stipendia i dohod

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
irram

stipendia i dohod

Мнение от irram »

vapros kam studentite

kandidatstvam za universitet i stipendia.
ako napisha che ne sam imal nikakvi dohodi v bg za prednata godina, za da polucha max .stipendia za uchene ,moze li da proveriat informaciata mi i kakvi ste sa posledstviata?

Uspeh na vsichki
pumpy

Мнение от pumpy »

shte proverjat kakvo si deklariral pri iskane na TVQ/TPS i osven tova iskat kopie ot danachnata ti deklaracija ot BG ot predhodnata godina. ne e trudno da gi izlajesh prosto zapomni kakvo si lagal za da ne se izdanish sam sled njakoja i druga godina a nai dobre e da si napishesh istinata i s njakolka hiljadi dohod ot BG pak shte ti dadat max stipendija - ima edna programka na stranicata na AFE svali si ja i si smetno stipendijata v zavisimost ot dohoda i shte se ubedish sam.
mama_kenga

Мнение от mama_kenga »

И двамата с мъжа ми получихме пълни стипендии без да са ни искали никакви дан.декларации.Даже някои документи ни бяха с преводи от Бг - там очаквах спънка, ама слава богу добре се развиха нещата.Освен това аз работя, но т.к. детето ni е под 6 години ме приравняват на temps complet и като така взимам и пълна стипендия.Изобщо къпем се в пари :DНо познавам един румънец, на когото му искаха да доказва доходи за 7 години назад в Румъния - един вид не искаха да му дадат стипендия, не знам защо така.Само да уточня, че мъжът ми вече започна уч.година(той учи в колеж), а а з ще започвам от септември в UQAM.
survivor

Мнение от survivor »

Znachi i na men navremeto mi poiskaha danachna deklaracija ot Balgaria za stari dohodi i kato im objasnih che njamam, te mi predlozhiha da napravja deklaracija za tova kakvi dohodi sam imala. Zaveriha mi ya na sashtoto mjasto sreshtu 2 dolara i tova beshe. I az kato Poumpi mislya, che osven ako ne si imala njakakav super dohod ot Balgaria, njama opasnost da ti ti namaljat stipendijata ako si vpishesh dohoda. No naj-dobre e da si napravish izchislenijata v saita na Aide finacière aux études.
Заключено