Поредната измислица на българските митнически чиновници

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
bateto

Мнение от bateto »

Аз съм все още Българин живеещ в Канада.Да не ме разтълкуваш погрешно нямам никакво намерение да ставам само ;живеещ в Канада;.
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

Като ме си значи, така ли...., намаш намерение да ставаш само резидент, означа ли това, че ще приемеш да станеш канадец...
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

Значи ти си българин живеещ в Канада, ама нямаш намерение да ставаш само живеещ в Канада!
ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, върха на сладоледа направо.....
Ти разтълкува ли и аз какво ти написах, същата твоя простотия
И защо не ми отговаряш, означава ли това, че ти се оплете в писането си....
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

По-голяма умнотия не бях чувал никога. ТОй боже бил българин живеещ в Канада, ама неискал да става само живеещ в Канада...............
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

ти си живеещ в Канада, или ще ставаш не е никак ясно май, съжалявам ама ти сам си си го написал, съжалявам.....
bateto

Мнение от bateto »

Не те разбрах напълно,това че имам кандски паспорт според теб означава ли ,че съм канадец.Според мен не,това ти и написах по горе,а втората част от изречението ми иска да каже ,че съм временно пребиваващ ,но и постоянно пребиваващ да съм канадския паспорт би променил само статута ми ,но и националната ми принадлежност.
bateto

Мнение от bateto »

да се чете -;но не и националната ми...; изпуснал съм не -то.
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

Ами за мен законово да, това означава паспорта, защо не, ти ставаш поданик на дадена държава, а това, че ти не се чувстваш такъв, си е лично твой проблем.
Когато си резидент на Канада си с постоянно пребиваване, а като си вземеш паспорта ставаш канадец, ако не ти е ясно това с пребиваването питай.
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

Канадският паспорт те прави канадец, а перманент резидент картата ти позволява да пребиваваш постоянно в Канада.
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

Сега стана ли ясно, каква е разликата между двете неща или още има да допълвам, щото перманент резидент картата, ти позволява да живееш постоянно в Канада, но ти си си все още имигрант, а канадският паспорт те прави канадски гражданин
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

Така че скъпи, никой не те държи на сила да ставаш канадец, стой като искаш само с резиденствата си карта постоянното пребиваване и после се върни с нея в БГ, а като неискаш да ставаш канадец, си е лично твой проблем.
Защо тогава всички се нареждат на опашката за канадски паспорт, защо, няма да ми отговориш нали, за да си викаш само тайничко на себе си аз съм канадец, а да размахваш навсякъде българският си паспорт в чужбина, айде сега глупости. Щото на всички ви е гордост да се похвалите с новия паспорт нали така.
bateto

Мнение от bateto »

Ама ти що ми се караш сега .Кво против имаш хората които уважават Канада и се гордеят с факта ,че са и полезни като работят за нейната икономика ,но имат самочувствието и самосъзнанието на други,в случая българи.
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

huba написа:... VanBC ti na tvoite sluchai kato na "iskane na pari za da vlezesh" li gi imash?
Не, имам ги за типични случаи на използуване на всеки възможен случай като предлог да си изпросят нещо.
huba написа:... Kasmeta ti niamashe da e ot polza. :)
Kato si tolkova savesten ,shto ne nakara tia selski hitreci da ti sastaviat akt, ili kakto tam se naricha i da si platish mitoto ili pak da gi zarejesh na mitnicata? :D :D :D Ili mai neshtata sa "koi kogo shte nadhitri". :)

Az nosia pochti vinagi s men videokamera i laptop, no dosega nito sam gi deklarirala nito sa mi gi oblagali.Nito pak sa mi iztakvali kolko mi e goliam kasmeta. :) Ama ne gi kria po bagaja. :D :D
И как реши, че съм хитрувал и съм крил нещо по багажа? Може би си ми светила когато съм си нареждал багажа :D ? Или след като ти призоваваш никога да не се декларират цигарите на канадската митница и смяташ, че и другите са като теб :idea: ? ...

Цигарите и алкохола си ги бях декларирал. Да бяха ми искали мито, както повелява закона, щях да си го платя. Като ми искат рушвет обаче, да следват съвета на Любо Пенев! Компюрната платка, ако не я бях забравил, също щях да си я декларирам защото не подлежи на обмитяване, но беше дреболия и бях забравил за нея в момента в който я сложих в куфара. И когато митничарят ми каза, че сега трябва да я конфискува и да я прати в Митническото Управление за оценка, аз вдигнах рамене и му казах "Щом трябва, пращай я". Той обаче ме вкара в една задна стаичка и започна да ми обяснява колко сложна била процедурта по освобождаването на нещо което е конфискувано, и как трябвало да се разкарвам няколко пъти от провинцията до София, въртя, сука, на няколко пъти пита "И сега какво ще правим?", прегледа ми пак митническата декларация, накара ме да извадя парите които бях декларирал в брой и ги преброи много внимателно (защо ли не поиска да ги види в началото на гишето, а чак когато бяхме насаме вътре в стаичката, може би щото аз съм бил хитрец :lol: ?)... И всичко това се развиваше в един часа след полунощ и аз бях последния останал пътник от последния полет за деня. Та значи според теб, не си е искал пари, просто му е доставяло голямо удоволствие да си бърбори с мен близо час вместо да ми напише набързо един акт и да си отиде в къщи ... :nenam: :lol: :lol:
huba написа:... Na kanadskata mitnica v sluchaite kato tvoia neshtata ti shtiaha da badat ili konfiskuvani ili shteshe da si platish mitoto kato pop..
А-а-а, значи все пак имало някаква разлика между българската и канадската митница :idea:!! На път си да разбереш за какво говоря, ама за по-сигурно ще го кажа пак в прав текст:
- Когато всичко ти е наред, нямаш проблеми на никоя митница.
- Когато нещо не ти е наред на канадската митница, митничарите си действат според закона - вземат ти мито или ти конфискуват това което нямаш право да внасяш.
- Когато нещо не ти е наред на българската митница обаче, много често закона е само предлог да започнат да се правят на интересни с цел да изцоцат нещо!!

:beer: :beer:

ПС. Хуба, ако си била митничарка или имаш роднини или приятели митничари, не го вземай лично - знам, че и сред тях има много свестни хора ... Лошото е, че има и много боклуци които придават лош имидж на цялата професия :oops:.
Obey gravity ... It's the law!
Botzo

Мнение от Botzo »

bateto написа:Аз съм все още Българин живеещ в Канада.Да не ме разтълкуваш погрешно нямам никакво намерение да ставам само ;живеещ в Канада;.
Забрави да спонменеш гурбетчия или ефтиното изявление на човек избягал от страната си но пъчейки се колко много я обича :idea: :wink:
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

G_Rosi написа: ... ами ти си си бил в нарушение - разрешен е само един картон :)))
Не бях в нарушение, защото си ги бях декларирал. Според закона трябваше да ми вземат мито. За да го направят обаче, трябваше да се попълнят някакви формуляри което означава, че митничарят трябваше да свърши някаква работа без да получи нищо за това, плюс, че трябваше да се махне от гишето за 15-20 минути с което да изтърве поне още няколко сгодни случая да си изпроси нещо :lol: . Затова директно си ми каза "оставяш два картона и една бутилка и минаваш", а като му казах, че няма да стане, набързо ме отпрати да си ходя ... :lol: :lol:

А следните два цитата нямат нужда от коментар, достатъчно са красноречиви:
G_Rosi написа: ... и ти потвърждаваш моята и на huba теза - ако всичко ти е наред никой за нищо не те закача )) но всяко стадо си има мърша, без значение къде е стадото ))
G_Rosi написа: ... Права е huba никакво деклариране на цигари, алкохол и храни
:beer: :beer:
Obey gravity ... It's the law!
Заключено