Щастливи ли сте в Канада?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
eliza

Щастливи ли сте в Канада?

Мнение от eliza »

Имате ли намерение да се върнете някога в България? Аз живея в България и за сега не мисля да я заменям за друга страна, но незнам още колко ще ми издържат нервите тука.
Дълбоко съм разочарована от живота, който се води в нашата мила родна страна.Ама като гледам и при вас не е много весело, при някои само! (имам много близки хора, които живеят в Канада)
borsay

хи

Мнение от borsay »

Щастието е философска категория. Не е важно къде живееш, а как се чувстваш или въобще дали чувстваш нещо, за да си щастлив. Но това е едно от многото определения. По-добре прегледай темата:" За или против Канада" .
Аватар
Valdi

Мнение от Valdi »

Точно така! Мястото на живеене не е определящо за способността човек да се самоопределя като щастлив - а самото понятие е твърде субективно. Просто избираш ново място за живеене, било то Мало Бучино, Павликени, София или Торонто, преценяваш че има по-малко недостатъци от предишното, опитваш се да се интегрираш в новата обстановка, да бъдеш полезен за околните и най-вече за себе си. Опитваш се да увеличиш приятните моменти за сметка на неприятните и ако се получи, получаваш относителното усещане за някакво благополучие т.е. мислиш си че си щастлив ... и това може да се повтаря отново и отново. А може да се примириш с даденостите и ... пак да си щастлив. Хора разни.... :beer:
За да направиш прерия е нужно - пчела и детелина и една мечта голяма. Ако мечтата е достатъчно голяма, може и без пчела и детелина!
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Аз си бях щастлив в БГ-то и в Канада съм си щастлив, та така, живота е както си го направиш и не зависи особенно от мястото където живееш.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
c200

Мнение от c200 »

Присъединявам се към преждеговорившия Lub0 for President!
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Teze

Kasmet!

Мнение от Teze »

Trudno e da se re6i6...., razbiram te...., zastoto,
samo predi niakolko godini iztrapnah, kogato polu4ihme vizate.

Deteto mi podska4a6e ot radost,roditelite mi reviaha, a az....

A sega na kade... i hubavo li e mnogo hubavo i neizvestno, no

Sega vsi4ki sme STASTLIVI, (bez roditelite)>>

USPEH!!!
bateto

Мнение от bateto »

За мен местото на живеене е определящо след това следва изкарването на пари и най вече начинът по който се правят,но общо взето тези 3 неща вървят комплексно.
Конкретно за мен
Канада:
1.по лошото место за живеене
2. по вече пари
3.по трудно изкарани пари

България:
1. по добро место за живеене
2.по малко пари
3.по лесно изкарване на пари
Рекапитулация:
Канада-1+,2-
България-2+,1-

В заключение за мен в България е по добре ,поради тая причина и се завръщам,но сами се досещате така с ръце в джобовете не става,заради това стоя тук засега и си налягам парцалите докато направя прилична сума пари,която да ми послужи за основа да изпълня ;България-точка 3.
Пак казвам тия 3 сравнителни точки се отнасят лично за мен ,не генерализирам сравнение Бг-Ка,това да се прочете внимателно ,за да няма недоразумения.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Бате, Бате... щом и ти взе да изневеряваш на себе си, тури му пепел. Какви са тези заобикалки? Налага се да те поправя за 3-та БГ точка, иначе хората ще си мислят, че някой друг го е писал горното:

3. Въртене на синджира. ;) :lol:

Иначе забележителния ти и находчив план има една малка слабост. Както вече се спомена в друга тема, има голяма вероятност мъдрите ни политически лидери да въведат закон за прекратяване на двойното гражданство. Ако това стане тази есен например, ще трябва да се откажеш от страхотния си план и да се прибереш в БГ, преди още точка 3 да се е превърнала от бленуван мираж в нещо по-осезаемо. :lol: :beer: :beer:
LaRue

Мнение от LaRue »

MrGeek написа:Бате, Бате... щом и ти взе да изневеряваш на себе си, тури му пепел. Какви са тези заобикалки? Налага се да те поправя за 3-та БГ точка, иначе хората ще си мислят, че някой друг го е писал горното:
3. Въртене на синджира. ;) :lol: ......
Бате, защо не си купиш броеница :idea: , струва ми се по-практично, а и е по-безопасно :wink: :lol: :lol:
Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???
This Account Has Been Suspended
Изображение
kosciuszko

Мнение от kosciuszko »

bateto написа:За мен местото на живеене е определящо след това следва изкарването на пари и най вече начинът по който се правят,но общо взето тези 3 неща вървят комплексно.
Конкретно за мен
Канада:
1.по лошото место за живеене
2. по вече пари
3.по трудно изкарани пари

България:
1. по добро место за живеене
2.по малко пари
3.по лесно изкарване на пари
Рекапитулация:
Канада-1+,2-
България-2+,1-

В заключение за мен в България е по добре ,поради тая причина и се завръщам,но сами се досещате така с ръце в джобовете не става,заради това стоя тук засега и си налягам парцалите докато направя прилична сума пари,която да ми послужи за основа да изпълня ;България-точка 3.
Пак казвам тия 3 сравнителни точки се отнасят лично за мен ,не генерализирам сравнение Бг-Ка,това да се прочете внимателно ,за да няма недоразумения.
iavno ne si uspial da izklasish tuk
huba

Мнение от huba »

MrGeek написа:
Иначе забележителния ти и находчив план има една малка слабост. Както вече се спомена в друга тема, има голяма вероятност мъдрите ни политически лидери да въведат закон за прекратяване на двойното гражданство. Ако това стане тази есен например, ще трябва да се откажеш от страхотния си план и да се прибереш в БГ, преди още точка 3 да се е превърнала от бленуван мираж в нещо по-осезаемо. :lol: :beer: :beer:
Neshto burkash.Pravoto da jiveesh v Canada niama nishto obshto s pravoto da imash dvoino grajdanstvo.V Canada mojesh da jiveesh cial jivot kato RP i s bg grajdanstvo.Po tvoiata logika, ti sahsto triabva da si stegnesh bagaja semptemvri ako bade vaveden toia "zakon", zashtoto ti si v sahtata kategoria( edno grajdanstvo- koeto ne e kanadsko) :D :D
Аватар
shantros

Мнение от shantros »

huba, и аз разсъждавам като теб.
bateto

Мнение от bateto »

Колега можеш ли да ми разясниш по елементарно мисълта си относно виртуален проблем с двойното гражданство,че аз толкова сложно не разбирм.Проследи ми мисълта и ме коригирай ,ако нещо греша.
Ако приемем,че септември българските политици приемат закон за забрана на двойното гражданство би трябвало да имам някакъв проблем според теб.Можеш ли да ми обясниш защо след като аз все още съм си само с едно гражданство-Българско,а в Канада съм все още резидент перманент и мога да си стоя като такъв колкото си искам и докогато си искам без да правя постъпки за канадско гражднство.Да приемем хипотетично,че в момента съм с двойно гражданство канадско и българско и въпросният закон бъде прокаран в България,какво тогава би ми попречило да живея в България и трябва да стягам куфарите септември,когато този закон все пак ми дава право на избор от две да избера едно,т.е. трябва да се откажа от едното гражданство,но не ми забранява в така създалата се ситуация да живея в България независимо с кое гражданство ще остана .Ако така се стекат обстоятелствата можеш ли да познаеш от три пъти с кое гражданство ще си остане Батето /джокер за какво му пука и за какво е дошъл тук/
Към другия колега -не само ми личи ,но и не съм изкласил в Канада все още,ако бях нямаше да съм тук и да се мотая по форумите ,ами нали знаеш лафа ми за синджирчето,а както актуално Ла Рю ме подсети замислям се и за броеница ,само дето много ориенталско ми звучи иначе нямам нищо на против.
Krassiiv

????

Мнение от Krassiiv »

Mai vaprosa be za 6tastieto ikanada.

Za men 6tastieto ne se opredelia ot tova kade jivee6.
az i v bg bah 6tasltiv i tuk sam. Tova zavisi ot tova kak ti moje6 da bori6 jivota. ako si uspial (is si bil 6tastliv) v svoita si rodina (kadeto vsi4ki kazvat 4e e mnogo trudno - razbirai i moia milost), za6to da ne uspee6 (i da si) i tuk - no zatova triabvat niakolko ne6ta.
1 - ostar um
2 - uporitost
3 - vseki den da se otiri4a6 ot sebe si (razbirai: badi nedovolen ot sebe si i iziskvai pove4e)
4 - ne na posledno miasto - profesia koiato se kotira

ako se ostavi6 na te4enieto - ni6to dobro ne te 4aka i 6te zadava6 podobni vaprosi, kato tozi ili kato onzi za sociala.

E tova e spored men.

I si tarsete rabota, za6toto nai lo6oto ne6to na quebec tova e SOCIALA.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

за щастие не знам, но определено се чуствам по-спокоен, може би зомбиран е по-правилното определение....съвсем скоро се очаквам да сключа застраховка срещу сблъсък с НЛО, както и продуктов план за удължаване с 2 години на гаранцията ми за новозакупения тиган от Уолмарт...
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Заключено