В ролята си на админ, позачистих малко темата от хапливи забележки и заяждания, за да остане само полезната информация.
Като съпричастен съфорумец, ще кажа и своето лично мнение. Според мен, всичките дадени до тук идеи са практични и полезни, вкл. и тази за "фалшивата" трудова книжка. Няма да има никакъв проблем дори и някой да се обади за проверка, ако е даден реален "фирмен" телефон на инструктиран човек, който да каже каквото трябва. Но това не са неща, които се обсъждат публично, а в лични контакти. Нямам морални угризения от една подобна постъпка, защото и на мен вече ми идва да викна като поета: "..я волком би визгриз бюрократизм.." и т.н. (извинявам се за неточния правопис), системата просто е такава.
А доказването на трудов стаж в една държава се извършва съгласно разпоредбите на нейното законодателство. Та за България тези неща са обяснени в КТ и Наредбата за трудовата книжка и трудовия стаж (Държавен вестник: 102/1993, Обн. 03.12.1993), а за САЩ ще кажат други хора, които са запознати с тамошните изисквания. Но не може да искаш от държавни институции на една държава да ти издават официални документи по изискванията на чуждо за тази държава законодателство.
А що се отнася за липсата на дата в препоръката на работодателя от САЩ, то това не е съвсем така. Това "и до настоящият момент" е всъщност препратка към датата на издаването на документа т.е. дата си има. В случая момичето не е ощетено, защото стажа не е продължил дълго време след тази дата на издаване на препоръката. Кофти щеше да е в противния случай.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
аз доста се обърках вече . тъй като най-вероятно мъжът ми ще е водещ кандидат си мисля да поискам препоръки от работодателите си, които не са ми плащали осигуровки и ако ми го признаят, хубаво, ако ли не - не би следвало да е толкова страшно, от стажа в САЩ и по трудова книжка ще имам 2 год. и 1/2, така че няма голяма разлика в точките.
Така! това дето го пише La Rue za стажа в Сащ че ще те забави е може би вярно. НО , недей да си вадиш фалшиви книжки и други такива. Защото има 1 желязно правило -всяка лъжа рано или късно излиза на яве!
jiwota e towa koeto ni se slu4wa w nastoq6teto misleyki kakwo 6te prawim utre!
patsoni написа:Така! това дето го пише La Rue za стажа в Сащ че ще те забави е може би вярно. НО , недей да си вадиш фалшиви книжки и други такива. Защото има 1 желязно правило -всяка лъжа рано или късно излиза на яве!
Абе да ти кажа не е баш тъй тая работа И ма голяма значение дали ще е рано или късно.Я виж кмета на София му излязаха лъжите на яве ама вече е "късно"
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст" Георг Вилхелм Фридрих Хегел
ohhhhhhhhhhhhhhh, niamam dumi ,prosto niamam dumi, razberete nikoi ,nikoga niama da razbere ,che knijkata e falshiva ,i niama da bude proverena istinnostta i. horata praviat falshivi diplomi,falshivi svidetelstva za brak ,ta dori i falshivi svidetelstva za sadimost........i sa tuk i tova niama niakakvo znachenie za jivota im tuk. poznavam niakolko takiva sluchaia,koito ot niakolko godini si jiveiat v canada bez niakakuv problem. zasto se zablujdavate,che se praviat niakakvi seriozni proverki ,ta v bg vse oste niama edinna informacionna sistema,cari palen haos, i vtoro bez tova tuk pochti nisto ne se priznava,nikoi niama da ti poiska trudovata knijka ot bg,za da mu dokajesh ,che imash staj po edi koia si specialnost....oh kakvo li se zanimavam i az ......no niakoi pat ne se izdarja na glupostite izkazani ot nikoi hora v tozi forum...................