До Канада за документи и обратно.
До Канада за документи и обратно.
Здравейте,
Преминах успешно интервюто за Квебек доста отдавна (преди 2-3 години), но поради различни причини спрях до там. В началото на тази година реших да не губя възможността и през месец май направих медицинските прегледи. В момента очаквам писмо за визи. Идеята, която смятам да реализирам е двуседмично посещение на Монреал през септември за подаване на документи и взимане на PR-карта/SIN/други, и завръщане в България в очакване на по-добри времена.
В тази връзка имам следните въпроси към вас:
1.Възможно ли е преминаване през всички служби и получаване на всички необходими документи за осигуряване на по-нататъшния престой в рамките на 2 седмици? Ако не какво бихте ме посъветвали?
2.Тъй като имам приятели в Торонто, които могат да ме приемат - възможно ли е да кацна направо там и да мина през местните служби или е наложително документите да бъдат обработени от властите на Квебек?
3.През октомври ми изтича сертификата за селекция за Квебек. Някой има ли идея как се удължава сертификат и искат ли се отново някакви такси?
Преминах успешно интервюто за Квебек доста отдавна (преди 2-3 години), но поради различни причини спрях до там. В началото на тази година реших да не губя възможността и през месец май направих медицинските прегледи. В момента очаквам писмо за визи. Идеята, която смятам да реализирам е двуседмично посещение на Монреал през септември за подаване на документи и взимане на PR-карта/SIN/други, и завръщане в България в очакване на по-добри времена.
В тази връзка имам следните въпроси към вас:
1.Възможно ли е преминаване през всички служби и получаване на всички необходими документи за осигуряване на по-нататъшния престой в рамките на 2 седмици? Ако не какво бихте ме посъветвали?
2.Тъй като имам приятели в Торонто, които могат да ме приемат - възможно ли е да кацна направо там и да мина през местните служби или е наложително документите да бъдат обработени от властите на Квебек?
3.През октомври ми изтича сертификата за селекция за Квебек. Някой има ли идея как се удължава сертификат и искат ли се отново някакви такси?
става, ама като кацнеш, трябва да им дадеш адрес, на който да ти пратят всичко. при нас периодите бяха горе-долу така
ПР кард - 3-4 седмици
СИН - 5 седмици
здравни карти - 3 месеца.
от тия всичките ПР кард е важната, другите някой твой приятел ще ги вземе от пощенската кутия и това е.
това е за Quebec, за Онтарио да каже някой дали са подобни сроковете.
иначе можеш да кацнеш където искаш, например да си избереш мястото според по-къси срокове за издаване на документи
иначе официалният срок за ПР кард е 30 дни от момента, в който службите получат твоя пощенски адрес.
ПР кард - 3-4 седмици
СИН - 5 седмици
здравни карти - 3 месеца.
от тия всичките ПР кард е важната, другите някой твой приятел ще ги вземе от пощенската кутия и това е.
това е за Quebec, за Онтарио да каже някой дали са подобни сроковете.
иначе можеш да кацнеш където искаш, например да си избереш мястото според по-къси срокове за издаване на документи

иначе официалният срок за ПР кард е 30 дни от момента, в който службите получат твоя пощенски адрес.
Kapitane , vse edno cheta za sebe si 
S tazi razlika che mi se iska malko poveche da posedia , ako moje da izkaram niakoj drug dolar i da razgledam Kanada , sigurno e krasivo . No ia mi kaji , tazi karta za kakvo ti e ? v Smisal , taka kakto razbiram , kato ia vzemesh , moshesh eventualno sled dosta vreme da otidesh v kanada , ili ot vreme na vreme da hodish , ne si li gubish statuta ?
uspeh ti pojelavam
iavno ima i drugi misleshtii kato men , koeto me radva , ne sam samo az 

S tazi razlika che mi se iska malko poveche da posedia , ako moje da izkaram niakoj drug dolar i da razgledam Kanada , sigurno e krasivo . No ia mi kaji , tazi karta za kakvo ti e ? v Smisal , taka kakto razbiram , kato ia vzemesh , moshesh eventualno sled dosta vreme da otidesh v kanada , ili ot vreme na vreme da hodish , ne si li gubish statuta ?
uspeh ti pojelavam

Разбира се, че не отивам само на екскурзия, а целта ми е да взема ПР статус и да мога да ходя когато си поискам в рамките на 5-те години. Ако тук нещата не се развият така ,както ми се иска ще си взема еднопосочен билет.
PR card може ли да се вземе от някой друг или трябва задължително лично? Някой имал ли е такъв проблем?
PR card може ли да се вземе от някой друг или трябва задължително лично? Някой имал ли е такъв проблем?
- Леля Екимка
- Диване
- Обратна връзка:
Nie poluchihme kartata po poshtata. sledovatelno triabva da posochish adres, na koito da ti izpratiat vsichki dokumenti. Posle niakoi tvoir priatel moje da ti izprati kartata v BG i tolkoz.PR card може ли да се вземе от някой друг или трябва задължително лично? Някой имал ли е такъв проблем?
Представителна извадка тип "паплач"

Spoko be kapitane, PR kartata ti moje da doyde i na addressa na tvoite priyateli v Toronto. Moi priyateli, koito jiveyat v USa napraviha neshto podobno na tebe. Doydoha v Canada, podadoha docs za PR card, SIN i health cards, ostaviha mesten address na koyto da im pristignat dokumentite i si tragnaha, a posle si gi poluchiha po poshtata i ot tam pak po poshtata v USA. Ako tvoite priyateli sa naviti taka, mogat prosto da ti prepratyat dokumentite po poshtata v BG. Samo che imay predvid, che zdravnata ti karta stava nevalidna ako si izvan provinaciyata, v koyato si ya poluchil poveche ot 6 meseca. Inache SIN nomerat ti e za cyal jivot, a da si zapazish PR statuta, tryabva da ti se saberat 2 godini v ramkite na 5-godishen period, schitan ot datata ti na land-vane v Canada.
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид
Горд канадски гражданин в Мадрид

Капитане,
Щом ще напускаш Канада след 2-3 седмици, няма смисъл да подаваш за здравна карта защото тя започва да важи чак на третия месец след влизането ти. Достатъчно е на границата да дадеш адреса на приятелите ти на който да изпратят PR картата и като подаваш за SIN да дадеш пак техния адрес, след което можеш да си ходиш за БГ. С други думи, няма нужда да седиш 2 седмици, 1-2 дена са ти достатъчни.
Щом ще напускаш Канада след 2-3 седмици, няма смисъл да подаваш за здравна карта защото тя започва да важи чак на третия месец след влизането ти. Достатъчно е на границата да дадеш адреса на приятелите ти на който да изпратят PR картата и като подаваш за SIN да дадеш пак техния адрес, след което можеш да си ходиш за БГ. С други думи, няма нужда да седиш 2 седмици, 1-2 дена са ти достатъчни.
PR картата е нужна за да може да влезеш в Канада. Статута се губи, ако в рамките на 5 години ти се съберат повече от 3 години извън Канада.inn написа:... No ia mi kaji , tazi karta za kakvo ti e ? v Smisal , taka kakto razbiram , kato ia vzemesh , moshesh eventualno sled dosta vreme da otidesh v kanada , ili ot vreme na vreme da hodish , ne si li gubish statuta ?
Obey gravity ... It's the law!
За да имаш правото на някакви облагиkapitana написа:A po princip kade e po izgodno da se kacne (kade se davat poveche oblagi) - v Montral ili Toronto?