Ферми за ягоди?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
feicheto
Обратна връзка:

Мнение от feicheto »

mersi za opisanieto , Joy, nie do sega zakadeto sme tragnali ot parvia pat ne sme hvanali patia, ama sega s tova opisanie ima nadegda :) Tuka po magistralite vidish zelenata tabela s imeto i dokato razberesh v koia lenta sochi veche ne mogesh da se prestroish, zashtoto okolo teb hvarchat i shte te otnesat :)
pak blagodaria, az sam karmeshta maika sega i mnogo mi se iadat iagodi na korem, ako moge i vkus da imat :)
Magat mi obeshta che utre shte se probva da stigne do tam
Koito iska, moge vsichko da postigne rano ili kasno
Joy

Мнение от Joy »

Фейче, наистина много лесно се стига до там като имаш впредвид,че като хванеш пътя от моста по посока Шатоге и не свиваш от него никъде докато те заведе право на полето. :) А с ягодите побързай, защото преминават вече и се скапват съвсем останалите несъбрани. На вкус са много вкусни и истински. :)
Joy

Мнение от Joy »

Като кърмеща майка не мога да не те предупредя ако до сега не си яла ягоди докато си кърмила, да внимаваш с количеството (да не е на корем),защото ягодите често са много силен алерген за малки деца. Ако бебчо е алергичен, може да предизвика тежка реакция.
Аватар
Guinness

Мнение от Guinness »

Стойнев,аз съм с тебе относно Митко и Вальо! Един път бях там и никога вече! :evil: :evil:
Аватар
Optimist Creed

Мнение от Optimist Creed »

Stoynev написа:Оптимисте,
първо нямам време и желание да описвам тука един селски тарикат като Вальо (още по малко в темата за ягоди) . Както и не карам никой да ми вярва.
И второ ако намериш поне един доволен от него (който да си е оправял колата ли4но при него) - тогава ти обещавам да ти напиша до най-малката подробност какво ми се е слу4ило
Ами добре. Джой и мъжа и са доволни.

Ха сега кажи историята.
Ако искаш можеш да отвориш нова тема . :wink: .
Последно промяна от Optimist Creed на Пон Юли 11, 2005 6:42 pm, променено общо 1 път.
Не е лесно да си оптимист в Кебек, но ако въпреки това преуспееш там, може да се похвалиш, че си го направил по по-трудния начин. Евала и ашколсум!
Аватар
Optimist Creed

Мнение от Optimist Creed »

Doktora написа:Стига сега и ти бе Оптимист!
Прав се да знаеш ама пък аз винаги съм казвал,че чистотата няма нищо общо със здравето.
Изключение-по време и след операции.
Ох , радвам се да го прочета. Дано поне за осем часа здравните работници тук са по-различни от същността си. Дано , данооо.
Като пример ще ти дам циганите.
Да си видял болен циганин или пометнала циганка.
А знаеш добре как живеят.
Ама няма да ми се обиждаш.
Виж ми мотото от долу!
Док..... :dance: :beer:
Докторе аз съм съгласен ,че и кални домати няма проблеми да се ядът, ама я ми кажи дали би пуснал детето си да отиде на гости на приятелче ,ако то е болно от жълтеница или SARS?

А за обиждане от мотото ти - не си познал. :D .Има такива песимисти като теб ,защото има такива загрижени оптимисти като мен. :D :wink: .
Не е лесно да си оптимист в Кебек, но ако въпреки това преуспееш там, може да се похвалиш, че си го направил по по-трудния начин. Евала и ашколсум!
Аватар
Stoynev
Обратна връзка:

Мнение от Stoynev »

Оптимисте, доколкото знам Джой и мъжа и не са си оправяли никога колата при Вальо. Те са ходили само при Митко. Намери друг :D

А сега за ягодите:
Днеска нау4их три ферми за ягоди и една за малини. Ето адресите:

1. Laval, St. Dorothee, Rue Principale (route 148), половин километър след църквата от левата страна на пътя - това е фермата за ягоди (кошницата е 5 $, ама незнам колко тежи а пък изяденото не се брои)
Та до тая ферма залепена или малко след нея се намира и фермата за малини - не говоря добре англииски и затова не го разбрах то4но.

2. Laval, St. Dorothee, Montee Champagne - стига се с route 440, подминава се 13-ката, и се излиза на exit Montee Champagne - там има две ферми за ягоди.

Аз съм решил да ходя за малини след 2 седмици когато ще са узрели. Като набера ще пиша пак.
"Най-добрият сред хората е оня, който е най-полезен" - А. ДЖАМИ
Joy

Мнение от Joy »

Не е точно така...Казах,че аз лично с Вальо не се познавам, а познавам жена му. Митко и Вальо работят заедно и кой точно ти поправя колата когато я оставяш, не се знае...

Ето още адреси в Лавал (от руския форум):

3150, boulevard des Mille-îles, Laval (Québec)
Code postal : H7J 1E7
Téléphone : (450) 628-4334

http://www.legumesduquebec.com/RegionLaval.htm
Заключено