Изучаване на френски в домашни условия?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
ABiT
Обратна връзка:

Изучаване на френски в домашни условия?

Мнение от ABiT »

Я споделете малко опит, че тук в дълбоката провинция много трудно се намиат учители а пък за курс просто няма смисъл да ви разправям... Та въпросите ми са има ли някви програми за самообучение и трябва ли на интервюто задължително да представя кетап че съм учил френски? Споделете малко опит имам ли шанс да го понауча без курс или да предприемам други мерки?

Благодара предварително!
"Гаражно, Кръчмарско, Селф Мейд, Самоубийство В Бутилки от Олио"
DOLPH

Мнение от DOLPH »

Ne mislq che trqbva da predstavqs dokument ce si u4il stiga da se predstavis dobre na intervuto!Moq savet e vse pak da si nameris ako ne kurs pone 4asten u4itel zastoto ste ti lipsva govorna praktika a tova e nai vaznoto na intervuto.Ina4e stava i sam za na4alo ama e dobre predi intervuto da si izkaras edin kurs !! Uspeh!!!
Аватар
Mani
Обратна връзка:

Език

Мнение от Mani »

почти е невъзможно да се подготвите без учител и то добър.Само това е начина.
христаки

френч

Мнение от христаки »

на Релакса не са лоши самоучителите
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

За интервюто Ви трябва учител, които ще има познания по професионалната Ви насоченост, и ще има познания към такива интервюта, които се провеждат.
Така, че само учител по френски не е достатъчен мисля аз.
Търсете учителите, които имат предстваваза какво става на въпрос.
ABiT
Обратна връзка:

Мнение от ABiT »

То това ясно ама ако знаете тука колко трудно може да се намерят такива учители... май ще трябва да имигрирам още сега към някой по-цивилизован град, че да успея на интервюто....
ABiT
Обратна връзка:

Мнение от ABiT »

Друго се сетих д попитам...знам че е субективно, но колко часов курс примерно могат да ми генерират шанс за успех на интервюто при условие че не аз съм водещият кандидат?
Vesi K

Мнение от Vesi K »

При всеки е различно. Аз също не бях водещ кандидат, но ме питаха наравно със съпругът ми. Добре е да имаш минимум около 150 часа обучение на френски за да разбираш какво те питат и що годе да отговаряш. Относно сертификат от обучение - при нас поискаха на водещия кандидат, но пак ти казвам, че при всеки е различно.
Vesi K
Аватар
Doktora

Мнение от Doktora »

Tutankamon написа:За интервюто Ви трябва учител, които ще има познания по професионалната Ви насоченост, и ще има познания към такива интервюта, които се провеждат.
Така, че само учител по френски не е достатъчен мисля аз.
Търсете учителите, които имат предстваваза какво става на въпрос.
Спокойно кандидат емигранти!
Не вземайте всичко за чиста монета.
Само учител по френски ви е достатъчен.
Не забравяйте,че трябва да се готвите и по 212 въпроса задавани на интервюто и написани от Боби и Роси в порталните теми.
Много помагат.
В крайна сметка интервюто основно се върти около тях.
Док.........
TROUBLEMAKER
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

Мой съвет, учете френски, но трябва и да потърсите съвет на компетентно лице, което ще ви подготви за самото интервю. Защото ще са ви необходими в разговора на интервюто ,термини свързани с вашата работа и дипломите, с които разполагате.
Ами няма какво да се стряскате, просто търсете, най-новата информация, и най-добрите варианти за подготовка за интервюто, защото е много важно как ще се представите и какво впечатление ще направите на интервюиращия.
Аватар
ivanko13
Модератор

Re: Изучаване на френски в домашни условия?

Мнение от ivanko13 »

ABiT написа:Я споделете малко опит, че тук в дълбоката провинция много трудно се намиат учители а пък за курс просто няма смисъл да ви разправям... Та въпросите ми са има ли някви програми за самообучение и трябва ли на интервюто задължително да представя кетап че съм учил френски? Споделете малко опит имам ли шанс да го понауча без курс или да предприемам други мерки?

Благодара предварително!
Можеш да ползваш следните интерактивни самоучители :

Relaxa- French, Rosetta Stone- French , TELL ME MORE-French, French9DELUX ,Learn to speak french

речници :

Le Petit Robert2003, Le Petit Larousse2005,Gaberoff Koral French Dictionary 1.01
Тези неща можеш да си ги дръпнеш сайта с торентите на Арена БГ както и през SHAREAZA,DC++,Edonkey и т.н. или помоли някой да ти свърши тази услуга - зали ,клубове .
В книжарниците също има доста самоучители които можеш да ползваш цените им са между 7 и 20 лева.
Слушай френско радио, гледай френска телевизия,френски филми със субтитри и т.н. за да свикнеш с мелодията на езика.И ако имаш възможност непременно изкарай и курс.Все някой покрай тебе ще е изкарал френска гимназия или нещо подобно.
УСПЕХ! :thumbsup:
И като си вземеш интервюто да не забравиш да почерпиш :wink:
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

Колегата ми е водещ кандидат самоподготвял се по учебника "Франсе Парле" не знам къде го има този учебник но съществува-без курсове и учители , ами с няколко срещи с други кандидат емигранти да му пооправят произношението.нито преди нито след това е учил / знаел френски
минал е интервюто - писали са му франкофон.
и вече повече от година е тук в Монреал.

Извод: може и без курсове и учители при добра организация - ама тука е тънкостта - добрата организация
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

повтарям Фрррансе Парррле - купен чрез Павлин Пенчев - повечето варненски емигранти, с изключение на мен, са дошли през неговата фирма и могат да ти дадат адрес и телефон.

в него е написано как се произнасяли фрррренските шибани звуци и как се чете този крррррасив език и други полезни неща.

вив льо льо льо фрррранкофони, л'амурррр франсе (или франсез е*а ли му майката) и Кебек либр и други грозни словосъчетания :metro:
Аватар
trans

Мнение от trans »

Хайде стига глупости кой как си учил и как бил франкофон :rotfl:
Всеки който поне малко знае френски ще ви каже трябва си време УЧЕНЕ и учетел А бе хора ами нали трябва някой да ви обясни тънкости и изключения и нали трябва да се ГОВОРИ с някой
Не казвам че е невъзможно да се мине без учител НО много по сигурен се чувстваш иначе :beer:
Заключено