Elia написа: Ama i da ne mi otgovorish - imam si kuponche za bezplatna konsultacia!:-)

досега получих един конкретен въпрос по ЛС и му отговорих - въпроси в стил "как да имигрирам в Канада, имам висше и знам език" са неотговоряеми.survivor написа:A, i Baba Pena ti zadade konkreten vapros sashto kato Elia. Ya da vidim sega shte uspeesh li pak da vazproizvedesh stila "Simeoncho Saxkobourgotski" - hem da redish dumi, hem nishto ne kazvash.
A za onazi ti umopomrachitelna fraza, koyato byah citirala - ami edin priyatel napravi sashtoto, za koeto ti uzh obyasnyavashe - i danachna deklaraciya podade sled tova, i vsichko mina OK, ama v negovoto obyasnenie, za razlika ot tvoeto, vsichko izglezhdashe yasno i prosto, a da ne govorim che beshe i savsem kratko.
Tozi weekend shte go vidya i ako nyakoy go interesuva neoficialna informaciya ot men za prehvarlyaneto na pari ot Balgaria, da mi pishe LS. Za tova darenie i az sam chuvala, yavno e ustanoven nachin, sled nyakolko dni shte imam poveche informaciya.
bgmontreal написа:
тогава ти остава само едно ... следвай каквото ти е ясно![]()
който ме е питал конкретно вече има отговор, а за лаиците им остават законите или консултантите
исках да проверя преди да отговоря.Elia написа:I men me valnuva tozi problem, ta da popitam! Ako naprimer maika mi prodade imot, koito e bil na neino ime i reshi da mi dari parite ot prodajbata (ili chast ot sumata) - to tezi pari shte budat li oblojeni v Canada?
bgmontreal написа:
един интересен казус:
идвате в Канада, след една година се връщате в БГ - продавате имот и после пак идвате в Канада, но с торбичка с парички - 50К например.
В тоя конкретен случай ДОРИ МОЖЕ ДА ИМАТЕ И ЗАГУБИ ЗА КАНАДА, да не говорим да плащате данъци на тия пари.
bgmontreal написа:survivor написа:
Tozi weekend shte go vidya i ako nyakoy go interesuva neoficialna informaciya ot men za prehvarlyaneto na pari ot Balgaria, da mi pishe LS. Za tova darenie i az sam chuvala, yavno e ustanoven nachin, sled nyakolko dni shte imam poveche informaciya.
bgmontreal написа:
В твоят постинг има голяяяяяяяяяямо несъответствие - хем дарение, хем декларирано в годишната декларация, хем законно!
survivor написа:bgmontreal написа:survivor написа:
bgmontreal написа:
В твоят постинг има голяяяяяяяяяямо несъответствие - хем дарение, хем декларирано в годишната декларация, хем законно!
Eto na tova mu se vika manipulaciya. Az za dareniyata ne sam kazvala nishto drugo, osven che sam chuvala za tyah, che yavno e ustanoven nachin i che sled nyakolko dni shte imam poveche informaciya, toy obache go navarza s razni drugi neshta i nameri nesaotvetstvie, che pri tova i golyaaaaaaaaaamo.
*** ... , ало модератора дето ми изтри коментара ...survivor написа:Ot vsichkite ti obyasneniya po temata tova mi izglezhda nay-yasnobgmontreal написа:има консултанти - консултирайте се
абе хората искат да е просто и ясно бгмонреал,не разбра ли?ama v negovoto obyasnenie, za razlika ot tvoeto, vsichko izglezhdashe yasno i prosto, a da ne govorim che beshe i savsem kratko
Ми що не го пуснеш тва обяснение и ние да го прочетем?!survivor написа:Ami ako e tolkova slozhno che tvoeto priyatelche da ne mozhe da se obyasni vav foruma, zashto izobshto se napava? Kakva e razlikata mezhdu tova da dadesh edno neyasno i obarkvashto obyasnenie i da ne dadesh nikakvo takova? Pri tova za kazus, koyto sam si postavil.
A ti TNS, kato tolkova darzhish na priyatelcheto si, da beshe raztalkuval dalbokomislenoto mu obyasnenie, kakto byah pomolila.
Az veche poluchih profesionalno obyasnenie, pri tova yasno, na LS. Zhalko che drugi ne mogat da go prochetat.