Поредната измислица на българските митнически чиновници

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
huba

Мнение от huba »

VanBC написа: ПС. Хуба, ако си била митничарка или имаш роднини или приятели митничари, не го вземай лично - знам, че и сред тях има много свестни хора ... Лошото е, че има и много боклуци които придават лош имидж на цялата професия :oops:.

He, he nito sam bila mitnicharka nito pak imam rodnini v profesiata. :D :D :D Kakto kazah, niamala sam problemi na nito ednata ot dvete granici.Daje i sluchaia s cigarite ne go taksuvam kato problem. :D :D Niamam navika da pravia generalni zakljuchenia ot chastni sluchai. :D :D :D
"Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

Botzo написа:От цялата тази история излиза че българският паспорт е гола вода.
Като си ходите в БГ кати нормални (да се разбира Канадски граждани) хора, в правото сте да говорите на езика на страната с чиито паспорт влизате. В случай на проблем можете да поискате да се обадите на съответното полослство, консулство или дипломатически представители на вашата страна за помощ...
Нема такова нещо. Когато си двоен гражданин, приоритет имат законите на страната на чиято територия се намираш.
Obey gravity ... It's the law!
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

huba написа: ... Niamam navika da pravia generalni zakljuchenia ot chastni sluchai. :D :D :D
Аз също нямам такъв навик. :beer:
От друга страна, да се отрича нещо, само защото никога не ти се е случвало лично на теб, също не е добра идея :wink: !
:beer: :beer:
Аватар
c200

Мнение от c200 »

я да пусна и аз една история!
кацаме в Сингапур с полет от Банкок около 10 сутринта.Пишем митнически декларации. И отдолу с червени големи букви пише "Dead penalty for drugs!" Мотаме се цял ден и към 11 вечерта хващаме автобус до границата с Малайзия (хем ни бяха предупредили да вземем такси ). Малайзийците си минават като у тях си, ние пишем декларации. И отдолу с червени големи букви пише "Dead penalty for drugs!". След 2 дни излитаме от Куала Лумпур обратно за Банкок. Всеки един от нас си беше изсипал целия багаж в хотела на земята и опаковал наново, с проверка на всеки джоб, ниша, ципче и прочее.
та някои от тия митничари бяха усмихнати, други намусени, трети просто им беше все тая, ама ние ...как да кажа, имахме им уважение :-) (вж. послеписа защо)

А на нашите бастуни митничари може да им се усмихнете, може даже и да им бутнете нещо, ама са си пак нещастници, тях господ ги е наказал. Не си струва да си хабите нервите с тях.

П.С. местните в Малайзия ни разправяха, че и при тях има корупция, даже и катаджиите имали лаф като нашия "И кво ше правим сега ?".
Обаче от Dead Penalty for Drugs няма отърване, корупцията спира дотам.
Leni
Обратна връзка:

Мнение от Leni »

VanBC napisa:
Не бях в нарушение, защото си ги бях декларирал. Според закона трябваше да ми вземат мито. За да го направят обаче, трябваше да се попълнят някакви формуляри което означава, че митничарят трябваше да свърши някаква работа без да получи нищо за това, плюс, че трябваше да се махне от гишето за 15-20 минути с което да изтърве поне още няколко сгодни случая да си изпроси нещо
Samo mi e interesno zashto si mislish 4e mitni4arq shte izgubi 15-20 min.? Ti nqkoga obmitqval li si stoka na mitnica da vidish koi shte ti4a pove4e da plati mito i t.n ti ....ili toi?
A ti sled kato tova ti se slu4i zashto ne napisa edno doznanie do Glavno upravlenie mitnici?
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Leni написа:VanBC napisa:
Не бях в нарушение, защото си ги бях декларирал. Според закона трябваше да ми вземат мито. За да го направят обаче, трябваше да се попълнят някакви формуляри което означава, че митничарят трябваше да свърши някаква работа без да получи нищо за това, плюс, че трябваше да се махне от гишето за 15-20 минути с което да изтърве поне още няколко сгодни случая да си изпроси нещо
Samo mi e interesno zashto si mislish 4e mitni4arq shte izgubi 15-20 min.? Ti nqkoga obmitqval li si stoka na mitnica da vidish koi shte ti4a pove4e da plati mito i t.n ti ....ili toi?
A ti sled kato tova ti se slu4i zashto ne napisa edno doznanie do Glavno upravlenie mitnici?
Абе въртите сучите ама гледате да изкарате ВанБС виновен че митничаря му е поискал подкуп :oops: Тъй, Лени, тъй - да напише дознание, той гарван гарвану око вади (или не вади - кое беше, я ме подсети) :roll: Що трябва да пише дознание бе, я да видим на колко от вас се е налагало на някоя западна граница да пишете оплакване че са ви искали подкуп ? Какво искате да кажете, че българските митничари не са подкупни или че са по-малко подкупни от западните ?
Leni
Обратна връзка:

Мнение от Leni »

Hi nai malko pak se opitvam da izkaram nqkogo vinoven. A i po priincip ne zasqgam vaprosa za podkupa v slu4aq, a za doznanieto 4e ne sa iskali da mu obmitqt stokata, a v toq slu4ai prikazkata ti za garvanovoto oko neznam dali shte e validna sled kato stava vapros za prihod v darjavniq budjet, dori i skromen pri obmitqvane na 2-3 butilki rakiq i ...cigari.
Ami stana mi interesno 4e se misli, 4e na mitni4arq shte mu se otvori pove4e rabota pri obmitqvaneto otkolkoto na tozi koito iska obmitqvane...
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Leni написа:a v toq slu4ai prikazkata ti za garvanovoto oko neznam dali shte e validna sled kato stava vapros za prihod v darjavniq budjet, dori i skromen pri obmitqvane na 2-3 butilki rakiq i ...cigari.
Ami stana mi interesno 4e se misli, 4e na mitni4arq shte mu se otvori pove4e rabota pri obmitqvaneto otkolkoto na tozi koito iska obmitqvane...
Ама ти май сериозно мислиш че на някой митничар му пука за прихода в държавния бюджет от ракията на ВанБС :lol: Да, вече виждам как след дознанието го уволняват дисциплинарно тоя митничар дето не го е обмитил - смех в залата :lol:
А колко работа на митничаря че се отвори не знам, мисля ВанБС искаше да каже че все пак ще трябва да свърши нещо, а иначе през това време би могъл да си клати краката или да хване други "канарчета". За кво говорим, обществена тайна е че митничарите са силно корумпирани !
Leni
Обратна връзка:

Мнение от Leni »

a ti nali znaesh razlikata mejdu mitni4ar i Glavno upravlenie na mitnicite, te takiva drebni keleshi nai si go otnasqt
Аватар
mecan

Мнение от mecan »

Ха оди стани митничар в Бг, ако си дребен келеш! За пост на държавен служител не е необходима дебела диплома, а дебела връзка, или фамилия която да седи на вратата на нечий кабинет! А за да те изплюе после шайбата, така трябва да си се осрал че да си омазал и още двама трима над теб. А митничарите ги корумпирахме самите ние още през 80-те години с екскурзиите до Капълъ чарши организирани от СБА-то.
Според учението на философа Ли Тин Уидъл хаосът се намира в най-голямо
изобилие там, където някой се стреми да въведе ред. И хаосът винаги
надмогва реда, защото е по-способен организатор.
Leni
Обратна връзка:

Мнение от Leni »

Te korumpiranite nqma da se zanimavat s drebni neshta koito se nosqt kato podaraci, nai mnogo za takiva neshta da go otstranqt za malko ot golemiq pai koito si delkat :lol: .
Аватар
Guinness

Мнение от Guinness »

Ами щом митничара е поискал два картона цигари и една бутилка,значи трябва да си помъкнал една каса уиски и един мастербокс цигари :shock: :shock: :shock: .Пък после митничарите били подкупни :D :D :D
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

Leni написа: ... Samo mi e interesno zashto si mislish 4e mitni4arq shte izgubi 15-20 min.? Ti nqkoga obmitqval li si stoka na mitnica da vidish koi shte ti4a pove4e da plati mito i t.n ti ....ili toi?
А-а-а-а, значи той го е направил за да ми спести среме, т.е. от благородни подбуди :idea: ! Сега вече ми светна пред очите и ще спя по-спокойно ... :lol: :lol:
Leni написа: ... A ti sled kato tova ti se slu4i zashto ne napisa edno doznanie do Glavno upravlenie mitnici?
Защото нямах свидетели. Може и да са нагли, ама не са чак толкова безхаберни, че да викат на висок глас пред всички ...
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

c200 написа:Dead Penalty for Drugs няма отърване, корупцията спира дотам.
следващия път им кажи да я възкръснат тая пеналти че иначе ако са я убили, на кой му пука за нея.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

KolioBalkanski написа:
c200 написа:Dead Penalty for Drugs няма отърване, корупцията спира дотам.
следващия път им кажи да я възкръснат тая пеналти че иначе ако са я убили, на кой му пука за нея.
е убууу де объркал човека Death с Dead :wink: Извода за мен е: по-далече от страни дето ще те пратят на разстрел за подхвърлена торбичка с марихуана в багажа или такива дето бесят за алкохол. Е**л съм ти екзотиката :lol: Най-много до Куба, там ако стане проблем ще крещя "Да здраствует таварищ Кастро и болгаро-кубинская вечная дружба" и сигурне ще отърва кожата.
Заключено