ОЩЕ АБСУРДИ НА НОИ.....

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

Айде и на теб наздраве Докторе, бъди жив и здрав, Аз нямам намерение с никой да се дърпам във форума, изказвам всичко дето ми идва отвътре, има много такива като мен дето им се е трупало отдавна, и мисля, че това дето ни е поддикнало към имиграция ни свързва всички, така, че ние сме еднакви, с разликата, че някои не са като нас...........
Аватар
Doktora

Мнение от Doktora »

Tutankamon написа:Айде и на теб наздраве Докторе, бъди жив и здрав, Аз нямам намерение с никой да се дърпам във форума, изказвам всичко дето ми идва отвътре, има много такива като мен дето им се е трупало отдавна, и мисля, че това дето ни е поддикнало към имиграция ни свързва всички, така, че ние сме еднакви, с разликата, че някои не са като нас...........
НАЗДРАВЕ!
:beer2: :drink: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Док.........
TROUBLEMAKER
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

:beer:
Любо
Обратна връзка:

Мнение от Любо »

ТНС, за да бъде обявен един човек за местно или национално издирване, то той трябва да е заподозрян в изършено престъпление от общ характер. Неплащането на осигуровки не е такова освен ако е в особено големи размери(от 10 000лв нагоре). А когато се издирва един човек по гражданско дело, първо се отива на постоянния му адрес, след това се търсят роднини и ако не се намерят, се разпитват съседи и т.н. Също така се прави проверка в масивите на МВР дали лицето не е напуснало страната, при която справка излиза информация за дата, час, ГКПП и дестинация. Не съм много сигурен, но ако лицето е в чужбина не може да бъде редовно призовано с държавен вестник. А примерите, които даваш, вероятно се отнасят за частни дела и на човека са му спретнали номер. Все пак продължавам да твърдя, че да ти вземат имот струващ 20 000 - 50 000 евро за дължима сума от 1000 лева ми се струва абсурдно, но може и да не съм прав.
Нема лабаво
foxxbatter

Мнение от foxxbatter »

Точно така. Неплащането на пари на държава до 5,000 лева резултатира в запор по съдебен път на имуществото на длъжника.

На тези над тази сума си има черен списък:
http://www.taxadmin.government.bg/registri/index145.htm
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

Все едно и също е Любо, водят ни за длъжници на държавата, защо.
Аз преди да тръгна на Канада, си плащах осигуровките и като се наложи да си правя зъбите преди да замина, си платих всичко допълнително, кажи ми какво означава това. Сега ако си отида, ще бъде същото, ще платя същата сума, която платих преди да тръгна, каква е разликата, може ли да ми каже някой, и защо този мой личен лекар, при положение, че мие роднида, да ме води все още за негов клиент. Ха , смешно нали, но факт, стават и такива неща, нали, нали уж сме всички българи, какво става, та ние сами се ебаваме помежду си, какво става.
Ами нали по тази логика, и аз мога да ебавам българската система, както мен ме ебава българската система.
Защо родната система ще ме ебава без причини, а чуждата система не, дето дори не ми е родна, няма да ме ебава, задайте си този въпрос, и защо после аз няма да искам да бъда българин. Защото мойта система ме ебава, а другата не. В това е отговора! Ако моята система се подиграва с мен, аз няма да остана никога българин, така е с всички, които са пострадали като мен! Така, че е обяснимо поведението ми и на много други, които сме в чужбина.
Задавайта си този въпрос, мисля, че ще от полза на повечето , които имигрират, защото ако се оринтираш късно в ситуацията може да е само в твоя еизгода, не в неизгода на собствената ти държава.
Жалко е родината ти да те ебава, по най-долният и престъпен начин.
Радвам се, че успях да имигрирам в държава, където можеш да си пълноправен гражданин като всички останали, и при положение, че си в затруднено повожение, никой няма да те остави напътя, както ме остави родната ми страна. С радост напуснах родината ни, защото това беше най-големият кошмар, който преживях през живота си.
Но сега вече, нещата се стабилизираха тук в Канада, имам си добра работа, живея добре и спокойно. И нямам намерение да се връщам към кошмара, който преживя семейството ми преди години в България.
Жалко за родината ни, винаги мога да си ида на почивка или нагости в България, но спомените, които имам в съзнанието, няма да заличат, това, което сториха, онези, заради които не си заслужава да живея в България.
Хубаво е там, но за малко, това ще остане в моите спомени, като моя родна страна, това е, аз вече, си устроих живота тук, и съм напълно нормелен човек, не съм в стрес, работя и живея, като всички в цивилизованя свят.
И се чуствам гражданин на света, и нямам намерение да се чувствам гражданин само на европейския съюз, за който хич не ме боли.
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

Да ме извиняват всички, че потози начин написах всичко, но това е сама истина, за моят живот преди да дойта тук в Канада, държавата отне апартамента, в който живеехме, защото баща ми имаше фирма, и му беше написан неправомерен акт, за който се намери доказателство, че е написан неправомерно, за да бъде сринат като фирма дистрибутор в един от малките северни български градове в България.
Кажете ми българи, какво иска тая държава дори и от наследниците на този, човек, който е имал някакъв бизнес в скапаната ни държава.
Майка ми е починала, защо, тази държава иска да вземе дори, това което е и от нея останало, може ли някой да ми обясни българските закони. С какво майка ми накърни държавата ни, та сега държавата иска и от починал, човек, да вземе, та да се облагодетелства скапаната ни държава.
Това го няма никъде по света.
Оставиха ни на пътя, а след това, взеха дела на майка ми, която вече беше повинала, при положение, че наследниците не са участници в бизнеса на баща ми.
Никога няма да превъзмогна това, което стори България, върху това, което баща ми и майка ми градиха в продължение на 16 години.
Никога няма да простя на тези, които ме оставиха на пътя, и оставиха мен и сестра ми напътя, заради това, че баща ми имал бизнес, а той е бил неправомерно наказан.
Никога!
Както искате така коментирайте положениет, но аз няма никога да простя това, което се случи със семеството ми!
Това го няма никаде по света!
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

Искам да попитам, каде са ония дето, стоят на летището, и при приемането на документите за напускане на България какво правят.
Защото аз като напусках България се спомням много обре какво ме пита оня загубеняк на летището. Той ме пита, ааааааа, ти за Холанаидя патуваш ли, аз му викам, как така за Холандия, аз отивав ма Монтреал, егати глупостите. Тъпанара ме вижда, че отивам за Монтреал, щото на билета пише София, Амстердам, Монтреал.
Ама оня глупака, на върабата ли ме хвърли незнам, ме по попита дали за Холандия патувам.
Един въпрос към нормалните граждани, искам да питам, абе хора, нас на ненормолни ли ни имат, какво е това отношение.
Аз като патоват ва Швейцария този март от Монтреал само ме питаха хората, за какво влизам в Швейцария. А оня смотаняк българина, за какъв се мисли, аз имах всички оригинални документи, какви са тия глупости дето ги мисли България
Това го правят само гръцките скапани авиолинии.н Ние с тях ли се сравняване, какдво ние до тяхното дередже ли опряхме, или наште митничари са изкукуригари като тях.
Боже таз държава е изкуфяла изцяло.
Толково ли няма свестни хора, дето да работят поне на летищата, та поне там да не се израгаме, или понеже сме зле инфомирани правим грешки, айде сега. Налаи уж винаги се бием у гърдите, колко сме учени, пък нищо не сме видели от света, боже, бай Ганювщина.
Ама наистина е вярно това еййййййййййййййй
Любо
Обратна връзка:

Мнение от Любо »

Тутанкамоне, много си прав за всичко макар, че е доста крайно изказването ти, но то разбира се е резултат от това, което те е сполетяло. Аз не съм пострадал толкова от милата родина, но мисля почти като тебе. И това е заради ИЗБОРА, който ни дават, а именно или в БГ или където ти видят очите.
А това че сме длъжници не трябва да учудва никого. Преди години, когато решиха да вдигнат цената на високооктановия бензин излезе по телевизията някакъв политик и се обоснова с абсурдния аргумент, че тези, които карат скъпи коли(които горят такъв бензин)имат пари и могат да си позволят да плащат по-висока цена.
Сега мотива е същия. Тези, които живеят и работят в чужбина могат да плащат по двайсетина лева всеки месец не защото видиш ли ако някой ден се върнат и ако решат да могат да ползват здравни или социални услуги, а защото 20 лева на месец за тях са нищо и защо да не им ги вземем. Тези които живеят в БГ и нямат работа от години също трябва да плащат, но да речем, че на тях няма какво да им вземат. А личните лекари няма да те махнат от листата си, защото получават парички за теб от ЗОК.
Ениуей, никакви подписки и апели няма да помогнат. По-скоро аз съм привърженик на идеята, че срещу безочието на държавата трябва да противопоставим нашето безочие и просто да не плащаме. В момента съм поръчал проучване на мой приател адвокат в БГ, за това как може да се заобиколи закона по най-елегантния начин.
Като получа някаква конкретна информация ще я споделя.
Нема лабаво
Заключено