Резултатите в Торонто

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
Koko

Резултатите в Торонто

Мнение от Koko »

bulway

На 25 юни 2005 в Генералното консулство на Република България в Торонто се проведоха избори за 40-то Народно събрание на Република България.

В две секции в изборите участваха 453 български граждани.
Нямаше нито една невалидна бюлетина.
Изключително голяма активност имаше от живеещите доста далече от консулството наши сънародници от Мисисага.
Първите гласуващи упражниха правото си на глас около 6:30 сутринта.

Изборите протекоха при отлична организация и изключително бърз процес на гласуване - без никакви опашки - благодарение на консулството и доброволци от българската общност.

Ето и резултатите в Торонто:
пореден номер в бюлетината Партия/коалиция брой гласове %-тен дял

6 Национално Движение Симеон Втори 149 32.89%
8 Демократи за Силна България 140 30.91%
3 "За България" (Българска Социалистическа Партия) 56 12.36%
19 Обединени Демократични Сили 53 11.70%
14 Атака 31 6.84%
12 Български Народен Съюз 8 1.77%
13 Новото време 5 1.10%
11 Коалиция на розата 4 0.885
9 Коалиция "Да живей България" 2 0.44%
17 Движение за Права и Свободи 2 0.44%
2 "Напред България" 1 0.22%
5 "Камара на експертите" 1 0.22%
18 "Българска християнска коалиция" 1 0.22%

Официални резултати са обявени на вратата на консулството в копия от извлеченията от избирателните протоколи.
Аватар
albatros

Мнение от albatros »

БСП печели изборите, ДПС е трета сила
Погром на десните в столицата, "Атака" влезе в парламента

България застана на кръстопът след изборите вчера. Денят за размисъл започна в мига, в който в 22,30 ЦИК обяви края на гласуването. Защото нищо от прогнозите не се сбъдна. Страната получи най-шареното народно събрание от 15 години насам. 7 партии влизат в 40-ото Народно събрание. БСП спечели изборите. Но взе 31% от гласовете. Тя ще има около 84 депутати и няма да може да състави правителство сама. НДСВ остава втора сила с 21% и близо 56 депутати. Големият пробив направи ДПС. Движението е трета национална партия с 12% и 32-ма депутати. Изненадата на вота се казва "Атака". Партията на Волен Сидеров измести десните и хвърли в смут всички политици и социолози. Към 20 ч данните на агенциите полудяха. ДСБ на Иван Костов измести по влияние ОДС на Надежда Михайлова. БНС влиза в парламента, Новото време остана под чертата. Сините крепости - София и Варна, паднаха и вече са червени. Десните там претърпяха погром.
"The secret of success is going from failure to failure without loss of enthusiasm."
~ Winston Churchill
Аватар
estoyanova
Обратна връзка:

Мнение от estoyanova »

Къде сте БОТЕВ И ЛЕВСКИ сега за да видите България заради която проляхте кръвта си?България,в която вече 3-тата политическа сила се нарича ДПС.
Срам ме е да се нарека българка!
Вече знам отговора на въпроса ПОРАДИ ЩО СЕ СРАМЯ ДА СЕ НАРЕКА БЪЛГАРКА?
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ-ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ
huba

Мнение от huba »

estoyanova написа:Къде сте БОТЕВ И ЛЕВСКИ сега за да видите България заради която проляхте кръвта си?България,в която вече 3-тата политическа сила се нарича ДПС.
Aide be, stiga s tia visikoparni slova.DPS ot krai vreme si e 3 politicheska sila.Pak kato gledam , niamash nujda ot DPS za da se sramuvash che si bulgarka.Ami sramuvai se, kakav ti e problema.Shto namesvash Levski i Botev v srama?Te ne sa se sramuvali, vapreki situaciata v Bulgaria v onia vremena. :evil: :evil: :evil:
"Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Ей ви на Христо Ботев :

В механата

Тежко, тежко! Вино дайте!
Пиян дано аз забравя
туй, що, глупци, вий не знайте
позор ли е или слава!

Да забравя край свой роден,
бащина си мила стряха
и тез, що в мен дух свободен,
дух за борба завещаха!

Да забравя род свой беден,
гробът бащин, плачът майчин, -
тез, що залъкът наеден
грабят с благороден начин -

грабят от народът гладен,
граби подъл чорбаджия,
за злато търговец жаден
и поп с божа литургия!

Грабете го, неразбрани!
Грабете го! Кой ви бърка?
Скоро той не ще да стане:
ний сме синца с чаши в ръка!

Пием, пеем буйни песни
и зъбим се на тирана;
механите са нам тесни -
крещим: "Хайде на Балкана!"

Крещим, но щом изтрезнеем,
забравяме думи, клетви,
и немеем, и се смеем
пред народни свети жертви!

А тиранинът върлува
и безчести край наш роден:
коли, беси, бие, псува
и глоби народ поробен!

О, налейте! Ще да пия!
На душа ми да олекне,
чувства трезви да убия,
ръка мъжка да омекне!

Ще да пия напук врагу,
напук и вам, патриоти,
аз вече нямам мило, драго,
а вий... вий сте идиоти!

:lol: :lol: :lol:
Аватар
estoyanova
Обратна връзка:

Мнение от estoyanova »

Хуба,мила не искам да се заяждам и бягам от словесни атаки,но ако не си била скоро в по-големите градове на БГ се моли да не бъдеш нападната с нож или изнасилена от цигани защото ти е бедна представата за какво иде реч тук и каква власт им даде Доган!
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ-ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ
Suny

Мнение от Suny »

И каква власт даде НДСВ на мутрите ,които посред бял ден се взривяват по Цариградско шосе и други улици(малки и големи) и има невини жертви?????
За това казвам ,че всички са еднакво виновни за нещата който се случват тука :twisted: :twisted: !!!
"Global Warming: Point of No Return?".............
http://www.youtube.com/watch?v=7FVZSUsT ... ed&search=
Аватар
Stoynev
Обратна връзка:

Мнение от Stoynev »

Що ни боли нас в Канада за това? Ние не сме в БГ.
"Най-добрият сред хората е оня, който е най-полезен" - А. ДЖАМИ
Suny

Мнение от Suny »

Защото си българин и не си безчувствен,или? :wink:
"Global Warming: Point of No Return?".............
http://www.youtube.com/watch?v=7FVZSUsT ... ed&search=
foxxbatter

Мнение от foxxbatter »

estoyanova написа:Къде сте БОТЕВ И ЛЕВСКИ сега за да видите България заради която проляхте кръвта си?България,в която вече 3-тата политическа сила се нарича ДПС.
:D Еленкеее Еленке! Ами май бъркаш къде пък отиваш - тук в Канада третата по сила партия иска да се цепи Кебек в нова държава и си е също етническа. 8)
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

foxxbatter написа: :D Еленкеее Еленке! Ами май бъркаш къде пък отиваш - тук в Канада третата по сила партия иска да се цепи Кебек в нова държава и си е също етническа. 8)
Има малка разлика между рязани пушки и мангали от една страна и наци-кебекуа от друга :wink: Ако се налага да избирам, аз бих предпочел кебекуата все пак :D
bateto

Мнение от bateto »

Айде сега Ботев и Левски са ви виновни-53 проц. избирателна активност.Къде са сега Ботев и Левски да видат какво mършаво стадо са останалите 47.Тия дето не гласуваха с наказателна цел ,кого наказаха ,тия дето пак ще се вихрят из парлаmента или себе си за пореден път ,щото циганите,турците,червените бабички и коmунистичеслите ченгета и тяхните протежета и родове гласуваха под строй и,наказаха вас и вашите родители.Саmо преди дни иmаше призив -Гласувайте в който се включих и аз-харесайте си някой отдясно,независиmо кой ,без да изразяваm пристрастия къm mоя фаворит,добър или лош но това е форmулата на наказателния вот един път за винаги да се изчистят коmунягите и тяхните mекерета .А в отговор к,во-Духай супата ,сега вие я духайте и не се оплаквайте,господ ви е дарил с глави на раmенете си да mислите с тях ,правилното иm използване е пропорционално на получения резултатат.
Хак,да са ви честити новите стари курви в новия бърдяк.
Аватар
Valdi

Мнение от Valdi »

Ботев и Левски в гроба ще се обърнат, като узнаят тъжната истина кой управлява България. Погледнете първите четири "сили" в парламента!
-комунисти
-монархисти
-турци и
-фашисти
Боже пази българия!
За да направиш прерия е нужно - пчела и детелина и една мечта голяма. Ако мечтата е достатъчно голяма, може и без пчела и детелина!
bateto

Мнение от bateto »

Даза съжаление,но случайни неща няmа .Българинът иска да живее като чеха и унгареца ,обаче не иска да mисли като него.
Pepon

Мнение от Pepon »

Oshte ne e iasno koi i kak shte napravi pravitelstvo, no niama spor che kombinaciata Komunisti&Monarhisti e varha na sladoleda.
Bashta mu gi trepeshe, posle te go izgoniha ot BG. Sega da se revanshirat shte go napraviat prezident. Tcirkove kolkoto iskash....

:beer:
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Заключено