Deklarirane na pari na leti6te Sf...
Deklarirane na pari na leti6te Sf...
dnes se obadih na leti6te Sf i mi kazaha 4e ako se iznasia suma nad 8000 lv. triabva zadaljitelno da se daklarira, tai kato ako bade namerena pri proverka 6te bade konfiskuvana, ako ne e deklarirana... ta vaprosa mi e ima li nikakavli uslojnenia kato se deklarira sumata ? proizhod na parite i t.n ???
-
- Обратна връзка:
Сумата над 8000 лв. само се декларира и нищо повече. Не произтича нищо от това и не задават никакви вапроси. Поне така е по закон. Ако някой митничар задава вапроси относно сумата, то това е негова измислица и най-вероятно си иска пари. Обикновено се започва ама нали знаете че тази декларация отива в даначното, ама после ще ви питат от каде тези пари и т.н. Няма такова нещо, вервайте ми. Нищо никаде не отива и никой нищо не може да ви пита. Пишете си в декларацията 25000 лв или валута на тази левова равностойност и си минавате. Важно е обаче да знаете,че за да изчислите левовата равностойност, трябва да проверита митническия курс за нея , не фиксинга на БНБ, не курса на някоя банка а митническия курс. Има го и на летището. Това е от личен опит. Ако нещо не е ясно, моля.