Покупка на компютър в Торонто

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
Kirilius
Обратна връзка:

Покупка на компютър в Торонто

Мнение от Kirilius »

Здравейте,

Може ли някой да сподели опит с добри магазини/фирми, които продават компютри в Торонто.

От скоро съм тук и от известно време проучвам пазара. Разбира се оферти, адреси и телефони има хиляди, но повечето неща, които се продават са или много overpriced, или са втора ръка. Затова аз се интересувам от реален опит с такива магазини. Интересуват ме магазини, които предлагат:
1) Готови конфигурации
2) Възможност за cuctom configurations
3) Части
4) Добро гаранционно обслужване
5) Имат добри цени

:roll:
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

dell sa nai dobri
sled tiah mdg ama imat niakoi kofti chasti

ako li ne, obadi mi se i mi kaji kakvo iskash i shte ti go postroi edin poznat...
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
exquisitus

Мнение от exquisitus »

kolio, ti dobre li si dell SUCKS BIG TIME.

poddyrzhal sym del komputri i znae ot tonove opit
The secret of success is sincerity. Once you can fake that, you've got it made. -- Jean Giraudoux
--------------------------------------------------------
If the world were the perfect set of teeth, you would be plaque!! -- Dolph, the fascist hippo
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

exquisitus написа:kolio, ti dobre li si dell SUCKS BIG TIME.

poddyrzhal sym del komputri i znae ot tonove opit
mi de da znam...
az gledam kakvo si kupuvat golemite kompanii
az imam 2 mdg-ta koito sa na edin sarbin i toi kupuva bokluk chasti no do sega mi gi e opravial 2 pati i edin hard drive deto beshe v garancia si go smenih s maxtor...

az ne sam komputer spec...no saseda mi e genii i imam oshte 3ma computerdjii i se chudia shto ne si otvoria kompania pak i da gi naema.
anyway, Kirilius, za 4-500 dolara moje da ti napraviat super comp
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
pantata

Мнение от pantata »

аз си купувам части за сглобяване на компютъра от:
http://www.logiccomputerhouse.com

сисадмин-а на нашата фирма купува разни неща от:
http://www.infonec.com
Everyone should believe in something -
I believe I'll have another drink.
Аватар
Shtono
Обратна връзка:

Мнение от Shtono »

Изгодно е също и от

http://www.canadacomputers.com

Само китайци са и малко се циганят за гаранцията ама са им много добри цените ако решиш да си го купиш на части и да си го асемблираш.
Аватар
Kirilius
Обратна връзка:

Мнение от Kirilius »

Благодаря за инфото!

Макар че се занимавам със софтуер от много години, не разбирам от хардуер много и искам да си взема готова (или почти готова) конфигурация.

400-500 $ за свястна машина звучи супер, ама тук навсякъде това, което искам (свестен процесор, 512 Mb RAM, 100-на Gb HDD, DVD Burner) ми го предлагат за 800-900 $ поне без данъците.
Аватар
c200

Мнение от c200 »

промоция му е майката, следи Futureshop-а и нему подобните
преди 2 месеца взех Celeron 2,8 Ghz/ 512 Ram/80 GB /DVD Burner + 17'' TFT общо за 800 $ (920 $ с таксите)
монитора беше 300, компютъра 500$
вярно, селерон и видеото е onboard, ама на мен друго не ми и трябва, за в къщи толкоз.
e-machines е компютъра, сделан в Чайна, същия извън промоцията беше със 150$ отгоре. на части може да излезе сметката само ако има някакви специални изисквания за дъно, видео и прочее
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
pantata

Мнение от pantata »

Kirilius написа:Благодаря за инфото!

Макар че се занимавам със софтуер от много години, не разбирам от хардуер много и искам да си взема готова (или почти готова) конфигурация.

400-500 $ за свястна машина звучи супер, ама тук навсякъде това, което искам (свестен процесор, 512 Mb RAM, 100-на Gb HDD, DVD Burner) ми го предлагат за 800-900 $ поне без данъците.
ами свестен компютър и преди 10-тина години и сега пак е около 900 долара. за 400-500 свестен компютър не може да намериш (разбира се всеки има свое разбиране за свестен, за мен сега свестен е 64 битов, 3 гигахерца и нагоре, стабилно дъно, 1Г памет, двд писачка., 17" монитор поне и т.н.)
Everyone should believe in something -
I believe I'll have another drink.
Gesh

Мнение от Gesh »

на http://www.logiccomputerhouse.com
цените им са винаги актуални. случвало ми се е от други места да ми кажат, че не са си ъпдейтвали сайта и сега било малко по-скъпо :wink: . Говоря за малки и средни магазини, не за futureshop, разбира се.
SNS

Мнение от SNS »

От тези 2 може да купиш REFURBISH компютри, които са като нови на много изгодни цени.

http://www.tigerdirect.ca
http://factorydirect.ca
In God we trust.
bp_de

Мнение от bp_de »

А пак аз ти казвам 4е каквото и да вземе6 - все сте се набута6 :-(
ве4е няма несто дето да е свясно - вси4ко се прави да изкара гаранцията и след това - краи - да се спасява потребителя.
А и как ина4е сте му вземат парите?
но все пак като препорака - марков.

поне са си направили труда да интегрират нестата по даното с видеото и другата прериферия .
Аватар
exquisitus

Мнение от exquisitus »

idi pri indiancite. imashe tema tuka naskoro. eFtino, eFtino, ta chak bez pari...
The secret of success is sincerity. Once you can fake that, you've got it made. -- Jean Giraudoux
--------------------------------------------------------
If the world were the perfect set of teeth, you would be plaque!! -- Dolph, the fascist hippo
alongwayfromhome

Мнение от alongwayfromhome »

Компютрите в Канада никъде не са овърпрайсд. Това са цените на компютрите които са, такива са и в Канада и в САЩ и в Германия и в България. Това важи за всяка стока по нашата планета земя. Да не би като в Канада има нефт бензина да е по-евтин - не. Още повече че с малки изключения компютри в Канада не се правят. Вярно в някои магазини слагат малко по-голям процент печалба от други но $50 или $100 при покупка на стока за $1000 не са чак толкова много. Просто огледай 2-3 различни места попрочети малко по интернет и са направи сам изводите.

Имай на предвид че такова животно като добро гаранционно обслужване в Канада не се съществува. Големите вериги - Futureshop, Staples, ти дават възможност до 30 дни да си върнеш стоката ако не я харесваш, това е предимство за някои стоки, като фотоапарати или принтери, но не бих казал за компютри. Това че марковите компютри били много добре интегрирани и всичко било по дъното и работело много добре е ала-бала. Една видео карта на дъното никога не може да ти даде това което ще ти даде една средно добра обикновена видео карта. А освен това силно се съмнявам че Делл правят собствени дъна, най-вероятно купуват готови тайвански такива, но даже и да си правят собствени дъна, отдавна мина времето през което Made for Dell значеше нещо, а ASUS или MSI не значеха нищо. Сега вече е обратното.

Докато бях в Торонто винаги съм купувал компютри и компоненти от китайци. Не съм расист и не смятам, че китайците са много умни или нещо подобно, просто те го държат този бизнес. MDG са смешници и са пример на овърпрайсд компютри, но пак по принцип овърпрайсд компютри няма в Канада, предолагам че MDG предлагат някои екстри които за мен не са от интерес, но за средния купувач са важни. При това някои китайци също ти дават money-back guarantee в рамките на 24 часа което не е много, но е много в сравнение с това как са ме прецаквали в България.

Между другото точно срещу магазина на MDG на Keel/Steeles имаше едни китайци. Търсех работа тогава по фабриките из района и се отбих там, гледам продават захранващи устройства по $60. Питам го китаеца какво е това, той ми отговори "Something." Помислих го за глупак тогава, и си му казах че "е много учтив с мен", което хич не го трогна. След време започнаха проблемите ми със захранването. Какъвто съм Марко Тотев хвърлих сумати пари за поялници за стари захранвания, да ги отварям да сменям вентилаторчето и за какво беше това. Накрая отидох и си купих за $60 ENERMAX марково захранване и се оправи работата. Като сложиш времето което изхарчих да си решавам проблема + разходи за неуспешно решение, по-евтино би ми излязло ако си бях купил захранване за $60 веднага като възникна проблема, но така е в живота, човек се учи от грешките си. Е предполагам умните хора могат да се поучат и от грешките на другите, но при мен не става точно така, трябва сам да го изпитам на гърба си.

Един от магазините които ползвах за ъпгрейди беше www.icct.ca, ползвал съм магазинчето им в Норт Йорк и този в Маркам. Свестни момчета са, но пак внимавай, в днешно време на никой не можеш да имаш вяра.

Та това е, успех в търсенето на хубав компютър за $500 и в разработването на хубав софтуер на и за този компютър.
Заключено