da obiasni edno drugo????
Няма ли тук модератор да заключи тая тема, защото нещо изтъпя, както всички от сорта - дайте акъл за нещо, което трябва сам да реша и е разисквано хиляди пъти във форума !

А по въпроса за лекарите тук, аз още помня едно невинно питане за цитонамазките в какво се превърна ! :wink:
BabaPena
Мнения: 976
Регистриран на: Съб Мар 06, 2004 12:20 pm
Местоположение: Winnipeg, MB

Мнение от BabaPena »

Jane, ne mislia che triabva da se zakliuchva temata, shtom oshte ima hora pieshti analgin i iskashti niakoi da im preporacha 'antibiotik, koito ne drazni stomaha'... Naprotiv - lekarite vav foruma triabva da provedat edna prosvetna kampania, a nai-dobre statia za portala da se napishe... Vsiakakvi gluposti (ot tipa na koi kurier da polzvam i da si legaliziram li dokumentite) obsajdame non stop...a tuk stava vapros za ZDRAVE...edin chovek da razbere che ne biva da pie antibiotitsi na svoia glava sled taia tema...pak si struva pisaneto!
Аватар
Jane
Мнения: 1781
Регистриран на: Пет Апр 15, 2005 9:15 pm
Местоположение: Mtl, QC

Мнение от Jane »

BabaPena написа: Naprotiv - lekarite vav foruma triabva da provedat edna prosvetna kampania, a nai-dobre statia za portala da se napishe... !
Ами да се напише, ако имат време и желание разбира се. Въпросът е дали ще бъде прочетена и още колко пъти темата ще се повтаря ?!? Защото си мисля, че много хора не четат статиите на портала, а има доста нови неща, написани там и при това полезни !
survivor
Мнения: 2848
Регистриран на: Чет Окт 09, 2003 10:08 pm
Местоположение: Монреал

Мнение от survivor »

Ne, i na men mi e interesno, i az misleh sega kato si otida da se zaredja s Analgin. Misleh che tuk izpolzvaneto na tova lekarstvo prosto njama tradicii i zatova ne se prodava. Sega si spomnjam che maj imashe spor mezhdu Poumpi i Joy po tozi vapros. Ami ako njakoj oshte mozhe da dade mnenieto si za Analgina, mislja che shte ni e ot polza. Az lichno misleh, che tova e obezboljavashto s po-slabi vredni efekti.
BabaPena
Мнения: 976
Регистриран на: Съб Мар 06, 2004 12:20 pm
Местоположение: Winnipeg, MB

Мнение от BabaPena »

Survivor, s izrichnata ugovorka che NE sam lekar (t.e. moje da ne sam dorazbrala neshto, a i ne sam chela poslednite publikatsii po vaprosa) moga da ti predloja slednata izvadka ot doklad na FDA:

The use of dipyrone (drugoto ime na analgina) has been associated with bone-marrow toxicity, severe agranulocytic anemia, dose independent teratogenicity, induction of the microsomal enzyme system, and a tendency to increase bleeding times by suppressing the formation of prothrombin. Toxicity concerns led FDA to withdraw approval of all dipyrone-containing products for use in humans in 1977.

Men lichno nai me pritesniava namaliavaneto na belite kravni teltsa...

V dobavka triabva da kaja, che dokolkoto mi e izvestno analgina e zabranen za prilagane i v JIVOTNOVADSTVOTO v shtatite, Zapadna Evropa i Ca.

Na tozi fon, osven ako lekar ne mi dokaje s fakti i dokumenti che taia otrova e bezvredna az ne bih posegnala kam analgina pri nalichie na tolkova dobri obezboliavashti na pazara...
Аватар
c200
Мнения: 2095
Регистриран на: Сря Юли 30, 2003 8:35 am

Мнение от c200 »

Като приревеш утре посред нощ, да те видя кой семеен лекар ще питаш. Laughing Преди да говориш за глупости, се замисли, че това го пише човек на "ти" с българска и местна медицина.
Бъди здрав и не се оплаквай от 6 часово чакане в юржанса да ти свалят температурата!
Нито че са те наблъскали с наркотици там, където би могъл да минеш с аналгинче....
JOY, основен принцип на медицината, с която си на "ти" е да не вреди. Важи не само за докторите, но и за санитари, сестри и прочее медицински люде.
Това което написа за огромните количества лекарства само може да навреди, първо на джоба, а ако захване човек да ги пие и умствено.

Ще потретя - питайте доктора, който ви лекува в БГ какви лекарства да вземете, а като се разболеете в Канада - и тука се намират доктори.
Рядко обръщам внимание на форумни идиотии, ама тази дето я снесе в темата считам за опасна.
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Аватар
Jane
Мнения: 1781
Регистриран на: Пет Апр 15, 2005 9:15 pm
Местоположение: Mtl, QC

Мнение от Jane »

c200 написа: Ще потретя - питайте доктора, който ви лекува в БГ какви лекарства да вземете ...
Ами ей те тва е смисъла на тая тема в две думи и мисля, че не отнема чак толкова време да се направи и после сами да си решите какви средства може да отделите, и колко от това ще ви е нужно !


П.П. Лично на мен, нищо от това което донесох не ми бе в излишък, е не съм домъкнала лекарства за едно цяло Фармапри, но си донесох доста неща, които са специфични за моето семейство, разбира се след консултация с лекар!
За трайността, ами гледайте какво пише на кутиите на лекарствата, то това не е тайна !
Аз бях до тук в тая тема, не че съм искала да обидя или да се карам с някого, ама и аз понякога изперквам, четейки едни такива надъхани мнения ! Май и аз нещо не съм си пила хаповете, ей сега отварям склада да видя няма ли някое с изтекла трайност ! :) :beer:
Заключено