...
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
Re: от Аржентина към Квебек - или пътят към Обетованата Земя
chestitoBotzo написа:* Факти:
Денят е Сряда, 19 Ноември 2003
Днеска жена ми беше почивка и сутринта рано заведохме детето на детска градина. Когато се върнахме ..... ни чакаше сертификата за селекция пратен от посолството на Квебек.
Когато декларирахме нужното ниво по френски в Понеделник ни казаха че отговора ще доиде минимум след 15 дни ....... така че изнаадата ни беше голяма.
* Извън фактите ....:
Недявам се че на повечето от вас е познато чуството когато при изблик на дадена емоция се получава леко свиване зад стомашната кухина и моментално удря в ретината. Нещо което по принцип предизвиква птделяне на сълзлива течност от очите. Точно това почуствах и аз ........ и след малко се спрях и се замислих ......
За какво се радвам толкова?
За това че се скитаме като еврей и си скъсайхме нервите покрай тези докименти ......... Странно.
А като заговорихме за еврейте ...... горките, стотици години се скитат с идеята да си имат собствена земя. Търпели са невероятно мъки ....... но найрая постигнаха своето.
А българите...? Имат си земя уж от повече от хиляда години и същата тази зема прави всичко възможно да ги изгони до един и в крайна сметка успява. Да се скитат и да се мъчат и винаги кадето и да са да са ЧУЖДИ, защото месни няма да са.
По принцип триябва да съм супер весел ........ а се чуствам малко объркан.
Дано не съм развалил нечий ден.
Поздрави .....
normalno e da se chuvstvash taka
da zapochvash ot nachalo ne e lesno no s pomoshtta na forumcite sigurno shte pochnesh ne ot nachalo v Quebec
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
abe karai da ne ti pukaBotzo написа:Ми Кольо,
за момент ми стана гадно че трябва бъобще да ходя където и да било. Че не мога да си седиа в страната спокойно със семеиството ми и приятелите ми а трябва да обикалям света като муха без глава .......
Т.е. не знам дали в момента съм ясен, знам че може и да звуча малко глупаво .......
az veche sam izredil niakolko strani
znam che e kofti
i az iskam da si sedia v BG i da naglejdam semeinite imenia ama te nishto ne struvat i zatva naglejdam tuk semeinite imenia na razni anglosaxonci.
Beli Negri sme za sega ama.
TI si ostavi patechka za kam Argentina i idvai smelo - tuk pone e dosta po dobre ot tam dokolkoto chuvam.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Botzo, chestito, brato!
Smile and be happy! Abe, kakvi sa teya cherni misli? Nedey taka! Tuk mojesh da se chuvstvash kanadec, a ne chujdenec, ot tebe zavisi, taka che spoko, osven tova kak da se saberem s nashite priyateli i rodnini, kato vsichki sa se razprasnali po sveta. Ama, taka e po-gotino, shte si razmenyash viziti s priyatelite si kato stnaesh kanadec!
Oshte vednaj, felicidades, mi amigo i bonne chance v Canada na teb i semeystvoto ti!

Smile and be happy! Abe, kakvi sa teya cherni misli? Nedey taka! Tuk mojesh da se chuvstvash kanadec, a ne chujdenec, ot tebe zavisi, taka che spoko, osven tova kak da se saberem s nashite priyateli i rodnini, kato vsichki sa se razprasnali po sveta. Ama, taka e po-gotino, shte si razmenyash viziti s priyatelite si kato stnaesh kanadec!

Oshte vednaj, felicidades, mi amigo i bonne chance v Canada na teb i semeystvoto ti!

Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид
Горд канадски гражданин в Мадрид

Е, честито и от нас, Botzo!
Много хубава новина!
Какви са тези черни мисли??? Я, горе главата и смело напред!
Ще видиш, че всичко, което го правиш е за едно по-добро бъдеще за теб и семейството ти!
Когато получихме сертификатите в деня на интервюто , аз и мъжът ми не бяхме на себе си от радост. Е, имаше един момент, в който ти минават малко по-странни мисли, но те бързо отшумяха и сега гледаме смело напред, без да имаме и капчица съмнение, че това е правилният път, който поемаме. Нали го правим за един по-добър живот.
Много хубава новина!
Какви са тези черни мисли??? Я, горе главата и смело напред!
Ще видиш, че всичко, което го правиш е за едно по-добро бъдеще за теб и семейството ти!
Когато получихме сертификатите в деня на интервюто , аз и мъжът ми не бяхме на себе си от радост. Е, имаше един момент, в който ти минават малко по-странни мисли, но те бързо отшумяха и сега гледаме смело напред, без да имаме и капчица съмнение, че това е правилният път, който поемаме. Нали го правим за един по-добър живот.