някой може ли да ми каже дали трудовия стаж се доказва само с трудова книжка или може и по друг начин. За съжаление само последната ми месторабота фигурира в трудовата ми книжка, а преди това съм работила на 2 места, но не са ми правили книжка. Освен това имам и стаж във САЩ, който естествено не фигурира в трудовата ми книжка.
как се доказва трудов стаж
как се доказва трудов стаж
Здравейте
някой може ли да ми каже дали трудовия стаж се доказва само с трудова книжка или може и по друг начин. За съжаление само последната ми месторабота фигурира в трудовата ми книжка, а преди това съм работила на 2 места, но не са ми правили книжка. Освен това имам и стаж във САЩ, който естествено не фигурира в трудовата ми книжка.

-
aleksandar
-
Di ana
- Обратна връзка:
Otnosno staza ti ot USA....
Az prilozih neshto kato Certificate of Service, koito pomolih da mi bade izdadeno s podpis na Supervisora i preporaka razbira se...
Tova beshe "just in case"za pred badeshti rabotodateli, no go prieha za staz pri procedurata v Quebec....
Tai kato tova beshe samo s podpis na supervisor( pechatite v USA i Canada ne sa tova, koeto sa v BG) na intervuto trjabvashe da donesa pismo v koeto da se upomenava tochno ot koga do koga sam rabotila...
Razbira se, da se nakara sluztelka v administraciata na kompanija v USA da izdade takova pismo otnema vreme...osobenno kogato i se zvani ot druga darzava i ne si na mjasto...vse pak mi izpratiha takova s absolutno greshni dati, koeto vaobshte ne ulesni polozenieto...
Na intervuto objasnih s 20 dnevnia si frenski situaciata i che chakam drugo takova pismo i intervuirashtata razbra...Dade mi certifikata i se ugovorihme, kogato pismoto pristigne da im go izpratja...
Predpolagam che v tvoja sluchai sashto ste svarshi rabota...Kogato im iskash takova pismo objasni za kakvo ti trjanva....Mislja, njama da imash problem...
Az prilozih neshto kato Certificate of Service, koito pomolih da mi bade izdadeno s podpis na Supervisora i preporaka razbira se...
Tova beshe "just in case"za pred badeshti rabotodateli, no go prieha za staz pri procedurata v Quebec....
Tai kato tova beshe samo s podpis na supervisor( pechatite v USA i Canada ne sa tova, koeto sa v BG) na intervuto trjabvashe da donesa pismo v koeto da se upomenava tochno ot koga do koga sam rabotila...
Razbira se, da se nakara sluztelka v administraciata na kompanija v USA da izdade takova pismo otnema vreme...osobenno kogato i se zvani ot druga darzava i ne si na mjasto...vse pak mi izpratiha takova s absolutno greshni dati, koeto vaobshte ne ulesni polozenieto...
Na intervuto objasnih s 20 dnevnia si frenski situaciata i che chakam drugo takova pismo i intervuirashtata razbra...Dade mi certifikata i se ugovorihme, kogato pismoto pristigne da im go izpratja...
Predpolagam che v tvoja sluchai sashto ste svarshi rabota...Kogato im iskash takova pismo objasni za kakvo ti trjanva....Mislja, njama da imash problem...
имам писмо от работодателя в САЩ, което показва датите, когато съм работила, но понеже го поисках преди да си тръгна и е издадено един ден преди да спра работа на него пише от 1 юли 2002 до present. Датирано е на 14 дек, а 15 дек ми беше последния работен ден. Дали ще свърши работа или да искам ново.
Също така относно стажа ми в БГ, когато не съм била на договор, няма го в трудовата ми книжка, нито НОИ ще имат информация за него - само препоръки дали биха свършили работа и дали има опасност да трябва да обяснявам как така този стаж не е записан в трудовата ми книжка.
благодаря на всички за помощта
Също така относно стажа ми в БГ, когато не съм била на договор, няма го в трудовата ми книжка, нито НОИ ще имат информация за него - само препоръки дали биха свършили работа и дали има опасност да трябва да обяснявам как така този стаж не е записан в трудовата ми книжка.
благодаря на всички за помощта
-
Botzo
-
Botzo
Ми за нашите се обаждаха до БГ, както и в актуалната работа на която бяхме. Там къдет окандидатствахме знам и други случай.ivanko13 написа:Ами какъв е начина да го проверят?
Какво ще стане коа решат да проверят helen? Ще си спомня за винаги милия съвет който е получила тук.
Моя съвет е никакви лъжи, а иначе всеки си има глава да си решава.
Последно промяна от Botzo на Съб Юли 23, 2005 4:38 am, променено общо 2 пъти.
-
LaRue
Няма такава възможност :idea: Разгледаи архива и ще се убедишivanko13 написа:Ами какъв е начина да го проверят?Botzo написа:Само не следвай чуждия пример:Канада не е Русия и мой съвет е такива работи да не правиш.Направи си фалшива трудова книжка
Ще те хванат за нула време.
бозо не е достоверен източник на информация (това аз постоянно го повтарям и доказвам с линкове)
Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???
This Account Has Been Suspended

-
Botzo
Само внимавайте ........ това ще ви кажа.LaRue написа:Направи си фалшива трудова книжка :idea: ( продават се във всички книжарници ).....
Това че в Канада са дошли 2-3 ма измамници по тоя начин не означава че това е постоянна тенденция.
Пак повтарям: моя съвет е никакви лъжи, а иначе всеки си има глава да си решава.
Това е ..... и темата е приключена за мен.
-
LaRue
бозо, момичето кандидатства от България, а не от Аржентина :idea:Botzo написа:Ми за нашите се обаждаха до БГ, както и в актуалната работа на която бяхме. Там къдет окандидатствахме знам и други случай.ivanko13 написа:Ами какъв е начина да го проверят?
Какво ще стане коа решат да проверят helen? Ще си спомня за винаги милия съвет който е получила тук.
Моя съвет е никакви лъжи, а иначе всеки си има глава да си решава.
Другото няма да ти го пиша защото ти си знаеш
Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???

-
Di ana
- Обратна връзка:
Helen,
Izvadi si novo pismo ot USA.
Neznam dali vse oste oste mozesh da se samoosigurish sas zadna data, no ako e taka napravi go i kazi che rabotodatelja ti e iskal ot teb da se samoosigurjavash....Tova e praktikata ponjakoga i sashtestvuva kato variant makar i ne chesto sreshtan.Razbira se zaedno s tova prilozi i preporaka ot sashtia tozi rabotodatel, kadeto ne si bila na dogovor.
Naskoto chetoh che e vazmozno sreshtu njakakva suma da si kupuvame staz za vremeto ,kogato sme bili v Universitet.
Ne razbrah samo dali tova se otnasja za hora na koito ne im dostigat 2-3 godini za pensia ili vseki moze da go pravi.
Proveri tova.
Izvadi si novo pismo ot USA.
Neznam dali vse oste oste mozesh da se samoosigurish sas zadna data, no ako e taka napravi go i kazi che rabotodatelja ti e iskal ot teb da se samoosigurjavash....Tova e praktikata ponjakoga i sashtestvuva kato variant makar i ne chesto sreshtan.Razbira se zaedno s tova prilozi i preporaka ot sashtia tozi rabotodatel, kadeto ne si bila na dogovor.
Naskoto chetoh che e vazmozno sreshtu njakakva suma da si kupuvame staz za vremeto ,kogato sme bili v Universitet.
Ne razbrah samo dali tova se otnasja za hora na koito ne im dostigat 2-3 godini za pensia ili vseki moze da go pravi.
Proveri tova.
Първата ми работа в БГ беше на Златни пясъци докато бях студентка, 2 лета - там естествено не се работи с договори или трудови книжки. След това 2 зими (също докато учех) работих като преподавател по английски в една езикова школа. Мога да взема препоръки и от двамата ми работодатели.
През това време ме осигуряваше (здравно) университета.
Фалшива трудова книжка ли е варианта?
През това време ме осигуряваше (здравно) университета.
Фалшива трудова книжка ли е варианта?