Koga nai-kysno triabva da pristigna v Canada...

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
DamyanM

Koga nai-kysno triabva da pristigna v Canada...

Мнение от DamyanM »

Zdraveite priateli,
Imam edin vypros. Koga nai-kysno triabva da pristigna v Canada ako iskam da kandidatstvam v universitet (primerno Toronto university), taka che da zapochna da ucha prez zimnata sesia sledvashtata godina?
Shte sym vi blagodaren za vsichki syveti po tozi vypros, nai-veche ako niakoi ima veche takyv opit.
Pozdravi,
Damyan
Аватар
Koko

Re: Koga nai-kysno triabva da pristigna v Canada...

Мнение от Koko »

DamyanM написа:Zdraveite priateli,
Imam edin vypros. Koga nai-kysno triabva da pristigna v Canada ako iskam da kandidatstvam v universitet (primerno Toronto university), taka che da zapochna da ucha prez zimnata sesia sledvashtata godina?
Shte sym vi blagodaren za vsichki syveti po tozi vypros, nai-veche ako niakoi ima veche takyv opit.
Pozdravi,
Damyan
Мисля че не е толкова важно физическото ти присъствие в Канада, колкото да си си подготвил добре документите за кандидатстване в съответствие изискванията на университета и да си ги изпратил в указания срок. Тази информация я има написана в уеб-сайта на всеки един университет - какви документи и в какви срокове се подават.
Университети в Канада има много, програмите им също са доста и различни - уточни кой университет и каква учебна програмата те интересуват и може би ще получиш по-конкретен отговор.
Освен това, какво разбираш под зимен семестър - от януари ли? Мисля че повечето програми започват през есента, но и това е относително.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

за да почнеш есента трябва да подадеш до 1 февруари
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Hey, Damyan! :P

Az imah sashtiyat merak kato tebe da pochna zimnata sesiya, shtoto ne mi se chakashe do drugata esen v bg. :lol: Povecheto universiteti, obache pone v Ontario nyamat zimen priem, taka che tryabva da pishesh do dosta mesta, dokato otkriesh tova, koeto ti tryabva. Az otrkih dva universiteta, koito byaha naviti da priemat zimata: University of ottawa i U. of Guelph i az kandidatsvah v prviya ot tyah. Obache, imay sashto predvid, che sam kandidatstval YUNI, za priem ot YANUARI. Taka, che deystvay. Za toya yanuari e kasno mi se struva da kandidatsvash, taka che kakto te savetva i Sasho71, may shte se anloji da kandidastvash za next fall. Ne iskam da te razocharovam, my friend, no na tam mi namirisva rabotata. No, za vseki sluchay, pishi na universitetite, koito te interesuvat. Idi tuk i trsi nared: www.aucc.ca Good luck! 8)
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
DamyanM

Мнение от DamyanM »

Blagodaria vi za byrzite otgovori. Mislia, che triabva da vi se izvinia za netochno zadadenia vypros. Imam namerenie da zapochna da ucha sledvashtata esen, taka che, mislia che imam dostatychno vreme. No moga li da si podam dokumentite predi oshte da imam Permanent Resident Card?
V momenta sym oshte v Bulgaria i chakam da mi izpratiat pismoto za da si pratim pasportite (s zhena mi) I da ni biat vizite za Canada. Vse oshte prouchvam v koi universitet si zasluzhava da ucha schetovodstvo ili tyrgovia. Ako mozhe da me nasochite kyde bih mogyl da nameria niakakva klasacia (po renomiranost) na universitetite v Canada, shte sym vi mnogo blagodaren. Prosto sybiram vsiakakva informacia po tozi vypros.
S pozdrav,
Damyan
Заключено