imam diploma za injener. help!!!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
vvv

imam diploma za injener. help!!!

Мнение от vvv »

imam diplama za injener.razbrah,che triabva da ia preravniavam ili neshto
ot sorta,koeto otnemalo dosta vreme i nervi.niakoi znae li tochno za kakva protsedura stava vapros i kolko vreme otnema tia.predvaritelno blagodaria na vseki,koito mi obarne vnimanie!!! :wink:
Joy

Мнение от Joy »

За да бъдеш инженер в Квебек трябва да си член на скапания им Ордер.Без членство,не си инженер тук.Погледни в стария форум давах сайтовете на всички проф.организации!
Членството в този ордер е едно от най-трудните и на практика почти невъзможни без тукашна диплома.Има разбира се,процедура-много дълга и тежка,но тя е по-скоро за замазване на очите.Не знам пример някой да е влязъл в този ордер без да е учил тук и да има местна диплома.
Много зависи все пак каква конкретно ти е професията за това дали ще можеш да работиш в сферата на по-ниско ниво.
Последно промяна от Joy на Пет Ное 28, 2003 12:58 pm, променено общо 1 път.
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Zna4i, ima dwa warianta ob6to kazano. Parwia i super lesen e: otiwa6 w MRCI, podawa6 molba za equivalance zaedno s diplomata i t.n., pla6ta6 160 $ i sled mesec polu4awa6 equivalence na BAC. Towa niama stojnost pred le modit ordre, no ewentualno 6te orientira bade6tia rabotodatel kakwo e niwoto ti na obrazowanie spriamo tiahnata sistema.

Drugoto we4e si e 4ista proba awanturizam. Podawa6 molba da ti razgledat dosieto, koeto ti struwa okolo 500$. W zaw. ot predmetite ti i stava ti ti opredeliat prirawnitelni izpiti: ot 0 do 4. Oswen tiah imah zadalvitelno Invenerna Ikonomika , Etika na invenera i izpit po frenski pred ofisa. Ako izkara6 izpitite, bez frenskia na parwo wreme, stawa6 ing. junior. I t.n.......
Prikazka bezkraj.....
Обичам да преча
MechoPuh

Мнение от MechoPuh »

anito написа:W zaw. ot predmetite ti i stava ti ti opredeliat prirawnitelni izpiti: ot 0 do 4. Oswen tiah imah zadalvitelno Invenerna Ikonomika , Etika na invenera i izpit po frenski pred ofisa. Ako izkara6 izpitite, bez frenskia na parwo wreme, stawa6 ing. junior. I t.n.......
Prikazka bezkraj.....
Polovinata istina ep-losha ot tsialata laja. Ne mi se razpravia sega s vas, ama i dvete imate nujda ot seriozno preosmisliane na infoto vi po temata. Az ako sam kato vas shtiah da si iztria postingite i da se izvinia na choveka za zabludata.
Joy osven emotsii nishto konkretno ne e dala. Demek "abe otkaji se- ne e za tebe". tova e prosto ujasno. A ti si pishesh na izus za izpitite. Spored OFITSIALNITE danni ot http://www.oiq.qc.ca/ izpitite mogat da sa MAXIMUM 5 (vkluchitelno i ostanalite izbroeni ot tebe anito). Samo frenskia si e otdelno.
vvv znai che imash shans. Az sam prof. ingener. Kogato iskash- mojesh.
A izpitite da ne te plashat. Shtom si uchil v BG niama da imash problemi da se spravish i s tukashnite. I izobshto ne ti triabva da imash Canadska diploma. :shock:
Joy

Мнение от Joy »

Мечо,да не искаш да кажеш,че си член на ордера и то без местна диплома? Би ми било много приятно да знам,че съществуват и такива хора,но до сега не съм чула за нито един случай.
Не съм казвала,че е невъзможно,казах,че е много сложно.И също го препратих за информация към сайта на ордера.
Мисля,че даване на напразни надежди е много по-вредно!

И ще си позволя да копирам мнение на много по-стар емигрант от мен :

Permettez-moi de vous contredire, Madame (et Monsieur). Si vous voulez travailler en qualité d’ingénieur, vous devez absolument devenir membre de l’Ordre des ingénieurs. Pour le devenir, vous serez obligé de passer un examen très rigoureux, qui requiert la connaissance très profonde de la langue française en domaine de génie.
Je ne suis pas en Finlande, Monsieur Huron, j'habite Montréal depuis une dizaine d'années déjà et je connais pas mal de choses. Mais vous avez le droit de ne rien ecouter... Et puis, nous ne parlons pas ici des diplômes quebecois, ceux qui en possèdent n'éprouvent de difficultés presque nulle part.

Moi, je sais pour sûr que pour un immigré il est quasiment impossible:

1. Trouver un poste d'ingénieur.
2. Passer un examen pour le devenir.

J'aurais voulu me tromper... ou, le cas échéant, d'entendre parler des exceptions de cette règle.

Та и аз като него,много бих искала да чуя за изключения от това правило.
Joy

Мнение от Joy »

Но за едно си прав,Мечо...Това,че аз не съм чувала или нито един мой познат още не е чувал за подобен случай не е доказателство,че такъв не съществува...За това малко промених съобщението си.
Както всички знаем,обаче,изключенията потвърждават правилото.
Joy

Мнение от Joy »

---
MechoPuh

Мнение от MechoPuh »

Mamka mu, Joy, biah ti napisal tsiala izpoved, no iavno ne se e zaredila na servera...tia dvamata Plamen i ssttoo triabva da gi linchivame za podobni propuski.
Ta iskah da se izvinia i na tebe i na anito za raizkata si reaktsia. Ne e redno da reagiram taka, no ponachina po koito ste napisali temite si i dvete izliza cche e nai-dobre choveka da se otakje vednaga. A tova ne e taka. Estestveno frenskia e ujasen i truden izpit. Obache se vzima koi ot 3 koi ot 10-ia pat... :wink: Kato tsialo izpititte ne sa tejki. ako si zavarshil BG university ne bi sledvalo da imash problem s tukashnite. Daje i Master da karash. Ima razbira se trudnosti, no ti znaesh kolkohora sa ingeneri v BG i kakvo si misliat drugite z atiah. A tuka ima uvajenie...i kolkoto po-trudno se vliza niakade tolkova po-goliama e izgodata i sotsialnia status posle.
Prosto triabva da s eopita. Ako ima problemi s frenskia- ima i drugi provintsii. AKo lipak ne...ami za kakavo ingenerstvo govorim otgava. I az sam protiv da cheta cherteji na injener deto ne pravi razlika na fresnki mejdu é i è...sorry ama taka e redno.
Osven tova za pravilata iskah da kaja 2 dumi. Ima gi. I sa takiva. ako ne vi haresva ne si gubete vremeto v mrankane i opiti da g izaobikolite. Az lichno reshih za sebe si che mi e nai-zgodno da gi spazvam i da nameria nai-izgodnia variant za sebe si. A i predstaviash li si pri tolkova mnog imigranti ako vseki imash epravo da proektira kakvoto si iska...ujas...tia loshi kashti niamashe da sa i na polovina tolkova dobri... :wink:
Osven tova z poznavam v Québec i ingeneri i arhitekti BG-i...poviarvai mi ne sa malko. No vsichki z aminali prez tsedkata...niama kak.
MechoPuh

Мнение от MechoPuh »

Mamka mu, Joy, biah ti napisal tsiala izpoved, no iavno ne se e zaredila na servera...tia dvamata Plamen i ssttoo triabva da gi linchivame za podobni propuski.
Ta iskah da se izvinia i na tebe i na anito za raizkata si reaktsia. Ne e redno da reagiram taka, no ponachina po koito ste napisali temite si i dvete izliza cche e nai-dobre choveka da se otakje vednaga. A tova ne e taka. Estestveno frenskia e ujasen i truden izpit. Obache se vzima koi ot 3 koi ot 10-ia pat... :wink: Kato tsialo izpititte ne sa tejki. ako si zavarshil BG university ne bi sledvalo da imash problem s tukashnite. Daje i Master da karash. Ima razbira se trudnosti, no ti znaesh kolkohora sa ingeneri v BG i kakvo si misliat drugite z atiah. A tuka ima uvajenie...i kolkoto po-trudno se vliza niakade tolkova po-goliama e izgodata i sotsialnia status posle.
Prosto triabva da s eopita. Ako ima problemi s frenskia- ima i drugi provintsii. AKo lipak ne...ami za kakavo ingenerstvo govorim otgava. I az sam protiv da cheta cherteji na injener deto ne pravi razlika na fresnki mejdu é i è...sorry ama taka e redno.
Osven tova za pravilata iskah da kaja 2 dumi. Ima gi. I sa takiva. ako ne vi haresva ne si gubete vremeto v mrankane i opiti da g izaobikolite. Az lichno reshih za sebe si che mi e nai-zgodno da gi spazvam i da nameria nai-izgodnia variant za sebe si. A i predstaviash li si pri tolkova mnog imigranti ako vseki imash epravo da proektira kakvoto si iska...ujas...tia loshi kashti niamashe da sa i na polovina tolkova dobri... :wink:
Osven tova z poznavam v Québec i ingeneri i arhitekti BG-i...poviarvai mi ne sa malko. No vsichki z aminali prez tsedkata...niama kak.
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Wiarno, 4e postinga mi zwu4i dosta obezkuravitelno, no sigurno sam w takowa nastroenie... A za infoto, ako ne wiarwah w towa, koeto pi6a, izob6to niama6e da go napi6a. Towa znam, towa kazwam. 6tom ne e taka, poprawete me, kakto i ti si go naprawil... Nali za towa e forum. Taka i na men 6te pomogne6...
Обичам да преча
MechoPuh

Мнение от MechoPuh »

anito написа:Wiarno, 4e postinga mi zwu4i dosta obezkuravitelno, no sigurno sam w takowa nastroenie... A za infoto, ako ne wiarwah w towa, koeto pi6a, izob6to niama6e da go napi6a. Towa znam, towa kazwam. 6tom ne e taka, poprawete me, kakto i ti si go naprawil... Nali za towa e forum. Taka i na men 6te pomogne6...
Anito, ti si dusha chovek :P . Dano i Joy e po-large. :wink:
Emotsionalnite reaktsii ne pomagat na nikoi. Inache moga da ti dam niakakvo info po vaprosa...oshte sipazia starite materiali i vaprosnitsi koito dokolkoto znam oshte varviat...moga da tsitiram tochki ot tam. A ako niakoga mi ostane vreme :( shte pisha na ssttoo ili Plamen po temata da go slojat pri drugite temi v portala.
Joy

Мнение от Joy »

Мечо,от всичко което си написал,аз пак не разбрах...Ти член ли си или не си член? За да знаем за какво става на въпрос все пак...Хора,които се надяват,че ще минат цедката-бол! А такива,които са я минали нещо няма...
Емоционална ми е реакцията сигурно,защото и аз дълго време хранех напразни надежди и късно проумях,че те само ми попречиха...
Та,според мен,е по-добре да се отърси човек от рано и да търси пътя през учене в тукашен Ун-т.Защото останалото си е чиста загуба на време и усилия.ИМХО!
MechoPuh

Мнение от MechoPuh »

JOY написа:Мечо,от всичко което си написал,аз пак не разбрах...Ти член ли си или не си член? За да знаем за какво става на въпрос все пак...
Da. Ot 2 godini (gore-dolu).Otne mi 4obshto. I ako se naloji moga da ti pokaja oshte hora. Za sajalenie povecheto ne im se znaimava s forumi. A to si e kupon. :wink:
Joy

Мнение от Joy »

MechoPuh написа:
JOY написа:Мечо,от всичко което си написал,аз пак не разбрах...Ти член ли си или не си член? За да знаем за какво става на въпрос все пак...
Da. Ot 2 godini (gore-dolu).Otne mi 4obshto. I ako se naloji moga da ti pokaja oshte hora. Za sajalenie povecheto ne im se znaimava s forumi. A to si e kupon. :wink:
И без тукашна диплома? Мечо,имаш ми уважението и възхищението!Да се преборят тези хиени никак не е лесно.Но,щом казваш,поне ще знаем,че е възможно...
Ами аз какво се обаждам тогава...Ей,ви Мечо-той е член...да разказва всичко подробно,че всички да знаят как се става член в Квебек! :D
Твоя е думата,Мечо! (напиши и колко ти струва това удоволствие,моля!)
MechoPuh

Мнение от MechoPuh »

JOY написа:
MechoPuh написа:
И без тукашна диплома? Мечо,имаш ми уважението и възхищението!Да се преборят тези хиени никак не е лесно.Но,щом казваш,поне ще знаем,че е възможно...
Ами аз какво се обаждам тогава...Ей,ви Мечо-той е член...да разказва всичко подробно,че всички да знаят как се става член в Квебек! :D
Твоя е думата,Мечо! (напиши и колко ти струва това удоволствие,моля!)
POdavsh si dokumentite (okolo500CAD).
Chakash 3-4 mesets i ti naznachavat izpiti (nai- mnogo 3). Vseki ot tiah struva po okolo 130 CAD (karam na spomeni). MOgat da se vzemat samo ot perioda 1-15 mai ili 1-15 oktomvri (taka e po reglament).
Shtom gi vzemete vi priznavat diplomata 100%.
Заключено