ОЩЕ АБСУРДИ НА НОИ.....

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

Ами и ти като мен ще трябва да плащаш! Като че и аз закона, ката излиза.
Любо
Обратна връзка:

Мнение от Любо »

Честно казано не разбирам какво толкова се палите всички.
Просто не ги плащайте тези тъпи осигуровки и толкова. Нищо не могат да ви направят. Попитайте юристи и ще се убедите сами. Санкциите предвидени в закона са само теоретични, а голяма част от задълженията към държавата имат 5 години давностен срок(или поне преди беше така). Така, че не се кахърете ами им теглете по една майна и that's it. :wink: :lol: :lol:
А сега когато се успокоихме наздраве на всички и честит празник на тези които се чувстват канадци :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Нема лабаво
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

Айде честит празник и наздраве от името на тези дето се чувстват канадци!
За Любо! :beer:
kosciuszko

Мнение от kosciuszko »

Tutankamon написа:А тези, които не сме от 2003 в БГ, но сме имали личен лекар, какво става с нас. Означава ли това, че трябва само са периода от 2000-2003 да са ми платени осигуровките, или трябва да заплатя и тези до 2005, щото ако е така, невиждам защо.
az se chudia tezi koito ne sa ot 1992 v BG kakvo ste plastat, kato dori gi niama v komputera
bateto

Мнение от bateto »

Любо ти добре ги съветваш,ама като дойде съдия изпълнителя и им вземе не само апартаментите ами и долните гащи тогава кво ще им кажеш-Ами да не сте слушали Бате Си Любо.
Моля та дай го малко по отговорно,с закона шега не бива.
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

Какви апаратаменти, какви глупости ще вземат като няма нищо в БГ бе човек, за какво ми е да ми стои апартамента в България, и да живея в Канада. Много смешно наистина, та и щял съдия изпълнител да идва, и каде ще дойде ако смея да питам, и кой апартамент ще вземе, ха, ама недейте така де, моля ви, чак пък толкова.
Ще живея аз в Канада за неопределено време и ще държа заключен апартамент, та заради някакви глупави осигуровки, да дойдел съдия изпълнител, ееееееееее.
huba

Мнение от huba »

Tutankamon написа:Какви апаратаменти, какви глупости ще вземат като няма нищо в БГ бе човек, за какво ми е да ми стои апартамента в България, и да живея в Канада. Много смешно наистина, та и щял съдия изпълнител да идва, и каде ще дойде ако смея да питам, и кой апартамент ще вземе, ха, ама недейте така де, моля ви, чак пък толкова.
Ще живея аз в Канада за неопределено време и ще държа заключен апартамент, та заради някакви глупави осигуровки, да дойдел съдия изпълнител, ееееееееее.
dobre de, ti moje i da niamash, ama sveta ne se varti okolo teb nali.Ima dosta narod koito se valnuva , tochno shtoto ima kakvo da zagubi.Po-leko s emociite. :roll:
"Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

Еми какво да кажа по въпроса с идването на съдия изпълнител, и тези които дължат пари и имат апартаменти. Да си плащат парите и няма да си загубят скъпите апартаменти, какво толкова има.
Смешно е заради някакви си осугровки да се поставят така нещата.
huba

Мнение от huba »

E dobre de, sega horata da sprat da diskutirat zashtoto teb ne te interesuva tova ili pak ti e smeshno. :roll:
"Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

Кой казва, че трябва да спарт да дискутират.
Любо
Обратна връзка:

Мнение от Любо »

Дори и да имат апартаменти не е проблем. Няма да ги загубят. По тази логика на половин БГ трябва да им вземат апартаментите. Дори обаче да се спази закона, първо трябва да има съдебно производство т.е. държавата да съди конкретен човек, за което той трябва да бъде надлежно уведомен(че на еди коя си дата трябва да се яви в съдебно заседание лично или чрез упълномощено лице). А за да бъде надлежно уведомен при положение, че е извън БГ това може да стане по два начина. Единият е чрез посолството(забрави), а другият чрез роднина по пряка или съребрена линия. От там нататък въпросният ответник намира причина да не се яви(например по здрасловни причини) и така до безкрайност. Но въпреки всичко някой ден все пак след година две, може и 3-4, съдът все пак дава ход на делото и осъжда бедничкия човечец да заплати крупната сума от 500 лева ведно с разноските на съда(около 50 лева) и законната лихва за просрочено време(още 100 лева) или общо 600-700 лева. След влизане на решението на съда в сила някой трябва да образува съдебно-изпълнителна процедура(това не става автоматично) при която следва покана за доброволно изпълнение (около 1-2 седмици от момента на уведомяването) и след този срокевентуално се прави от съдия изпълнител проверка на имотното състояние на осъдения, като за такива суми( и дори двойно по-големи) ако някой посегне на недвижимост струваща 20 000 евро то това ще е прецедент в съдебната практика. А и както всички виждате от гореописаното ще имате достатъчно време да реагирате ако нещо все пак нещата вземат, че се окотят.
Само си представете обаче, че за НОИ вие сте само един номер, срещу който е записано ДЛЪЖНИК. Е, такива номера има стотици хиляди, а всеки от тях трябва да бъде съден поотделно.
Извинявайте за многословието, но не можах по-кратко.
:roll: :lol: :lol: :lol:
П.П. Все пак всеки е свободен да си плаща и да не ползва де. Добре дошло за лакомите чичковци от здравната каса дето ще си сменят мерцедесите с по-нови модели :lol: :lol: :lol: .
Хайде със здраве :wave:
Нема лабаво
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

бат Любо можеш да бъдеш редовно призован с държавен вестник и т.н.

имам познати ,които при завръщането си са намирали съдия изпълнител в къщата си и други на които са им иззели паспортите при влизане в бг ( били обявени за национално издирване )-без хабер да имат че дело се е водило и т.н.

верно става дума за по-големи суми ама тя и моята за 5 години сигурно е над 1000 лв нищо че последните 5 години ме е нямало доста време

има проблем имааа - а защо пита се?
идиоти!
ти си дърто ченге с връзки и ще се оправиш,ама ние със скъпите имоти се притесняваме :D :D
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

И какво излиза, че ние българите дето сме излезви извън българия за неопределено време сме престъпници, които дължим пари, еееееееееееее, а тия дето си стоят скапаните престъпници в БГ съвсем спокойно и си правят далаверките всяка минута, няма кой да ги спре, или да ги постави под запор, защо
Защо Българио, ние ли сме най-големите престъпници, ние дето сме тръгнали да си търсим късмета далеч от теб. Мисля, че е много нестправедливо, но няма да забравя, по времето на СДС, какво направиха с имуществото което имаше баща ми, на който без причина му отнеха апартамента и го оставиха напътя. Кажете ми българи, коя нормална държава ще остави жителите се на пътя, освен България
Без да помисли, за съдбата на тези хора, са семейството на този човек, кажете ми, без да е виновен той. Съгласен съм ако е виновен, но той беше наказан, за нещо, което не беше виновен, това, беше по искане на неговите конкуренти.
Кажете ми, от каква гледна точка да изхождам аз, като член от семейството на баща ми, наказан без причина.
Та и сега, за какво, за какво хората, които не са били в БГ, но са имали лични лекари, трябва да бъдат един вид експлоатирани.
БОже, каде е справедливостта.
Настръхват от факта, че се поставят така нещата, знам, какво означава, да те накажат, за нещо, което не си виновен, но е по поръчка на някой друг.
Българи, вие искате ли това, харесва ли ви това, никой не ви пита нали, ужас, има много несправедливост във всичко това.
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

Докато не изчезне корупцията в администрацията и власттта и докато не се премахнат глупавите закони в тая държава дето иска да влиза в Европа, нама да спре потока на имигранти, които искат да живеят все по-долеч от родината.
Така, че незнам, как ще се заличава това от времето на комунистите, но докато не се премахне простащтината, и беззаконието и корупцията, не очаквайте никаква Европа, щото като гледам, май има и много хора дето неискат да се отива напред, а само дазад и назад, много лошо.
Еййййййййй хора, лошо!
Аватар
Doktora

Мнение от Doktora »

Tutankamon написа:Докато не изчезне корупцията в администрацията и власттта и докато не се премахнат глупавите закони в тая държава дето иска да влиза в Европа, нама да спре потока на имигранти, които искат да живеят все по-долеч от родината.
Така, че незнам, как ще се заличава това от времето на комунистите, но докато не се премахне простащтината, и беззаконието и корупцията, не очаквайте никаква Европа, щото като гледам, май има и много хора дето неискат да се отива напред, а само дазад и назад, много лошо.
Еййййййййй хора, лошо!
Ей за този постинг те поздравявам Тутанкамон и заради него си вземам думите назад от друга тема-"Стига вече сме чакали тези писма за визи"
Док.................. :dance: :beer: :beer: :beer: :beer:
TROUBLEMAKER
Заключено